Dobrý den všem, dnes jsem se zaregistrovala abych se s vámi mohla podělit o své zkušenosti a také získala vaše názory, rady, atd.
Předem se omlouvám, že jsem se hodně rozepsala, ale nějak mi to nešlo zkrátit
Nemám za se sebou ještě žádnou operaci, ale moc bych chtěla.
Dlouho jsem přemýšlela o bariatrické operaci a odvahu mi dodala až známá, která podstoupila asi před 2 rokama tubu a je nadmíru spokojená.
Vydala jsem se tedy loni v létě do SurgalClinic v Brně na první konzultaci s lékařem. Ten se tvářil, jako by ho mé problémy vůbec nezajímali, téměř se mě na nic nezeptal a nakonec mi řekl, že by operaci provedl, ale musí to schválit obezitolog. Objednala jsem se tedy hned přímo v Surgalu na obezitologii a tam byla tak příšerně nesympatická a protivná paní doktorka, že to svět neviděl. Ani se na mě nedívala když se mnou mluvila. A pak mi řekla, že se jí nezdám tak tlustá (už si přesně nepamatuji jak to řekla ona), že si myslí, že bych mohla zhubnout i sama bez operace. Jenže já sama vím čeho jsem schopná a kdybych to už milionkrát nezkusila a nenastal jo-jo efekt tak jsem to nedopracovala tam kde jsem a nepřemýšlela bych o operaci. Takže jsem se s paní doktorkou rozloučila a řekla jsem jí, že už k ní nepřijdu.
Cítila jsem se strašně
Od té doby uběhlo více než půl roku a já jsem opět zkoušela na sobě zapracovat sama, ale výsledky se bohužel neodstavují. Naopak mám ještě o 3 kg více.
Rozhodla jsem se tedy zkontaktovat pana doktora Čierneho a tento týden jsem se s ním sešla.
Musím říct, že jeho přístup byl oproti přístupu na Surgalu úžasný. Vysvětlil mi spoustu věcí, ptal se, díval se na dotazníky, které jsem mu vyplnila. Jenže opět nastal můj problém! Při výšce 166 cm a váze 106 kg je mé BMI "pouhých" 38,5. Takže jsem pod BMI 40. Aby mohlo dojít k zákroku, musí být indikované přidružené nemoci. Cukrovku nemám (i když je více než 100% pravděpodobnost, že mě nemine vzhledem k rodinné anamnéze), vysoký krevní tlak také ne, maximálně zvýšenou hladinu cholesterolu. Poslední dobou mě ale příšerně bolí kolena, na ortopedii jsem s tím ještě nebyla, ale před nějakou dobou mi ortoped zjistil ostruhy na patách.
Pan doktor mi tedy napsal do zprávy, že : "k indikaci léčby je nutné posouzení obezitologem, vč. lab. vyšetření, zda jsou opravdu přítomny s obezitou související zdravotní komplikace a zda jsou reálné možnosti konz. léčby vyčerpány. A že předběžně nelze stav bez prokazatelných přidružených onemocnění považovat za indikovaný k oper. léčbě". Jelikož jsem z Brna, doporučil pana Dr. Zemana na Obezitologickém centru v nem u Sv. Anny a zároveň také konzultaci s psychologem PhDr. Šiškeovou.
Co mám dělat? Máte nebo jste někdo měli také takové peripetie? Já se strašně bojím, že mi to u obezitologa opět neprojde
Předem děkuji za jakékolik reakce na můj předlouhý příspěvek!
10 týdnů od operace:
-20 kg, pas - 13 cm, boky - 13 cm
http://hruska2.rajce.idnes.cz/Promena/