Přeletěl jsem všechny příspěvky, a základní požadavky bych shrnul takto:
1. okamžité zobrazení příspěvku s hláškou potvrzující uložení
2. aktualizace na novější verzi phpbb3
3. nic dalšího neměnit.
Pokud mi něco ušlo (díky kvantu osobních popichování jsem to mohl lehce přehlédnout), oprtavte mě.
Dovolím sio formulovat několik pravidel, které v této diskusi vyžaduji:
A.
Osobní (ne)city si řešte někde jinde. Tady bych rád konstruktivní diskusi k tématu. Opravdu mě to popichování a urážky nebaví číst.
B.
Pokud možno omezujte barvy a velikost písma. Taky mám rád červenou, ale blbě se to čte. Vhodným zvýrazněním (ideálně části, ne celého odstavce) je tučné, kurzíva, nebo max 1 barva.
Mattoni píše:
administrátor by se měl chodu fora věnovat pravidelně a hlavně mít přehled o celém dění na foru a taky pročítat diskuze-pokud je to v jeho silách, aby měl skutečný přehled o věci-tak, jak skutečně jsou, komunikovat s moderátory a uživateli více, než doposud. Hlasování je taky bezva nápad
Bohužel nebude v mých silách chodit sem každých 14 dní a pročíst si vše nové. Dokonce si nemyslím, že je to třeba. Já řeším technické věci, úpravy a rozšíření, a každodenní kulturu diskuse si už musí pohlídat moderátorky/moderátoři.
Jak jsem viděl od některých diskutujících (viz. forum nevhodné), kultura proveju a respekt jednoho diskutujícího k druhému tu není úplně samozřejmá. V horizontu několika měsíců tedy bude třeba určit nové moderátory, ale tuto diskusi prosím zatím nezačínejte, je předčasná. Jako vhodná metoda určení moderátora/ky mi přijde hlasování, takže diskuse jsou stejně k ničemu.
Jen obecně řeknu, že moderátor nemá být dominantní, ten co křičí nejhlasitěji, ale má mít víc rozumu, empatie a taktu.