opráším starý receptík tady z fóra, asi od besticková
![Smile :)](./images/smilies/icon_smile.gif)
, že???
Domácí Actimel
POTŘEBNÉ PŘÍSADY
1 l mléka,
1 Actimel,
hodně obalů od Actimelů - šroubovacích
POSTUP PŘÍPRAVY
Také dáváte každé ráno dětem Actimel? My ano a proto jsme si začali připravovat vlastní Actimel po vzoru jogurtu v peřinách, protože se ušetří kupa peněz a navíc vím, co jíme.
Základem je nasbírat si větší množství obalů od Actimelů, ale šroubovacích. Mají je v Penny, Tescu a dál nevím. Samozřejmě jde použít i cokoliv jiného, např. sklinka od výživy atd.
A postup je po vzoru domácího jogurtu.
Svaříme 1 litr mléka, já používám čerstvé, ale z krabice to také půjde, necháme zchladit na cca 40°C a nalijeme 1 lahvičku Actimelu.
Pomocí nálevky rozlejeme do připravených obalů, na 1l potřebujeme 9-10 obalů od Actimelu, a šup s nimi do peřin Po cca 8 hodinách je nápoj připraven k použití, ale doporučuji ještě zchladit v lednici. A dávejte raději 3/4 flaštičky, aby zbylo místo na příchuť, případně dobré zatřepání, protože je o dost hustější, než z obchodu. Ale tou příchutí se to zředí.
Já svařuji mléko ráno a než zavezu děti do školky tak mám mléko akorát a rozleju a šup do peřináče. Než jdeme spát tak vytáhnu a dám do lednice. A ráno se může požívat a užívat Nezapomeňte dobře protřepat.
A protože občas máme rádi i příchutě, tak do hotového Actimelu naleji trošku dobrého džusu a protřepu. A je hotovo. A nebo řidší marmeládu, např. bezinkovou.
Hotový domácí Actimel lze použít na opětovné naočkování dalšího mléka. Toto lze dělat opakovaně, maximálně však 5x, protože se následně snižuje množství kultur. Lze aplikovat také u jogurtu.
A kdo se bojí, že neuspěje, v nejhorším toto vyklopí do domácího jogurtu.
Zkuste, nebudete zklamané! A navíc uděláte něco dobrého pro zdraví své i svých nejbližších.
41let/175cm, start 27/05/09, sleeve, metřík zdolán 20/12/09 = 85kg, 50% úbytek původní Dejny 30/06/10