Zeleninové ragu
včera som to vymyslela, všetci doma zjedli a aj chutilo, tak sa s Vami podelím o novú skúsenosť.
Na troške olivového oleja som opražila veľkú na jemno nakrájanú cibuľu. Pridala sáčok 400g mrazenej zeleniny - bol to mix mrkvy, zel. fazulky, póru, petržlenu a pod. (kúpené v o bežnom obchode), orestovala som to s cibuľou a pridala na drobno nakrájanú čerstvú brokolicu - 1/2 hlavičky, jeden nastrúhaný zemiak a nastrúhaný (predtým očistený) hlúbik (tú stonku) z brokolice. Pár minút orestovala a podliala vodou. Pridala soľ, kmín, zeleninový bujón a nechala variť cca 20 min - do zmäknutia. Odstavila, rozmixovala, ale len tak ležérne - nie úplne do hladka. Znova dala variť a pridala druhú polovicu nakrájanej brokolice. Už som to povarila kratučko, aby brokolica nestratila farbu. Odstavila, nechala trošičku vychladiť a vložila nízkotučný tavený syr 2 ks (obdĺžničky) a tri strúčiky prelisovaného cesnaku. Miešala som kým sa syr do hladka nerozpustil. Stačí už len dochutiť vegetou a ja som pridala čerstvú pažitku. Papali sme to s novými zemiačikmi a bolo to naozaj mňam. Treba vyskúšať. Bola to taká zeleninová omáčka s brokolicou.
Možno to až tak lákavo nevyzerá, ale naozaj to bolo fajn a chutilo to aj manželovi a ten je mäsožravec. Možno by sa k tomu hodilo volské oko. Ak to vyskúšate, napíšte mi ako sa to pozdávalo Vám. Želám dobrú chuť.
