fórum.bandingklub.cz

operační možnosti léčby těžké obezity
Právě je 02 pro 2024 18:48

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina

Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 6971 ]  Přejít na stránku Předchozí  1 ... 427, 428, 429, 430, 431, 432, 433 ... 465  Další
Autor Zpráva
 Předmět příspěvku: Re: PŘEDSTAVENÍ NOVÁČKŮ
PříspěvekNapsal: 22 bře 2015 21:51 

Ahojky, opravdu se ten čas hezky překulil a ve středu jdu na konzultaci. Jsem zvědavá, jak dopadnu.
Fórum pročítám stále, našla jsem i jinou diskuzi a ano, našla jsem i problémy, které bariatrické operace sebou nesou. Je fajn, že se i o nich píše, že není vše jen zalité sluncem. Člověk pak může lépe hodnotit a zodpovědněji se rozhodnout. Některé věci jsem si musela nechat znovu projít hlavou, ale na mém rozhodnutí opku podstoupit to nakonec nic nezměnilo.
Takže děkuji všem, kteří přispívají a popisují své zkušenosti a velký dík patří také odvážným lidičkám na rajčeti. Jste všichni opravdu úžasní a někdy se mi ani věřit nechce, že ten rozdíl na fotce je "jen" tolik a tolik kilo.
Martina

11.8.2015 sleev resekce ve Vítkovicích, doc. Holéczy - ZRUŠENO - stopka na sleev resekce
6.10.2015 sleev resekce na Fifejdách Ostrava, doc. Dostalík - ZVLÁDNUTO
6.10.15 - 122 kg
6.11.15.- 110 kg
6.12.15 - 106 kg
6.1.16 - 101 kg
6.2.16 - 98 kg
6.3.16 - 97 kg
6.4.16 - 95 kg
6.5.16 - 92 kg
6.6.16 - 90 kg
6.7.16 - 88 kg
6.8.16 - 86 kg
6.9.16 - 85 kg

PříspěvekNapsal: 28 bře 2015 20:11 

Ahoj :)
Jsem tady nová. Našla jsem toto fórum až letos - vaše příspěvky mně hodně pomohly získat odvahu a po 2 letech jsem se rozhodla! Dnes jsem právě 11. den po operaci.
Těším se, až budu upisovat kila a postupně snad "dotancuju" do konce :)
Díky a přeji vám co nejmíň bolestné shazování či udržování váhy!

170 cm, 51 let
2 děti, přítel, kočky, pes

18. 2. 2015 - KONZULTACE MUDr. ŠIMONÍK
25. 2. 2015 - GASTRO
11. 3. 2015 - INTERNA PŘEDOPERAČNÍ VYŠ.
17. 3. 2015 - 103 KG - TUBU MOSTIŠTĚ
25. 9. 2015 - 65 KG - METŘÍK DOKONČEN! JUPÍÍÍ :)
17. 3. 2016 - 59 KG - ROK PO OPERACI :) :) :)

