Ahoj všichni,
tak dneska jsem byla v Surgalu u MUDr.Procházky - sympaťák, ale když jsem řekla, že se mi líbí bypass, tak první (a pro mě nejdůležitější - tak nevím jestli mě tak odhadl) argument proti řekl, že po něm většina lidí hodně jí - má tendence se přejídat, protože jídlo jde téměř rovnou do střev, kde se hned začnou trávit cukry a tím se zvýší inzulinu atd. to známe (ten pak klesne a je velký hlad)
Ale tak nějak nevím, jestli tomu mám věřit, protože když jsem se ho ptala - že je tam přece místo žaludku ta minikapsa a v té se ty cukry ještě hned netráví, tak řekl, že je to málo, že to jde stejně rovnou do střev a to se mi nezdá.
Navíc někde na netu jsem četla, že právě z té minikapsy to napojení na střevo dělají s velmi malým otvorem a tím to jídlo jde mnohem pomaleji do střev něž normálně a tudíž je mnohem déle pocit zasycení....??? TAk jak to teda je? Asi si opravdu počkám na konzultaci u MUDr. Čierného, ten mi to třeba objasní.
Jinak samozřejmě zmínil další důvody proč ne - nemám vážné zdravotní problémy, je to zbytečně složitá operace, jsem na to mladá, výsledky jsou po 5 letech stejné jako tubu atd.
No a nakonec zjistil, že moje pojišťovna (217- MA) mi letos už tubu ani bypass stejně nezaplatí. Zjistí prý, jestli by to šlo s pojišťovnou na plikaci....
VY CO MÁTE BYPASS, MÁTE TENDENCE SE PŘEJÍDAT ???? Scallo vím, že ty jsi měla všechno velmi bezproblémové (operaci, rekonvalescenci, hubnutí i vyléčení zdr.potíží), tak nevím jestli je možné tě brát jako reprezentativní vzorek nebo jsi světlá výjimka. Je tu ještě někdo s bypasem, kdo by mohl potvrdit/vyvrátit doktorovo tvrzení?
Moc děkuji