Zdeni, nebuď jak malá
jíst se musí. Víš, že toho sníš málo, vybírej rozmanité a hlavně kvalitní potraviny, které dodají tělu co nejvíce živin. Já jsem teď právě na nemocniční stravě, protože ležím na chiře se zánětem žil, tak si nemůžu moc vybírat, co budu jíst, ale když je oběd, sním své množstí cca 4 polévkové lžíce maso+přílohu cca 50:50 a poprosím o nechání polévky. Pak za dvě hoďky poprosím sestru, ať mi ji ohřeje. Oni už to tu všechny sestry vědí, že jsem po operaci žaludku a že musím takhle zobat po kouskách. A se snídaní a večeří to dělám obdobně. Dostanu dvě housky nebo 2 rohlíky nebo 4 plátky veky. Sním 1/4 s polovinou přílohy/sýr, pomazánka, šunka/, druhou takovou porci si schovám za další dvě hodiny a zbytek pečiva vrátím. Scházející ovoce doháním mrkvovým nektarem s různými příchutěmi/skleněná láhev 750ml/. Neříkej mi, že ti žaludek nehlásí, že má hlad. Ten můj se hlásí jak prvňák v první lavici a když mu nedám, začne kňourat a dožadovat se svého a když mu stále nedám, tak normálně na mne zkouší habaďuru a bolíííííí-ale to už je pozdě, to pak musím jíst opravdu ještě pomaleji, protože pak už bolí každé polknuté sousto. Proto ho poslouchám a dám mu byť malé soustečko dřív, dokud jen škemrá
A jestli tady nebude tvůj problém - že mu dáváš jíst, až když už opravdu pláče....ale pak to bolí