Zdravím vás všechny
dlouho jsem váhala, zda se přihlásit a napsat do fóra, a nakonec jsem zde. Asi by bylo vhodné se do začátku, alespoň ve zkratce představit. Je mi 26 let a jsem z Brna, ovšem žiji v jednom městě cca 60km od Brna. Už od malička jsem dle lékařských tabulek měla nadváhu, ale vždy jsem byla tak akorát. I v dospělosti jsem byla sama s sebou spokojená, ani tlustá ani hubená. Zlom nastal začátkem roku 2015, kdy jsem v bývalé práci opravdu vysoce vystoupala a dostala výborné pracovní místo. Cestovala jsem po celém světě, peníze taky super, jenomže brzy přišlo vystřízlivění v podobně nepřímých požadavků od mých nadřízených, abych vlastně své zaměstnance, které jsem měla nastarosti šikanovala - za blbosti jim krátit osobní ohodnocení a mnoho dalšího, ale to zde nemohu uvést. S tímto jsem se vnitřně nemohla vyrovnat, protože většina byla ve věku mých rodičů - sice jsem byla v pozici nadřízené, ale s úctou ke staršímu. Postupně jsem přestala v práci úplně jíst, pít.. A i když jsem chtěla, tak jsem všechno vydávila ven. Najedla jsem se v klidu až doma a šla spát. Tímto procesem jsem za rok přibrala cca 35kg. Z rodinných důvodů jsem nemohla odejít z práce - mamka byla hodně nemocná a neutáhla by hypotéku na byt, takže jsem potřebovala vydržet a vydělat dostatečnou finanční rezervu, abych byla schopna dluh, kdyžtak umořit.
Od 01/2016 jsem v bývalé práci skončila a doma začala vařit podle STOBU. Říkala jsem si, že když jsem se postupně vykrmila, musí to jít taky postupně dolů. První měsíc šlo dolů 5kg a tímto skončilo. Jelikož už dle stobu vařím skoro rok a půl, přítel má dole 20kg. Chodila jsem 4x týdně cvičit, mám osobního trenéra a ani kilo dole. Má současná váha je 109kg, bolí mě strašně kolena a hlavně takhle nechci zůstat. Po konzultaci se známým co je doktor v Praze mi doporučil pana Mudr. Čierného, ať ho navštívím a zkusíme se pobavit o zmenšení žaludku. V současnou chvíli absolvuji kolečko - mám zasebou - nutriční terapeutku, psychologa a zítra mě čeká gastroskopie. S hrůzou v očích jdu zítra hned ráno na řadu.
Můj ideál je opět váha 75kg, nikdy nebudu úplně hubená, ale takhle je můj vnitřní ideál.
24.05.2017 mě čeká návštěva obezitologie a 31.05.2017 sono.
Tak se mějte a snad si tady s někým trochu pokecám o radostech a strastech