fórum.bandingklub.cz

operační možnosti léčby těžké obezity
Právě je 02 pro 2024 11:05

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina

Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 6971 ]  Přejít na stránku Předchozí  1 ... 26, 27, 28, 29, 30, 31, 32 ... 465  Další
Autor Zpráva
 Předmět příspěvku:
PříspěvekNapsal: 18 čer 2007 08:19 

Jo a abych nezapoměla ty vitamíny a minerály budu muset brát do konce života a co já vím tak děti budu moci mít, ale až se mi váha ustálí. Stejně není zatím na obzoru žádný chlap, který by o mě stál :cry:

Minigastrický bypass 2.7.2007
SKYPE - veronika5382

Předmět příspěvku:
PříspěvekNapsal: 18 čer 2007 09:36 

Ještě se o tebe nika poperou.
Obrázek

Obrázek

před o 7 kilo a akce "lepá děva" vypukla 2.5. 07,kila se ztrácejí.Já su tak ščastná. http://moje.sms.cz/zammon/obr/386171

Předmět příspěvku:
PříspěvekNapsal: 18 čer 2007 09:49 

No to doufám, kvůli tomu to taky trochu dělám. Samozřejmě hlavně kvůli sobě a především kvůli nohám - z té mé váhy bolí a bolí. :cry:

Minigastrický bypass 2.7.2007
SKYPE - veronika5382

Předmět příspěvku:
PříspěvekNapsal: 27 čer 2007 21:19 

--------------------------------------------------------------------------------

Zdravím všechny boubelky, jmenuji se Hana a jsem z Prahy. Celý svůj život bojuju s váhou, musím přiznat jednou :D a jednou :( . Po narození dcerky mi zůstalo 40 kg, dostala jsem se na váhu cca 160 kg, potom už jsem se nevážila, proč to je snad jasné. Bylo mi 29 let a byla jsem na tom opravdu špatně, jak psychicky a taky fyzicky. Začala jsem sama držet přísnou dietu, a začala jsem dost hubnou. Za rok a půl jsem sama zhubla na váhu 84 kg. Dalo by se říct neuvěřitelné. Prodělala jsem 4 plastické operace - nohy,bricho a pozadí. Vše bylo o.k. Pracovala jsem v noci, přes den jsem se starala o dceru. Váhu jsem si držela několik let. Až do okamžiku, kdy se mi ozvaly kyčelní klouby se svým postižením. Mám totiž vrozenou vadu. Ve svých 40ti letech jsem v plném ID, a začala jsem pěkně přibýrat, nepřejídala jsem se , ale pohybu hodně ubylo, za rok jsem nabrala 20 kg, za další 20kg až na 125kg. Opravdu, dalo by se říct, že jsem v háji. Nevzdala jsem to. Je to měsíc a půl, kdy mi v ISCARE provedly gastrickou bandáž, zatím jsem zhubla - podle mé váhy 8kg, ale váhu mám stále nestabilní, protože mi ještě tělo zadržuje vodu, takže další malý problém, nezoufám

Předmět příspěvku:
PříspěvekNapsal: 27 čer 2007 21:39 

tak tě haničko vítám mezi námi, ani jsem nevěděla, že v Iscare dělají i gastrickou badáž, ale u tebe k tomu byl důvod když jseš nemocná s kyčlemi, tak pohyb nepujde. Uvidíš, že se časem zdravotní stav upraví, tělo si musí zvyknout a taky zhubneš. Jak tě léčí? Já jsem diabetik a už se trošku cukr zlepšuje, už mi diabetička odebrala jeden lék a zatím je to na dobré cestě, snad až víc zhunu tak se upraví i tlak a ude lépe. Teď mě teda bolí záda v kříži a vystřeluje mi to do nohou a je to tedy nepříjemné. Asi se tělíčku trochu změnilo těžiště a tak si musí zvyknout. Tak vítej a uvidíš bude líp

104 kg v 04/07 -10 kg před operací, bandáž 5.6.07,

Předmět příspěvku:
PříspěvekNapsal: 27 čer 2007 22:31 

Pro Hanak: Také Tě vítám a přeji, aby se hubnutí dařilo. :wink: Myslím, že jsi typický případ pro bandáž, protože je jasné, že potřebuješ něco, co bude napořád. Vím, že operace vše nezmůže, ale hodně pomůže, a když budeš poslouchat lékaře, určitě nejen zhubneš, ale dokážeš si váhu i udržet. Hodně štěstí. :lol: :lol: :lol:
PS: Myslím, že nejen mě by zajímalo, jak to u Tebe bylo s plastickými operacemi po výrazném zhubnutí. :oops: Jako třeba: potřebovala jsi nějaké doporučení, platila jsi zákroky ze svého, jak trvalo hojení apod. Když Tě to nebude obtěžovat, můžeš nám něco sdělit ve volné diskusi. Je tam na to téma: "VZP, kdo hradí bandáž, plastika po bandáži" Předem díky za Tvé zkušenosti. 8)

Předmět příspěvku: Nováček - maminecka11
PříspěvekNapsal: 24 črc 2007 00:07 

Ahoj všichni. Jdu se jen představit a běžím hned listovat. Jmenuju se Kateřina, jsem od Brna, je mi 38 let a mám 4 děti: Ondra 18, Milda 12, Maruška 10, Kachňátko 1 rok. V 15-ti letech slepé střevo, v 18-ti gynekologická operace (odstranění 1 a půl vaječníku, říkali, že nebudu mít nikdy děti :P ), poslední dítě císařem. Moje váha se pomalu k dnešnímu dni vyšplhala na 120 kg při výšce 175 cm. BMI 39. Začaly se ozývat záda, klouby a taky se přidává cukrovka (oba prarodiče, maminka léčí práškama, sestra 44let - 5x denně inzulin). Uvažuji o gastro bypasu a následné abdominoplastice v kombinaci s liposukcí - vypadám totiž jako permanentně těhotná se zástěrkou přes pipinu :lol: To je zhruba vše, příště přidám i trochu humoru.

Předmět příspěvku:
PříspěvekNapsal: 24 črc 2007 06:41 

ahoj a vítám tě tu, myslím si, že pro tebe by byla vhodnější bandáž

Předmět příspěvku: Ahoj
PříspěvekNapsal: 24 črc 2007 10:53 

Jsem tu nová, zdravím vás všechny spojubojovníky i ty co se do boje teprve pouštějí.
Jmenuji se Veronika, je mi 26, před operací jsem měla 108kg. Jsem přesně měsíc po bandáži a mám 97kg. Jsem celkem bez potíží. Je mi skvěle. I když jsem si první dny po operaci vyčítala, co já káča si to zase vymyslela. Ale naštěstí tam se mnou byla má dobrá kamarádka, stejně postižená jako já :) ... Trpěly jsme společně. Dodávaly si odvahu. Je fajn tohle podstoupit s někým blízkým. Srovnáváme si svoje pocity, bolesti, jídelníček... Obě jsme ted už v pohodě. Přála bych všem, kdo bandáž chtějí podstoupit, aby překonali všechny potíže s tím spojené a vydrželi. Bude líp :wink: a líp....

Předmět příspěvku:
PříspěvekNapsal: 24 črc 2007 10:55 

Maminečko11 :D ,vítám tě do šiku bojovnic a bojovníků s nepřítelem zvaným obezita :wink: !Už jsi se určitě dočetla,co bandáž obnáší.Teď je jen na tobě,co se sebou chceš udělat dál....Řešilas už váhu s doktorama,nebo jako většina z nás,nechi se mýlit :oops: ,ses styděla a útrpně polykala každou nejapnou poznámku od pánů doktorů,při jiných problémech,co byste ženská chtěla,s vaší váhou?! :evil: !Osobně si myslím,že bandáž je účinné,i když ne všespásné,řešení.Nejvíc určitě záleží na každém z nás,jak se s tím popere :oops: :wink: .Pokud jsi se rozhodla pro bandáž na nic nečekej a volej do Iscaru,nebo jinou kliniku,kde tyto operace provádějí.Počítej s tím,že průměrná čekací doba na bandáž je cca 5-6 měsíců :roll: ,tak abys zbytečně neztrácela čas.Zatím se drž a přeji ti správné rozhodnutí,protože i když se jedná o odstranitelnou bandáž,myslím si,že je to prakticky rozhodnutí na celý život :wink: ,proto důvěrně nazýváme bandáž prstýnkem :oops: :wink: :lol: .

Předmět příspěvku:
PříspěvekNapsal: 24 črc 2007 11:49 

Taky a Danielko, oběma vám ze srdce děkuji za přivítání. Právě proto jsem tady, abych nasákla informacemi a nešlápla vedle. Sedím tady už od včerejška (nonstop) a o bypasu jsem se toho moc nedozvěděla (myslím osobní zkušenosti). Většina má band (zkratku už jsem taky pochytila). Zkouším volat na Viniční do Brna, ale nikdo mě tam nechce. Jdu to znova vytočit.... Tak a jsem vytočená akorát já. Prosím, poraďte mi někdo!! Mám se raději objednat do Prahy nebo to prubnout v Brně. Viniční je blízká mému srdci, protože jsem v Židenicích vyrostla a dodnes tam mám maminku a moji obézní sestru s vychrtlýma neteřema. Ale když tak poslouchám, jak si pochvalujete Prahu, jsem na rozpacích. Taky bych chtěla, aby mě tam můj muž a děti navštívili, což by se s Prahou neslučovalo. A taky se chci zeptak: Kdybych se náhodou rozhodla pro tu Prahu, můžu po propuštění řídit a dá se tam i někde zaparkovat auto? Díky děvčata, případně pánové za vaše odpovědi.

Předmět příspěvku:
PříspěvekNapsal: 24 črc 2007 12:05 

Danielko, k tvému dotazu: Vyzkoušela jsem několik způsobů hubnutí (např. Adipex - žádný třes se nedostavil, zato jsem měla ještě větší chuť k jídlu, po Meridii jsem prozměnu otěhotněla, náplasti se mi zase pořád odlepovaly, takl jsem s nima švihla do koša, koktejl, co byl k tomu, mi sežral pes, Herbalife mám dodnes na poličce, Fit´n Slim mu dělá společnost, při dělené stravě jsem vyzkoušela pouze zvířátkovou část, na kytičky už se nedostalo atd., atd) Chyba je ta, že nemám žádnou vůli, natož silnou. Proto bych to chtěla řešit permanentním bypasem. Děti už neplánuju, při čtvrtém porodu císařem jsem si nechala podvázat zbytek vaječníku - mimochodem doktoři z toho měli docela psinu. Mladej MUDr. přišel při vizitě celej vyjukanej za mnou na pooperační a ptal se, jestli jsem to věděla, že na levé straně nebylo co podvazovat. Doporučila jsem mu účtovat VZP pouze poloviční sazbu...
Lidi, já už chci mít ty kila dole POMOOOOC!!!

Předmět příspěvku:
PříspěvekNapsal: 24 črc 2007 12:57 

Ahojky maminečko, taky tě tady mezi námi vítám a blahopřeju ti k tvé rouhodnutí. Jen to, jestli ti udělají bandáž nebo bypass - to rozhodne doktor po vyšetření. Myslím, že k bypassu přistupují ze závažnějších důvodů, protože to je už nevratná operace a nedělají ji každému na počkání. Spíše se připrav na bandáž.

13. 11. 2006 - bandáž při 115 kg - pro obtíže odstraněna
5. 12. 2008 - tubulizace Turnov a je to úžasný
12. 10. 2010 - abdominoplastika s vymodelováním pupíka
15. 11. 2011 - redukce nohou

Předmět příspěvku:
PříspěvekNapsal: 24 črc 2007 12:58 

Ahoj Vejko, vítám Tě mezi námi.
Jak si tak čtu Tvoje představení, zjišťuju, že váhově jsme ne tom před operací byly takřka nastejno. Věkově jsi ale mladší, tak se Ti jistě bude hubnout krásně. Každopádně těch 11 kilo za měsíc po "o" je krása.. další měsíce už to půjde o něco pomalej.. ale důležitý je, že to JDE. Že se to hýbe! Držím pěsti a přeji pevnou vůli..

Předmět příspěvku:
PříspěvekNapsal: 24 črc 2007 13:07 

Ahoj Maminečko, vítej..
Je to tak, jak psala Martinka - vše rozhodne lékař a vybere to nejvhodnější pro Tebe. Každopádně kontaktuj co nejdřív nejbližší pracoviště, protože čekací doby jsou poslední dobou skutečně dlouhé. Tak kdyby se zadařilo, aby jsi byla do Vánoc po "o".
Jinak co se pevné vůle týče, tu jsme v boji s našimi kily měli málokdo. Nicméně pozor - po operaci je také více než důležitá právě ona PEVNÁ VŮLE! Protože bez ní bychom byli tam, kde předtím - ne-li na horším postu.
Pevná vůle a sebekázeň - to jsou dva velmi důležité mezníky - proto budeš absolvovat i pohovor s psychologem - aby určil, zda situaci po operaci zvládneš.. Každopádně přeji hodně štěstí :wink:

Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 6971 ]  Přejít na stránku Předchozí  1 ... 26, 27, 28, 29, 30, 31, 32 ... 465  Další

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina