fórum.bandingklub.cz

operační možnosti léčby těžké obezity
Právě je 27 lis 2024 22:51

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina




Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 139 ]  Přejít na stránku Předchozí  1 ... 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10  Další
Autor Zpráva
 Předmět příspěvku:
PříspěvekNapsal: 08 dub 2011 10:11 
Offline

Registrován: 15 úno 2011 12:29
Příspěvky: 75
svíčková s halalí

2x velké halalí
4x zelenina pod svíčkovou(neni nad čerstvou)
maso nebo kralika
bobkový list
nové koření
kousek másla
šlehačka



na másle osmahnem maso přidáme koření,zeleninu,halalí a necháme dusit ,aby maso natáhlo chut zeleniny necháme do druhého dne a pak jí dáme do trouby zapéct,aby chytla tmavší barvu nakonec kromě masa a koření vše rozmixujeme do jemna a přidáme šlehačku ,která nesmí přijít do varu .


Přeji dobrou chut !!!!!

_________________
Obrázek
2 děti manžel a tubu 4.5 .2011 TURNOV


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku:
PříspěvekNapsal: 08 dub 2011 10:15 
Offline

Registrován: 01 pro 2009 10:45
Příspěvky: 6494
marti super, jdu kopčit, díky :wink:

_________________
Obrázek
34 let
30/3/10 - TUBU - Turnov
26/8/11 abdominoplastika TU
15/11/11 stehna + žlučník = 2V1 TU
18/11/13 paže + prsa Brno
Konec metříku 14/1/11 = 75kg a bojujem dál :wink:
Život není o tom, kolikrát padneš na hubu, ale o tom kolikrát se dokážeš zvednout a jít dál...


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku:
PříspěvekNapsal: 08 dub 2011 10:21 
Offline

Registrován: 28 črc 2008 09:41
Příspěvky: 778
Bydliště: Ostrava
dělám podobně,ale maso před tím přes noc naložím do nálevu,ocet,voda,cukr,sůl a pak už jen opeču maso na másle,vyndám ho,přidám halali,to osmahnu asi 10min,přidám maso,podleju vývarem a dám do trouby,až je maso měkké,doleju podle potřeby vývar,zahustím zákledkou,provařím,dochutím dle potřeby a nakonec přilej slehačku

_________________
[url=http://www.TickerFactory.com/weight-loss/wr8fFV4/]
Obrázek

Tubu09/2008,po těhu spousty kil zpátky,takže díky zlatým ručkám docenta Holéczyho a diverzi 08/2012 jedu znova...

Od 25.11.2015 nové bříško :)


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku:
PříspěvekNapsal: 10 dub 2011 17:23 
Offline

Registrován: 05 bře 2011 23:17
Příspěvky: 365
Bydliště: Praha
Tak to slíbené maso na kari-pastě :-)
pro 4 lidi

- na trochu rozpáleného oleje nakrájet 2velké cibule na klínky a nechat zesklovatět
- vyklopit do toho pytlík zelené kari-pasty (ke koupi v každém velkém marketu - já kupuju v Globusu), míchat a nechat asi 1minutu opékat
- nyní vložíme cca půl kila masa na nudličky - buď kuřecího, krůtího nebo vepř. kýtu, karé apod. Opékáme asi 10 minut a mícháme.
- /máte-li rádi můžete nyní vhodit povařené hřibovité houby - já mám v mrazáku pytlované po půl kile:-)/
- podlijeme trochou vody asi 2dcl, přiklopíme a dusíme asi 10min
- lilek neloupeme, jen omyjeme a pokrájíme na kostky, vhodíme do masa a dusíme cca 5 minut
- no a nakonec přilijeme celou plechovku kokosového mléka a necháme vařit, dokud maso úplně nezměkne. Vzhledem k tomu, že používáme kvalitní maso, mělo by být měkké za chvilku. Pokud je omáčka hustá, lehce doředíme vodou, pokud je řídká, necháme zredukovat.

Jako příloha je super jasmínová rýže a nebo skleněné nudle.

Dobrou chuť :D

_________________
[url=http://www.TickerFactory.com/weight-loss/wNvG1o1/]
Obrázek

40let, dvě děti, chápající skoromanžel
10/2009 bandáž Iscare
18.2.2014 bandáž pro obtíže odstraněna, Jablonec n.N.
23.5.2014 R-Y bypass prim. Vraný, Jablonec n.N
a uvidíme.....


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku:
PříspěvekNapsal: 10 dub 2011 18:08 
Offline

Registrován: 05 říj 2009 21:18
Příspěvky: 3531
Bydliště: Kósek vod Brna
Gluminka
a kde máme to obložené hovězí? :roll:

_________________
Obrázek
40let*2děti*16a19 let*1manža*Tubu 14.6.2011-Turnov Obrázek Obrázek
Motto: Život je příliš krátký na to, abych přemýšlela nad tím, co jsem udělala špatně... Obrázek


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku:
PříspěvekNapsal: 10 dub 2011 18:13 
Offline

Registrován: 05 bře 2011 23:17
Příspěvky: 365
Bydliště: Praha
A ještě přidám babiččin recept na obložené hovězí. Je to starý recept, časově náročnější, i když jednoduchý na přípravu.