Obrázek

PříspěvekNapsal: 09 dub 2015 08:16 

Ahoj :)
jsem tady nová. O operaci jsem přemýšlela už před 3 lety, ale nesebrala jsem odvahu. Pořád jsem si tak nějak říkala, že to zvládnu sama, jenže to pořád nejde :? teď poslední jídelníček mě úplně vykolejil. Našla jsem na netu paní, co dělá jídelníčky, nechala jsem si udělat "na míru" a i když mi přišlo, že je to spíše přežírání se (pořád jsem jen jedla obří porce) cítila jsem se lépe. Po 14 dnech na jídelníčku jsem stoupla na váhu a ta ukazovala o 7kg více :shock: :( z váhy jsem se opravdu zhrozila.
Je mi 30 let, 170cm, jsem vdaná, mám 2 krásné a zdravé děti (10let a 14měs.) S ničím se neléčím (jen v těhu s vysokým tlakem) a žádné obtíže až na občasné bolesti zad při chůzi nemám.
S váhou mám problém od mala. Vždy jsem byla "větší" než vrstevníci, a tak nějak jsem si na to zvykla a obesita se se mnou táhne celý život. Musím se přiznat, že jsem nikdy nedržela žádné "diety" i když mi váha od určitého věku dospívání vadila, tak nějak jsem se i přesto cítila asi spokojená. Neměla jsem v rodině nikoho, kdo by mi s tím pomohl, a sama jsem si nevěděla rady. I když moje máma je celoživotní dietářka, kolikrát mi slibovala, že spolu budeme chodit cvičit... ale asi se za mě styděla.. vím, že často nejedla, a tak nějak mám zafixováno, že když nebudu jíst - zhubnu. Nebo nemám potřebu jíst. Stačí mi se najíst 1x max. 2x za den. A vím, že tohle je špatně.
V 25 letech, jsem vážila 145kg, rozhodla jsem se, že už se musí něco změnit, 3 měsíce jsem jedla podle jídelníčku od Havlíčka, a zhubla jsem 20kg, bylo to úžasné období. Cítila jsem se naprosto báječně, a byla jsem na sebe nesmírně hrdá. Jenže pak nevím proč, začla jsem polevovat, přestala jsem jíst pravidelně, později jsem přestala i cvičit, a váha šla zase postupně nahoru, až jsem měla v 28letech celou váhu zpátky. Tenkrát to bylo asi 5 let, co jsme se snažili o druhé dítě, a já ho tak strašně moc chtěla ještě do 30let. Začala jsem opět s jídelníčkem, za měsíc jsem zhubla asi 5kg, ale další měsíc jsem našla na těhu testu 2 krásné čárky, a veškeré snažení opět šlo do háje. Obhajovala jsem se sama před sebou, že stejně naberu a přiberu, tak to nechám po porodu. Každý den, jsem musela mít něco sladkého. Rodit jsem šla s váhou 157kg.. Po 14 dnech od porodu jsem měla 150kg. Pak začal kolotoč problémů s mojí rodinou, a já v denodenním stresu neměla na hubnutí ani pomyšlení. Třeba jsem celý den nejedla, a večer bych sežrala půlku prasete. Táhlo se to dlouho, a já si miminka moc neužívala, pořád jsem jen něco řešila, hádala se s rodinou.. Letos po novém roce byla váha na 165kg, řešili jsme bydlení kvůli mým rodičům, a 2x jsme se museli stěhovat. V únoru jsem kontaktovala paní co dělá jídelníčky, měla skvělé reference, a já byla nadšená a celá zapálená do zdravého hubnutí. Jenže jak jsem již psala, místo toho aby šla váha dolů, šla o něco nahoru, a já jsem úplně demotivovaná a veškerá naděje je pryč. Prostě jsem si uvědomila, i když jsem si pořád myslela, že to zvládnu sama, tak to sama nezvládnu. Sebrala jsem odvahu, a kontaktovala Iscare. Zatím jdu 20.4. na první konzultaci. Když už operaci, uvažuji spíše o plikaci, která je prý vratná a není to žádný velký zásah do těla. I když vaše fotky a příběhy jsou úžasné, mám z operace obavu. Asi si neumím představit, že bych něco musela "doživotně".. ale zároveň si uvědomuji, že při mé váze a bmi 59 by ten život nemusel trvat dlouho, a tahle "koule" už být nechci. Možná bych napřed zkusila jen pomoc od obesitologa, než se vrhnu na operaci a podle toho jak to půjde se pak rozhodnout co bude dál..
Celý život jsem se styděla si někomu o pomoc říci, přišlo mi to trapné. Ale teď jsem to hodila za hlavu. Život mi utíká, a já tu chci být pro své děti co nejdéle a jsem ochotná pro to udělat cokoli. Doufám, že mi v Iscare podají pomocnou ruku, a navedou mě správným směrem. Ať už pomocí operace nebo jen poradou.
Ufff koukám, jak jsem se rozepsala :)
Zatím budu ještě pročítat tohle skvělé forum, a hledat více info než pojedu na konzultaci.
Mějte se báječně! :wink:

PříspěvekNapsal: 09 dub 2015 09:14 

Suzanne, rozhodnutí neodkládej. Naštěstí jsi ještě poměrně mladá a na další neduhy "zatím" nepoukazuješ, ale nemoci z obezity číhají. Ať už vysoký tlak, cukrovka, problémy s páteří, klouby, ...orgány obalené tukem hůře pracují - játra, srdíčko, ledviny...a neposlední je určitě estetický dojem - chlap když uvidí "kouli" a "normálku", tak si přiznej sama, kam se raději podívá. Prohlédni si fotky, přečti si příběhy, z kterých čiší ta radost z nového těla. Všichni jsme se rozhodli jít cestou operace, protože veškeré diety jsou nanic, snad jeden z tisíce režim vydrží, shodí a už nikdy nepřibere (to rozhodně nejsem já) - viewtopic.php?f=16&t=2093

