pro
Dádu:
není to ale žádný spešl recept, normální rybí polévka, ale je pravda, že už pár přátel, kteří tvrdili, že rybí polévku nejí, tak už začali

... o vánocích jsem měla poptávku na uvaření od 7 rodin ... lenoši
dle malé Dejny -
Kaprová polévka
rybí hlavy - na osobu u stolu 1ks - dělám ze 4 hlav, žábry nechávám, oči mi Dejňák vyndavá, vadí mi, když na mě ta ryba čučí z hrnce...
rybí ocasy nebo polovina menšího kapra
střední celer, 4 mrkve, 3 petržele - množství zeleniny rozdělím na 2 poloviny
hojně celerové natě
vnitřnosti, jíška, máslo, petrželka, mušk.oříšek
1.polovinu zeleniny očistím a dám vcelku vařit s hlavami a ocasy, přidám hojně celerové natě, súl, nové koření a pepř - pár kuliček. Vařím na mírném ohni cca 3/4 hod, pak přecedím, celer a koření vyhodím, maso oberu - nezapomenout na maso z líček - nejlepší maso na kaprovi - a posekám. Ve vývaru rozmixuji uvařenou zeleninu, přidám světlou jíšku a provařím. Pak přidám zvlášť povařené vnitřnosti a obrané maso.
2.polovinu zeleniny očistím a nahrubo nastrouhám a osmahnu na másle a ještě horké a voňavé naliju do vývaru.
Dochutím mušt.oříškem, solí a čerstvou petrželkou, osmažím kostičky z housky.
nic dietního

, ale je táááák dobrá ...
recept mám od vodňanských rybářů, dělám jí takhle už 15let, dokonce jsem i opustila tradiční rodinný recept
_________________

-6kg před
41let/175cm, start 27/05/09, sleeve, metřík zdolán 20/12/09 = 85kg, 50% úbytek původní Dejny 30/06/10