Ahoj spolubojovnici!Tak jsem dnes dorazila z nemocnice domu!.20.10.me syn vezl do nemocnice.Dorazili jsme tam po 9.hod.,ale na pokoj jsem se dostala az v 11.hod.Ubytovali me na pokoji c.5 jeste s jednou fajn babou,jmenem Dasa.Prokecali jsme cely den:D.Nasledny den jsme jely na operaci,me vzali jako prvni kolem 11hod.Privezli me na sal a hned mi napojili kanylu,pak rika sestra at roztahnu nohy a tak jsem si pripadala trochu jako na gynde,jen s tim rozdilem,ze me pry pri operaci naklopi,takze budu skoro stat.Pak mi druha anesteziolozka pry zkusi masku a pak jsem usnula a vzbudila jsem se na JIP.Citila jsem bolesti,tak jsem se sestry zeptala,jestli mi neco daji a pry mi to pichla do infuze.A opravdu,za chvili jsem citila ulevu,jen me fiklo v hrudni pateri a k tomu me silne bolelo bricho,skoro bych myslela,ze se mi zauzlovali streva.Prisla sestra,tak jsem se ji sverila se svym trapenim,tak odsekla,ze na to nic nemaji,ze musim prdet.Pak to referovala druhym sestram a smali se na muj ucet.Prisel lekar,tak jsem se mu sverila se svym trapenim i s tou vystrelujici bolesti patere,tak mi rekl,ze na tu pater mi jeste neco pichnou od bolesti a sam se mi sveril jake problemy s pateri ma a pak sel za sestrama a pred nema me politoval,nacez sestram sklaplo.Pak uz byl klid.Jen ja se potykala s bolestma hlavne v tom brise,ale vecer se mi povedl prdik!
a to se mi ulevilo.Bricho polevilo,ale zbytek bolel.Chvilemi jsem usinala a zase se probouzela,ale od pulnoci jsem nespala vubec az do rana.Vsude kolem me to pipalo,manzeta se sama nafukovala a meril se mi tlak co hodinu a ja nekonecne cekala na rano.Rano nastoupila jina smena sestricek,vlidnych a ochotnych.Jedna z nich me vyzvala at pomalu vstanu,ze mi pomuze k umyvadlu.Sla jsem pomalu k umyvadlu,umyla se,oblekla,usedla na kreslo a jely jsme na luzkove od.chirurgie.Projely jsme sklepnimi katakombama,minuly dve oddeleni a byly jsme tam.Sestry na oddeleni si me prevzaly a ze pry me daji na c.11,takze jsme se s Daskou uz nesetkaly,ale na jedenactce byly taky dobre zenske.Jedna podstatne mladsi tam byla se zlucnikem,druha s plikaci a pak privezli jeste jednu a ta sla take na tubulizaci.My 3 jsme to meli uz za sebou,tak nas ta ctvrta zpovidala,tedy hlavne me,jelikoz nic o tubulizaci nevedela.Tak jsem ji hned zasvetila,ze exixtuji takove stranky na internetu,kde si pacienti predavaji sve zkusenosti a pak jsem ji rekla co asi ji tak ceka.Brali ji na sal hned rano a dalsi den nam ji vratily na pokoj,tak jsme na pokoji mely poradny babinec.Televize tam nebyla,tak jsme kecaly a kecaly.Me druhy den,co jsem byla na pokoji,rano dovezli kaficko meltu s mlekem a ta byla bozi
,i kdyz bez cukru.V poledne jsem dostala polevku-vyvar s mixovanym masem a zeleninkou a na vecer pak tvarohovou pomazanku s mrkvi a platek veky.Dalsi den rano jsem dostala pomletou dusenou rybu s vekou a bilou kavu,k obedu testovinovou ryzi s mixovanym masem a omackou,k veceri terminizovany syr s vekou.S tim jidlem me tedy dostali.Ja si den pred nastupem do nemocnice nakoupila same tekute veci-prirodni stavy,dzusy,acidofilni mleka a misto toho jim tady testoviny s masem atd.To me vic nez prekvapili,ale neprotestovala jsem a pustila se opatrne do toho.Kdyz jsem mohla pit jen caj,tak jsem musela opravdu pomalicku,protoze zaludek moc nechtel,bolel,po kazdem cucnuti jsem citila tlak az sevreni v zaludku,bublani,stale se mi rihalo,obcas jsem mela az krec,ktera rychle polevila.Ja to nevzdala a snazila se pit pomalounku a slo to.Dala jsem takovych 80ml a stejne to bylo i s jidlem.Pres 100ml mi to zaludek nepustil.Vse se hojilo jak ma,treti den uz jsem nepotrebovala ani tabletku od bolesti,tak jsem cekala,kdy uz bude ta vizita,at se dovim kdy pujdu domu.Na vizitu prislo cele konzilium a potesili me,ze pry jestli zvladnu jeste treti zatezovou zkousku s jidlem,tak pry pujdu v sobotu domu.A ja zvladla a jela domu.
....Jeste dodatek
.Pred opkou se mi podarily shubnout jen 2 kg,ale po operaci-za 5 dnu mam 5 kg dole
Po opce jsem nemela zadny dren,jen zavedena cevka na curani,ja jeste mela kyslik nebot mam nemocne plice do druheho dne ,nez me vezli na pokoj. Na rentgenu s kontrastni latkou jsem nebyla,pry uz u TUBU od rentgenu upustili.
Abdominopl.+rozest.bris.svalu=14.4.2016-plast.chirurg Mudr.M.Merta ve FN Poruba.
Start. vaha 119 kg!! rok 2014/15
Zhubnuto na 74kg=45kg!! 2015/16
Nyni narust za 1 rok 19kg!! 2016/17