Mattonikosmetickoač si to údajně nepřečteš ale ono se ti to do donese
u nás nežije jen "tubu" u nás žijou i plikace, bypasy... na drobcích jsem nikoho s tubou neviděla, stejně tak, jako na kafemlýnkách s tubou nebo by-passem
co se týká plikací, měla si možnost si přečíst, že všude jinde plikace doporučujem, ale ne OB kliniku, protože se rozmotávají a tuto informaci máme ověřenou a napsanou přímo od bývalých lidiček OBK...
to, že jsi byla reoperovaná neznamená, že musí být reoperování všichni.... bud ráda, že ti ji udělali protože ostatní tu možnost nedostali a museli jít jinam a neměli to jednoduché, protože který lékař bude opravoat práci jiného, co od toho dal ruce pryč???
já o těch lidech vím z jiného zdroje než z fora, proto si to dovolím napsat i veřejně, protože to není strašení, ale upozornění na to, že ty lidi jsou a že ostatní, kteří jdou na OBK by to měli zvážit, pokud půjdou, je to už jejich věc, nikomu nic nezakazuji
mikyna-ano, bylo mi a je mi ji líto, že se pouští se 158 kg do plikace, já sama bych při své váze do ní nešla i přesto, že je šetrná, ale když už se nechávám operovat, tak aby byl vidět výsledek operace a já nebojovala pak za to, že jsem zhubla málo, za reoperaci...
jsou lidé, kteří zhubli i 60 kg, máme statistiky a ty tady nikdo nepopírá... ale kolik lidí to skutečně dokáže?
Jasně, že lidi utíkají jinam, když nechtějí slyšet také negativa, tak ať jdou klidně k vám, protože tam nenapíšete, že má vysokou váhu a měli by přemýšlet i o jiné operaci, tam si budete vždy bránit plikace, ať má člověk i 160 kg, pořád se budete držet toho, že se dá těch 60 kg zhubnout ale že jen pár lidem, to už nikdo nepřizná...
Až se těm lidem nepodaří těch 60kg dát dolů, budou zklamaní, depkařit a hledat pomoc, co budete psát pak? To už nechám na vás...
U nás upozornění dostaly na to, co skutečně existuje a jak to je, jak se rozhodnou pak, je na nich, nikomu nic nezakazujem ani nepřikazujem, je to každého věc.
mmch, mít takovou startovací váhu, jako ty, taky jdu do plikace...
SZ, kterou psem včera posílala mikyně protože na drobcích psala, že u nás se plikace nenosí... :Mattoni píše:
Předmět: Plikace žaludku- popis operace + debata o plikacimikyna píše:
Ahojky tak už se mi to blíží v pátek si mám zavolat pro termín a v týdnu od 3.12 jdu na to.Mám smíšené pocity našla jsem spoustu pochvalných i odmítavých reakcí na OB kliniku ,nakonec jse se rozhodla že do toho pujdu.Manžel už mi zakazuje hledat detaily o plikaci ,říká že se zbytečně děsím dopředu ,no asi má pravdu ,ale mně to prostě nedá.Ivcakhjsem ráda že jsi s opkou na OB spokojená doufám že tak dopadnu i já .Největší strach mám z narkozy a z prvních hodin po pobuzení.Omlouvám se že jsem ještě neudělala metřík ,ale nějak se k tomu nemužu dokopat,Tak alespon napíšu něco osobě .Je mi 37 ,výška 170 váha 160
.Mám krásná tříletá dvojčátka a užasného mažela který mě moc podporuje a pomáhá mi.kovomatmarketa moc držím palce a přeju at ti vše dobře dopadne.
u nás se plikace "nosí" jenže
za 1.) máš hodně vysokou váhu a -60 kg je na plikaci zázrak, je tady gabryša, jedna z mála, která to dokázala, kdyby si byla další s tímto velkým úbytkem, byla bych jedine ráda, ale už jsem nějaký rok na foru a mám zkušenosti s holkama po plikaci a vím, že kde komu se -60 kg nepovede, jsou rádi když s odřenýma zubama dají dolů -30 kg, což ty chceš víc a proto se u tvé váhy preferovalo tubu-pro nás logické, protože by to nebyla "zbytečná"operace jako ta plikace...
-beru to podle sebe-měla jsem skoro 150 kg, bandáž a plikaci jsem okamžitě zavrhla, kde jsem viděla statistiky, jsem věděla, že se chci dostat alespoň na 90 kg, proto jsem šla na tubu, není šetrná, ale bojovala jsem celý život s obezitou a další boj nechci, proto jsem se rozhodla jít do tubu
za 2.) plikaci nedoporučujeme "pouze" na OB klinice, kde s tím v poslední době měli problém, že se to rozmotávalo, proto plikace na OB klinice ne, kdekoliv jinde klidně... v tom není žádný problém
První dny a měsíce můžeš být naprosto v pohodě, ale za rok se může plikace rozmotat. Já tě nestraším, není to můj úkol, ale upozorňuji, že se to stát může. Holky, co byly jinde než na OB klinice operované, jsou i 3 roky po plikaci v pohodě.
A osobně mě mrzí, že máš před opkou a čteš toto, ale taky o to více mě mrzí i to, že jdeš do plikace s vysokou váhou a možná budeš z výsledku zklamaná, že tolik, co si přeješ, dolů nedáš. Budeš pak litovat, že jsi ji podstoupila, ty případy z ob kliniky taky znám a ty lidi mají problém, aby jim byla udělaná reoperace a věř, že na ob kliniku už nejdou.
Třeba se ta péče zlepšila, přejme to klinice, ale poslední dobou ty zprávy pozitivní fakt nejsou.
Nakonec, je to tvá volba, já tě jen upozornila, zamyslet by si se měla ty sama, do čeho jdeš a jestli to stojí za to, statistiky jsem ti posílala.
mattonka