fórum.bandingklub.cz

operační možnosti léčby těžké obezity
Právě je 30 lis 2024 20:56

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina




Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 165 ]  Přejít na stránku Předchozí  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7 ... 11  Další
Autor Zpráva
 Předmět příspěvku:
PříspěvekNapsal: 17 kvě 2011 14:53 
Offline

Registrován: 31 črc 2006 21:09
Příspěvky: 1419
Bydliště: střední čechy
Roláda jako pírko

5 vajec - žloutky a bílky zvlášť
100 g krupicového cukru
2 lžíce Solamylu
1/2 lžičky citronové kůry a
olej na potření papíru

náplň

1 smetana ke šlehání (215 ml)
1 sáček vanilkového cukru
1 zakysaná smetana (190 g)
1 ztužovač šlehačky

já přidávám do náplně na malé kousky nakrájené jahody, ale nemusí být

1. Zahřejeme troubu na 190 C. Bílky vyšlehat do tuhého sněhu, postupně do něj vmíchávat žloutky a pak i cukr smíchaný se solamylem a citronovou kůrou. Již NEšlehat!!! Směs rychle rozetřít na plech vyložený pečícím papírem potřeným olejem a dát na 10 minut zprudka péct. Horký plát překlopit na utěrku, sejmout papír a srolovat.

2. Smetanu vyšlehat do tuha, vmíchat vanilkový cukr, ztužovač a zakysanou smetanu a případně ovoce. Vlažné těsto rozrolovat a potřít smetanovou směsí a opět zatočit.. Chladit tři hodiny............ :lol:

Je to dobré a rychlé - DOBROU CHUŤ

_________________
Obrázek

13. 11. 2006 - bandáž při 115 kg - pro obtíže odstraněna
5. 12. 2008 - tubulizace Turnov a je to úžasný
12. 10. 2010 - abdominoplastika s vymodelováním pupíka
15. 11. 2011 - redukce nohou


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku:
PříspěvekNapsal: 17 kvě 2011 15:34 
Offline

Registrován: 26 srp 2010 18:20
Příspěvky: 1164
Bydliště: Krakonošovo
tak roládu jsem nikdy nepekla.... mám z ní panickou hrůzu..... každej říká jak je to lehký.... já mám strach z toho rolování :roll: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

_________________
Obrázek
JE TO TAM - 11/12/2011 - dokončen metřík -váha ukázala 79,8 kg
TUBU-Turnov 10/11/2010
47 let*20letá dcera*chápající přítel bez chapadel


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku:
PříspěvekNapsal: 17 kvě 2011 15:39 
Offline

Registrován: 31 črc 2006 21:09
Příspěvky: 1419
Bydliště: střední čechy
jj tak to jsme na tom stejně, já jí pekla poprvé před 14 dny v sobotu - zkušebně, a pak hned v pondělí 2, protože jí syn okamžitě chtěl k ústní maturitě jako pohoštění pro komisi, a druhý den jsem ji pekla znova, protože druhej hoch, když zjistil, jak komisi chutnala, tak ji chtěl taky................oba odmaturovali, že by za to mohla ta roláda?????? :lol: :lol: :lol:

Tím, že je tam ten solamyl a ne mouka, tak je taková jako natahovací nebo jak to správně říct - prostě se neláme a jde krásně rozrolovat i z5 srolovat............mám ji vážně odzkoušenou a můžu doporučit :wink:

_________________
Obrázek

13. 11. 2006 - bandáž při 115 kg - pro obtíže odstraněna
5. 12. 2008 - tubulizace Turnov a je to úžasný
12. 10. 2010 - abdominoplastika s vymodelováním pupíka
15. 11. 2011 - redukce nohou


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku:
PříspěvekNapsal: 31 kvě 2011 17:47 
Offline

Registrován: 08 bře 2010 16:18
Příspěvky: 184
Co se starou vánočkou? Nevyhazovat!

Nakrájet na plátky, namazat máslem, naskládat na máslem potřený plech, zalít pudinkovým práškem rozmíchaným s mlíkem a v troubě zapéct do zlatova.

Mňam, už mi to tu voní na stole :)


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku:
PříspěvekNapsal: 31 kvě 2011 19:07 
Offline

Registrován: 28 říj 2009 15:34
Příspěvky: 2205
Bydliště: Štatl (Brno;-)
Obrázek

_________________
METR DOKONČEN 12/5/12 a snažím se dál...
Nejnižší váha 61 kilo 6/6 2014

Obrázek

3/3 2010 TUBU - váha v den operace 119 kilo
Made By MUDr. Michal Čierny in Břeclav

39 let, 1 klučičí prcek, přítel, modrá britka
CHTĚL BYCH, neznamená nic! CHCI, dělá divy!!!


Naposledy upravil Mona dne 10 črc 2011 12:09, celkově upraveno 1

Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Tiramisu
PříspěvekNapsal: 27 čer 2011 11:27 
Offline

Registrován: 15 dub 2011 22:49
Příspěvky: 44
V kavárně proběhl dotaz na recept na Tiramisu.
Chcete-li udělat Tiramisu, rozhodně to nepůjde tím, že smontujete pomazánkové máslo a tuzemák. Kamenujte mě, ale tiramisu to prostě nebude i kdyby se někdo na levé a pravé ucho stavěl :)

Suroviny:
500g Mascarpone (nejdražší položka, chce to hledat výhodné balení)
5 lžic cukru krupice
5 vajec
2x malý panák Amaretto (lahev vyjde na nějakých 160 korun)
šálek silné kávy černé (ideálně espresso, klidně z kavárny domů)
1 pytlík Savoiardi nebo cukrářských piškotů (Savoiardi v Makru za 15 korun)
kakao na posypání

Postup s grácií sobě vlastní ukazuje na následujícím videu Emanuel.
Osobně doporučuji piškoty v kávě namáčet jen velmi rychle, aby se moc nenacucaly, jinak bude tiramisu příliš vodnaté.

Video:
http://www.sitalemvkuchyni.cz/cze/Recepty-z-poradu/S-T/Tiramisu

Takhle nějak to vypadá, když se do toho pustím:

Obrázek

Obrázek

_________________
Obrázek
Akce Macropus, čili Klokan 10. srpna 2011, by-pass v Turnově. Váha v den operace 119.6 kg.


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku:
PříspěvekNapsal: 27 čer 2011 11:32 
Offline

Registrován: 10 čer 2011 18:20
Příspěvky: 2375
Bydliště: Praha 3 ŽIŽKOV
Klokan

tak tohle je vyloženě týrání :!: :!: :!: :!: chuťových buněk :!: :!: :!: :!: :twisted:

_________________
Obrázek
14/9/10 TUBU Turnov,zlaté ruce MUDr.Hrubého-DOPORUČUJI a ve 33 letech začátek nového, šťastného života Obrázek
mattoni, 36 let, 2 děti, Vojtíšek a Kubíček Obrázek
Obrázek


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku:
PříspěvekNapsal: 27 čer 2011 11:48 
Offline

Registrován: 20 srp 2010 06:35
Příspěvky: 854
Mattoni ne to je blbý vytahování a ne dráždění buněk

tak tedy můj "barbarský" recept

dvě pomazánková másla a půl litru šlehačky. Do toho cukr moučka dle chuti
hrnek instantní silnější kávy a hrnek rumu a nebo oříškový likér ( byl před vánocema v akci v kauflandu a fakt dobrej - cena asi 60 za flašku)
piškoty sou lepší cukrářský (pomalejš sajou a rozblemcaný to fakt neni dobrý) ale normální taky vystačej

Jinak sem četla, že místo toho pomazánkovýho másla se má dát tvaroh a bude to prý lepší. Ještě sem nestihla vyzkoušet

_________________
Katka


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku:
PříspěvekNapsal: 27 čer 2011 11:56 
Offline

Registrován: 09 pro 2010 08:51
Příspěvky: 5561
Bydliště: Brno
Katko
Já dělám přesně tenhle recept, všichni to milujou takhle!
S tvarohem to chutná jak pribiňák, není to ono.

_________________
56 let, plikace 23. 3. 2011 Dr. Čierny
26. 11. 2013 abdominoplastika, prof. Brychta
9. 12. 2014 redukce stehen, prof. Brychta
Každý je svého štěstí strůjcem


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku:
PříspěvekNapsal: 27 čer 2011 12:34 
Offline

Registrován: 20 srp 2010 06:35
Příspěvky: 854
Mona ale já napsala muj barbarskej recept. Já tomu taky tiramisu neřikám :lol: , ale někdo se ptal přímo na to pomazánkový máslo tak sem to napsala

_________________
Katka


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku:
PříspěvekNapsal: 28 čer 2011 10:52 
Offline

Registrován: 16 čer 2011 11:10
Příspěvky: 2818
Bydliště: Kósek od štatlu
gwys hlavně když jsi do ní nepřidala pomazánkové máslo :mrgreen:

_________________
Obrázek
oblíbený manžel, 3 potomci
180 cm, max váha 135 kg
11.11.11 - OLGB, MUDr. Čierny, Břeclav, při 112 kg
Obrázek
27.3.2013 reoperace pro přehubnutí při 51 kg
Obrázek
CARPE DIEM!


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: RECEPTÁŘ
PříspěvekNapsal: 17 črc 2011 19:33 
Offline

Registrován: 06 bře 2011 12:49
Příspěvky: 444
Bydliště: Kolín
Medovník




1/2 kg hladké mouky ,60g sádla ,2 vejce ,10 dkg cukru ,4 lžíce medu ,1 lžíčka sody ,4 lžíce mléka KRÉM - 0,5 l mléka ,3 lžíce polohrubé mouky ,vanilkový cukr ,200g másla ,10dkg cukru ,2 žloutky :-) z mléka a mouky uděláš kaši je do krému až bude hustá tak ji sundáš z plotny tak si ji přendej do misky a ze začátku často míchat do schladnutí.Až uplácáš těsto tak z toho uděláš tři pláty rozválíš upečeš na peč.papíru ,každý zvlášt a po schladnutí je okrájíš ty kraje.Plátz promažeš i navrch a tz odkrajky umeleš s trochou ořechů a přidáš špetku skořice.A když máš pomazaný vršek i kraje tak je posypeš tou směsí a jí se až druhý den musí se rozležet...

_________________
Obrázek


28.6.11 TUBU zlatý ručičky Mudr.Hrubáčka
18-ti letá Nikolka,15-ti letá Kristýnka a 3-letý Pavlík

DO KONCE METŘÍKU NEDOJEDU VYPADALA BYCH MOC VYCHRTLE


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: RECEPTÁŘ
PříspěvekNapsal: 17 črc 2011 19:55 
Offline

Registrován: 31 črc 2006 21:09
Příspěvky: 1419
Bydliště: střední čechy
:lol: no ten recept vypadá jednoduše a medovník já můžu..............ale kdyby mi ho tak ještě někdo upek :lol: :lol: :lol: co ty na to??????????

_________________
Obrázek

13. 11. 2006 - bandáž při 115 kg - pro obtíže odstraněna
5. 12. 2008 - tubulizace Turnov a je to úžasný
12. 10. 2010 - abdominoplastika s vymodelováním pupíka
15. 11. 2011 - redukce nohou


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: RECEPTÁŘ
PříspěvekNapsal: 28 črc 2011 12:53 
Offline

Registrován: 13 led 2010 18:51
Příspěvky: 571
Bydliště: Praha 3
Děvčátka, nějaký rychlý, snadný a hodně dobrý švestkový koláč, závin prostě moučníček by nebyl?????? :D :D :D :D

_________________
Obrázek
-35 kg
38 let, 1 dítě - 4letý Jindříšek a 1 manžel podporující, 1.4.2010 Tubu UVN


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: RECEPTÁŘ
PříspěvekNapsal: 28 črc 2011 13:23 
Offline

Registrován: 05 říj 2009 21:18
Příspěvky: 3531
Bydliště: Kósek vod Brna
Dádi

švestkový koláč
1 sklenice cukru krupice
1 vejce
1 sklenice acido mléka
1 sklenice polohrubé mouky
1 sklenice hrubé mouky
1/2 pr. do peč.

Hodně poklást ovocem a zasypat drobenkou. Péct na vymazaném a vysypaném plechu.

My nemáme moc rádi kynutá těsta, takže já používám na jakýkoliv "táč" i švestkový ještě tohle těsto a dělám to i s meruňkama, borůvkama, či rybízem, či jablkama se skořicí nebo rebarborou ... vše s drobenkou ...

lité těsto
9 PL cukru krupice
3 celá vejce
300 ml mléka
6 PL oleje
1 1/2 pr. do peč.
18PL hladké mouky

ovoce + drobenka

Buchty peču cca na 150 - 180 stupních

Takvýhle hrnkový a polívkový recepty miluju ... jiný už v sešitku nemám :P

_________________
Obrázek
40let*2děti*16a19 let*1manža*Tubu 14.6.2011-Turnov Obrázek Obrázek
Motto: Život je příliš krátký na to, abych přemýšlela nad tím, co jsem udělala špatně... Obrázek


Nahoru
 Profil  
 
Zobrazit příspěvky za předchozí:  Seřadit podle  
Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 165 ]  Přejít na stránku Předchozí  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7 ... 11  Další

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina


Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 5 návštevníků


Nemůžete zakládat nová témata v tomto fóru
Nemůžete odpovídat v tomto fóru
Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete přikládat soubory v tomto fóru

Hledat:
Přejít na:  
Bandáž žaludku | Chirurgická léčba obezity | Léčba obezity | Bariatrická chirurgie | choob.cz
Banding klub je občanské sdružení lidí, kteří mají zájem o chirurgickou léčbu těžké obezity nebo jim byla provedena bandáž žaludku. Cílem klubu je pomáhat pacientům po operaci a poskytovat informace o bariatrické chirurgii a výsledcích této léčby.

PhpBB.com base modified by internetove-stranky.kvalitne.cz | © Banding klub ČR, občanské sdružení