Ahojte všichni.
Jsem zde nový, tak ještě moc nevím, která bije
S nadváhou bojuji už od svých cca 22 let. Oženil jsem se, a každý měsíc šlo kilo, někdy i dvě nahoru
Dopadlo to tak, že při mé výšce (?) 173 cm, jsem se z nějakých ucházejících 80 kg ve 22 letech dopracoval až k otřesným 128 kg ve 40 letech a současně jsem se prožral až k diabetes, kterou sice mám dědičnou, ale ta mohla ještě tak 20 let počkat. Nepočkala, dost jsem jí to usnadnil. Minimální pohyb, stres, nadměrná konzumace i náběh na alkoholismus. 15 piv nebyl zas tak velký problém. K tomu nějaký ten panák a klidně 40 cigaret. Tohle tak 5x do týdne. Divím se, že mě "neštrejchlo".
Teď je mi 51 let, vážím 111 kg, rok a půl zcela abstinuju, nekouřím a snažím se trochu pohybovat. Všechno málo ! Za půl roku jsem se dostal ze 115 na 112 + - každý den, jak se vyspí moje váha. Faktem je, že mám po měření na BioStatu 47 kg vnitřního tuku nad normál. Podkožní samozřejmě taky, ale ten prý není tak strašný. Svalové hmoty mám mírně navíc, ale v normě.
Minulý týden jsem si řekl, že už to tak dál nejde a po povzbuzení mojí manželkou jsem si vyhledal v mém okolí Agel nemomocnici ve Vítkovicích v Ostravě, kade mám 18.9.2014 první konzultaci. No, nevím, jednak mám celkem obavy, druhak se strašně těším, až se mi podaří sundat dolů alespoň 20 kilo. To bych měl asi tak 90 kg, a to už by nebylo tak strašné, jako je to teď. Skoro si nezavážu boty. Znáte to: nadechnout - a pod vodu!
Jak já budu ščastné až nebudu muset funěk jak Zetor před kopcem
Myslíte, že bych to do vánoc mohl stihnout? Aspoň těch 20 kilo?
1.6.2015 - už je to dobrý, jedeme dál
3.6.2015 - cukrovka na prům. 9 bodech (z 16 a víc)
při poloviční dávce inzulínu a bez prášků