10.11.2014 /123kg/konzultace MUDr Ostruszka FN O-Poruba, TUBU 23.1.2015
2.3.2015 oslabená imunita-streptokok-růže-dodnes díra v noze

PříspěvekNapsal: 09 dub 2015 12:18 

Susane,nechci tě zklamat ale s tvojí vahou bych do plikace NIKDY NEŠLA,PLIKACE JE VHODNÁ SPÍŠ PRO TY,CO POTŘČEBUJÍ ZHUBNOUT 20-30KG ALE NE VÍCE...a pak,ani plikace po čase vratná není....Máš malinko mylné informace...Já sama začínalana 174kg..

Tubu09/2008,po těhu spousty kil zpátky,takže díky zlatým ručkám docenta Holéczyho a diverzi 08/2012 jedu znova...

Od 25.11.2015 nové bříško :)

PříspěvekNapsal: 09 dub 2015 12:27 

Tak tak... když sem se po X letech rozhodla jít do operace, znala jsem jen bandáž a plikaci. Několikaměsíční pročítání tohoto fóra mě přesvědčilo, že pokud potřebuji shodit 70- 80 kg, bandáž ani plikaci NE!!! Tubu, nebo bypass. I pan doktor Vraný při konzultaci rovnou mluvil o gastrickém bypasse, aniž bych se o něm zmínila a to už sem byla pro bypass 100% rozhodnutá, než sem šla na konzultaci.

3.6.2015 operace, plikace žaludku, duodenální bypass, SADI-P
2.11. 2017 Abdominoplastika opět Jablonec a Mišák :-)
5.6. 2018 modelace prsů, Brno MUDr Adlerová

PříspěvekNapsal: 09 dub 2015 12:34 

estera
Vítej mezi námi a blahopřeji ke zvládnutí operace!

suzanne
Vítej mezi námi!
Besti má pravdu :?
Za těch pět let, co jsem tady na fóru, tudy prošly jen dvě kočky, které po plikaci zhubly 50 - 60 kilo a jestli si tu váhu drží nevím, protože se tady už neukázaly.
Čti si tu, ať získáš informace, než se rozhodneš pro typ operace a operatéra.

Každý je svého štěstí strůjcem

PříspěvekNapsal: 10 dub 2015 13:30 

Děkuji Annax :)

170 cm, 51 let
2 děti, přítel, kočky, pes

18. 2. 2015 - KONZULTACE MUDr. ŠIMONÍK
25. 2. 2015 - GASTRO
11. 3. 2015 - INTERNA PŘEDOPERAČNÍ VYŠ.
17. 3. 2015 - 103 KG - TUBU MOSTIŠTĚ
25. 9. 2015 - 65 KG - METŘÍK DOKONČEN! JUPÍÍÍ :)
17. 3. 2016 - 59 KG - ROK PO OPERACI :) :) :)

Obrázek

PříspěvekNapsal: 10 dub 2015 19:29 

suzanne: musím ti napísat můj příběh, abych tě ochránila od dvou operací.....dobře to promysli, byla jsem taky v iscare na tubulizaci, plikaci neuznávám, že je to vratné??...k čemu vratné?? aby jsi zase ztloustla zpět??? prostě při tvých kilech nesmysl!!! v iscare dělají tubu jen ustřihnou růžek žaludku a tím to hasne, tudíž jsem nezhubla tolik co bych chtěla,neměla jsem žádné omezení!!! takže to bylo k ničemu..., musela jsem na reoperaci jinam do jablonce, kde mi zjistili, že nemám tubu jak by mělo být jen rukáv....takže pokud to myslíš vážně, tak jinam na kliniku, třeba i na tubu, ale tam kde ho dělají pořádně!!!!!

49 let,178 cm
R-Y bypass 30.1.2015 primář Vraný

PříspěvekNapsal: 11 dub 2015 19:26 

Suzanne, gratuluji k rozhodnutí, to je totiž ze všeho nejdůležitější a zároveň nejtěžší. ;-). Já osobně plikaci mám a jsem moc spokojená, zhubla jsem 46 kilo cca za rok. V srpnu budu dva roky po operaci a už jen udržuju. Upřímně, a mám potvrzeno od obezitoložky, omezení jako omezení, tubu nebo plikace, jde o to to nepřepapat. ;-). S Iscare zkušenost nemám, tudíž nemůžu soudit. Přeji ti dobré rozhodnutí a dosažení vysněné váhy! :-).