Hovězí maso nechat vařit - výborná je kližka!! ale záleží na chuti, libové žebro také neurazí :lol: :lol:

Omáčka : najemno nasekat velikou cibuli, nechat ji jemně zesklovatět na másle s olejem, nasypat na ni poté lehce hladkou mouku a udělat jakoby světlou zásmažku. Tu zředit vývarem z masa, řádně rozšlehat metličkou, aby se neudělaly kudlasy, dosolit a lehce pepře. Zavařit asi 10 minut.

Zeleninka:
- dušená mrkev - mrkev nakrájet na slabá kolečka, cibulku nasekat najemno, zesklovatět ji na másle, vhodit na ni mrkev, podlít vodou a dusit doměkka. Lehce přisolit, přisladit a trochu bílého pepře.
- dušené kedlubny - kedlubny nakrájet na slabé plátky, zalít vodou a vařit doměkka. Přisolit, přisladit, bílý pepř.
- květák pouze uvaříme ve slané vodě doměkka a roztrháme na růžičky
- růžičkové kapustičky uvaříme doměkka. Na pánvi roztavíme najemno posekanou anglickou slaninu, opražíme a kapustičky do ní vhodíme a necháme chvíli propojit chutě.
- zmrzlý hrášek hodíme na sklovatou cibulku, pěněnou na másle, přilijeme panáka vody a chvíli dusíme do měkka. Pak dosolíme a dopepříme bílým pepřem.

Další možné zeleninové varianty jsou jen na Vaší fantazii :D :D

k tomu dělám knedlíky - "vídeňské" - jsou tvrdší, nesají tolik omáčky, nejsou to ty fujkové vatové kynuťáky... Ale můžete to baštit i s vařenými bramborami.

Knedlíky: jeden knedlík - asi 12-15 plátků - záleží na tlouštce, na jakou jsou krájeny...
cca 25dk hr.mouky
1 vejce
lžíce sádla nebo 3lžíce oleje
špetka soli
2dcl perlivé vody
a mléko na zadělání hladkého - tuhého těsta
Do něj zamíchat 2 rohlíky nakrájené na menší kostičky, promíchat v těsto, ze kterého se vytvaruje knedlíková šiška - spíše širší.
Vhodí se do vroucí osolené vody a nechá se vařit asi 35minut - dle velikosti knedlíku.

Přeji dobrou chuť :D

_________________
[url=http://www.TickerFactory.com/weight-loss/wNvG1o1/]
Obrázek

40let, dvě děti, chápající skoromanžel
10/2009 bandáž Iscare
18.2.2014 bandáž pro obtíže odstraněna, Jablonec n.N.
23.5.2014 R-Y bypass prim. Vraný, Jablonec n.N
a uvidíme.....


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku:
PříspěvekNapsal: 10 dub 2011 18:17 
Offline

Registrován: 09 pro 2010 08:51
Příspěvky: 5561
Bydliště: Brno
úúúúúúúžasné!!!!!!!!!
Sbíhají se mi sliny, jenom to čtu!
Díky!

_________________
56 let, plikace 23. 3. 2011 Dr. Čierny
26. 11. 2013 abdominoplastika, prof. Brychta
9. 12. 2014 redukce stehen, prof. Brychta
Každý je svého štěstí strůjcem


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku:
PříspěvekNapsal: 10 dub 2011 18:28 
Offline

Registrován: 05 bře 2011 23:17
Příspěvky: 365
Bydliště: Praha
Není zač. Snad jsem to zapsala správně - tedy pochopitelně...
Přeji doboru chuť.

_________________
[url=http://www.TickerFactory.com/weight-loss/wNvG1o1/]
Obrázek

40let, dvě děti, chápající skoromanžel
10/2009 bandáž Iscare
18.2.2014 bandáž pro obtíže odstraněna, Jablonec n.N.
23.5.2014 R-Y bypass prim. Vraný, Jablonec n.N
a uvidíme.....


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku:
PříspěvekNapsal: 11 dub 2011 21:25 
Offline

Registrován: 21 srp 2010 09:45
Příspěvky: 290
slintám při čtení receptů nad klávesnicí....))))

_________________
plikace OBK 22.9.2010, 51 let
[


Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: 13 dub 2011 10:13 
Offline

Registrován: 21 dub 2010 20:01
Příspěvky: 461
Bydliště: Ostrava
Kuřecí stehenní řízky nakrájet na kousky, orestovat na olivovém oleji, osolit, opepřit. Přidat rukolu, promíchat. Přidat 1 celé Almete (nebo Mascarpone), promíchat do zřídnutí. Podávat s tmavou těstovinou. :lol: :lol: Mňam

_________________
Obrázek

170 cm, 42 let, 1 dcera 17 let
Bandáž 6.5.2010 Ostrava - Vítkovice, Doc. Holéczy
Metřík dokončen 06/2011 (68 kg) a jedeme dál :-)
Žlučník 27.10.2011 taktéž Vítkovice, Doc. Holéczy
Ruce 20.11. 2012, Fakultní nem. Brno, prof. Brychta


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Lososa do nosa :-)
PříspěvekNapsal: 13 dub 2011 10:33 
Offline

Registrován: 21 dub 2010 20:01
Příspěvky: 461
Bydliště: Ostrava
Losový steak umyjeme, osolíme, opepříme, pomažeme česnekem a tatarkou Light, posypeme oreganem. Dáme do mikrovlnky na grilování. Příloha vařená brokolička, nebo nějaká zelenina. Dobré, zdravé, rychlé :-)

_________________
Obrázek

170 cm, 42 let, 1 dcera 17 let
Bandáž 6.5.2010 Ostrava - Vítkovice, Doc. Holéczy
Metřík dokončen 06/2011 (68 kg) a jedeme dál :-)
Žlučník 27.10.2011 taktéž Vítkovice, Doc. Holéczy
Ruce 20.11. 2012, Fakultní nem. Brno, prof. Brychta


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: LosOS
PříspěvekNapsal: 13 dub 2011 10:48 
Offline

Registrován: 21 dub 2010 20:01
Příspěvky: 461
Bydliště: Ostrava
ne LOS, ale LOSOS - to je ta oranžová ryba a je t v každém obchodě v každém mražáku (od Nowaco např.) :lol: :lol:

_________________
Obrázek

170 cm, 42 let, 1 dcera 17 let
Bandáž 6.5.2010 Ostrava - Vítkovice, Doc. Holéczy
Metřík dokončen 06/2011 (68 kg) a jedeme dál :-)
Žlučník 27.10.2011 taktéž Vítkovice, Doc. Holéczy
Ruce 20.11. 2012, Fakultní nem. Brno, prof. Brychta


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Losos :-)
PříspěvekNapsal: 13 dub 2011 10:51 
Offline

Registrován: 21 dub 2010 20:01
Příspěvky: 461
Bydliště: Ostrava
jak mám ty gelové nehty, tak někdy dělám překlepy :-):-) třeba nedávno jsem z Pany Bryndzy udělala pana Halušku (ale to nebyl překlep..) :lol: :lol: :lol:

_________________
Obrázek

170 cm, 42 let, 1 dcera 17 let
Bandáž 6.5.2010 Ostrava - Vítkovice, Doc. Holéczy
Metřík dokončen 06/2011 (68 kg) a jedeme dál :-)
Žlučník 27.10.2011 taktéž Vítkovice, Doc. Holéczy
Ruce 20.11. 2012, Fakultní nem. Brno, prof. Brychta


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku:
PříspěvekNapsal: 13 dub 2011 16:54 
Offline

Registrován: 21 srp 2010 09:45
Příspěvky: 290
Sága123 no však bryndza patří k haluškám.... :D

_________________
plikace OBK 22.9.2010, 51 let
[


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku:
PříspěvekNapsal: 16 dub 2011 11:21 
Offline

Registrován: 09 pro 2010 08:51
Příspěvky: 5561
Bydliště: Brno
Tak Gluminko,
dneska bylo to Tvoje maso na karipastě. Bylo to vynikající, ale tak ostré, že i my ostromilci jsme slzeli :D :D :D
Jak staré máš děti, že Ti to jí?

_________________
56 let, plikace 23. 3. 2011 Dr. Čierny
26. 11. 2013 abdominoplastika, prof. Brychta
9. 12. 2014 redukce stehen, prof. Brychta
Každý je svého štěstí strůjcem


Nahoru
 Profil  
 
Zobrazit příspěvky za předchozí:  Seřadit podle  
Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 139 ]  Přejít na stránku Předchozí  1 ... 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10  Další

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina


Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 10 návštevníků


Nemůžete zakládat nová témata v tomto fóru
Nemůžete odpovídat v tomto fóru
Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete přikládat soubory v tomto fóru

Hledat:
Přejít na:  
Bandáž žaludku | Chirurgická léčba obezity | Léčba obezity | Bariatrická chirurgie | choob.cz
Banding klub je občanské sdružení lidí, kteří mají zájem o chirurgickou léčbu těžké obezity nebo jim byla provedena bandáž žaludku. Cílem klubu je pomáhat pacientům po operaci a poskytovat informace o bariatrické chirurgii a výsledcích této léčby.

PhpBB.com base modified by internetove-stranky.kvalitne.cz | © Banding klub ČR, občanské sdružení