27.3 dokončeno kolečko
15.8. plikace ÚVN Praha prof. Kasalický, v den operace 132 kg
Metřík dokončen 19. 5. 2014.
...a mašinka ještě kousek popojela..
7.1. 2015 abdominoplastika
http://redkvicka7.rajce.idnes.cz/Redkvicka

PříspěvekNapsal: 12 dub 2015 12:13 

Ahoj,
i já jsem tu nová (už asi 14 dní sjíždím diskuse, ale zatím nepřispívám). I já se řadím k těm, kteří potřebují bariatrickou operaci.

Je mi čerstvých 28 let, má nejvyšší váha byla 135,5 (po měsíci mám 130,5), výška 178, takže BMI lehce na 40.

Má cesta k obezitě? Zezačátku pomalá, pozvolná a pak to dostalo rychlý spád.

Jako malé dítě jsem ráda jedla, byla jsme trochu buclatá, ale rychle jsem z toho vyrostla. Naše rodina byla hodně pohybově zaměřená, měli jsme spoustu výletů, výjezdy na kole, aktivní dovolené - pohyb jsem milovala. Hodně jsem jedla ale vzhledem k velkým výdejům energie to nevadilo.

První náznak problému přišel okolo 11 let - na kosti pod kolenem se mi objevil výrustek na kosti - šla jsem na operaci (která nezabrala, vyrostla tam mrcha znovu) a od té doby máým s něktrými sporty (namáhavými na kolena) utrum... Bylo to zbrždění, ale pořád se dalo, vrátila sjem se do normálního života a vcelku bez problémů. Pohybu jsem měla pořád hodně, začala jsem závodně plavat a život šel dál.

Další zlom nastal v 16 letech - na lyžáku jsem tak šikovně spadla na kámen, že jsem si zlomila čéšku - noha v sádře na 6 týdnů a půl roku bez možnosti pohybu - navíc nuda doma, když jsem předtím pořád lítala venku... jedla jsem pořád stejně, naopak mopžná víc, protože jsem se doma nudila. Do té doby jsem problémy s váhou neměla a nevěděla jsem, co z toho bude. Výsledek - krásných 15 kg nahoru.

V té době jsem se samozřejmě chtěla líbit klukům a vcelku bezproblémově jsem po návratu do aktivního života začala hubnout. Jedla jsem trošku zdravěji a začala se více hýbat... nadváhu jsem pomaličku shazovala.

V 18letech jsem při společném koníčku potkala přítele (se kterým jsme doteď, v únoru jsme slavili 10 let :) ), začali jsme spolu vcelku rychle žít a po pár měsících jsme ležela s mononukleozou... To mi rozhodilo imunitu na tři roky, furt jsem zvracela nebo byla nemocná, takže pohyb nic moc a k tomu změna životního stylu - večer filmeček, cola, chipsy... vyváření atd... Skončila jsem na 95 kg a pustila se do toho znovu... Úžasný nápad zkusit tu Cambridge diet, když to pořád někde propagujou, k tomu cvičení... Dnes nechápu, jak jsem to mohla zvládnou - na koktelejch jsem se pak dostala na nějakých 6 hodin cvičení denně, hlavně spinning. Tuky jsm krásně spalovala, budovala svaly a byla kočka... sice silnější, ale krásně ženské tvary :). Věřím tomu, že jsme byla na nejlepší cestě tu mrchu nadváhu porazit. Měla jsem 82 kg...

A pak se mi stalo to nejhorší, co mně za celý život potkalo (v roce 2011)- můj starší bratr spáchal sebevraždu, navíc to naplánoval tak, abych ho našla já. Psychicky jsem se zhroutila, skončila na antidepresivech a prášcích na spaní (ty na spaní mi ovšem po třech měsícíh zase sebrali), spala jsem 2-3 hodiny denně, k tomu se snažila dál chodit do školy, psychicky pochopit proč... no veselé období to nebylo a byla jsem tak vyčerpaná z nedostatku spánku, že jsme jedla... a hodně... za rok jsem se vyšplhala na 125 kg... Po dalším roce jsem se psychicky dala vcelku dopořádku, i když to bolí pořád, začala pracovat (školu jsem nedodělala - nezvládala jsem při té únavě), začala chodit do Expresky - dámské fitko a za 9000 si koupila výživový plán na míru (na rok, po 3 měsících přepracování)... a začala jsem makat. Šlo to krásně dolů, výživová proadkyně super hoolka, hubla jsem tuky a nabárala svaly, konečně jsem to dělala fakt správně. Poradkyně mně i hlídala, abych to nepřeháněla se cvičením, šlo to skvěle... pořád jsem měla trochu hlad, ale dalo se to... Dostala jsem se skoro ke stovce a přišla poslední ťafka - plicní embolie - no, šlo mi o život, v nemocnici mi dali sežrat, že to mám z toho, že jsem tlustá a chovali se dost drsně :(. Okažitě jsem vysadila HA a strávila luxusní 2 měsíce doma. Od té doby nemám na nic moc sílu, embolka je mrcha, zotavujete se z ní min. půl roku, hodně spím, námahu nedávám a se cvičením v posilovně, které mi nejvíc zabíralo, mám utrum...

Jen tak mimochodem mi našli leidenskou mutaci, takže ano, obezita tomu nepomohla, ale dle MUDr. v trombocentru jsou na vině nejvíc geny. V té chvíli už jsem byla s váhou bezradná - hýbat se pořádně nemůžu, mám pořád hlad a jsme vyčerpaná - i poprosila jsem praktickou o žádanku na obezitologii, dostala se na OB kliniku (doporučení známé) a byla dohodnuta plikace... s termínem čekám doteď, protože po embolii se nedá jít hned na operaci, ale teď už mám vše za sebou a zítra (13.4.) si jdu dohodnout termín.

V posledních dnech jsem toho na foru hodně načetla, vím jaké trable s OB klinikou byly, ale snad už je to minulostí. Konzultovala jsme i s jinými lékaři a všichni mi to posvětili... tak uvidíme...

Wow, to je román, omlouvám se za délku :D :D :D

Lara

16.03.-obezita III.stupně-max 135,5,BMI-42,8
06.05.-plikace,OB klinika, 129,BMI-40,7
10.05.-obezita II.stupně,126,BMI-39,8
28.07.-obezita I.stupně,110,BMI-34.7
16.09.-POLOVINA,104,BMI-32,8
08.11.-DVOUCIFERNÁ,99,3,BMI-31,3
10.12.-nadváha,94,4,BMI-29,8

PříspěvekNapsal: 12 dub 2015 12:45 

@Lara : máš toho tedy za sebou hodně, na to jak si mladá. Držím pěsti s operací, třeba se časem dostaneš zpátky k pohybu, ten pomáhá nejen tělu, ale i hlavě :) hodně štěstí.

PříspěvekNapsal: 12 dub 2015 13:03 

Slim - Děkuji za odpověď... můj život je vždycky dost na houpačce a pořád se něco děje... to asi abych měla ve stáří na co vzpomínat :D. Ale abych se dožila stáří, je potřeba něco s tou vahou udělat. Musím zaklepat, že krom embolie se zatím zdravotně naštestí držím a nestihla jsem snad tloušťkou napáchat trvalé škody...

Jinak mně čeká stěhování, teď trávím na cestě do a z práce 2,5 hodiny, k tomu pořád hodně spím, takže moc volného času nemám...

Až se přestěhujeme, tak do práce 15 minut a 15 k bazénu... aspoň že plavat můžu, tak se chystám... ale stejně mi vždy nejlíp zabírala makačka v posilovně...

Každopádně budu referovat o vývoji :)

PříspěvekNapsal: 12 dub 2015 13:58 

Laro
Vítám Tě mezi námi!
Držím palce v boji s obezitou.
Děkuji Ti za krásně sepsaný příběh své cesty k nadváze.
Helenka tu před nedávnem založila nové vlákno viewtopic.php?f=16&t=2093 , chtěla bych Tě poprosit, abys tam svůj příspěvek vlepila (alespoň jeho relevantní část), tady v představovacím chlívku by to brzy zapadlo a to by byla škoda.

Každý je svého štěstí strůjcem

PříspěvekNapsal: 12 dub 2015 14:04 

Annax : Děkuji za uvítání :). Příspěvek upraven a vložen do druhého fora.

Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 6971 ]  Přejít na stránku Předchozí  1 ... 427, 428, 429, 430, 431, 432, 433 ... 465  Další

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina