fórum.bandingklub.cz

operační možnosti léčby těžké obezity
Právě je 02 pro 2024 13:48

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina

Pravidla fóra

Popis a základní informace o plikaci najdete na bandingklub.cz/plikace-zaludku.phtml.

Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 1411 ]  Přejít na stránku Předchozí  1 ... 23, 24, 25, 26, 27, 28, 29 ... 95  Další
Autor Zpráva
PříspěvekNapsal: 22 čer 2012 19:48 

Ahoj Mattoni, dakujem ze si sa ozvala, jasne chapem a budem cakat az sa holky ozvu :)
...ja by som si to dala robit niekedy na zimu a potom od leta by sme sa snazilkovali o baby, len neviem ci to nebude velmi skoro...za 6 mesiacov je asi aky ubytok vahy? je to asi dost individualne...a nepribala si velmi pocas tehotenstva, ako si sa vtedy stravovala?

PříspěvekNapsal: 22 čer 2012 20:05 

Ahoj BACULKO ,já tedy v Břeclavi nebyla,těhu taky nejsem (ani už neplánuji..:-) ),ale jsem po plikaci měsíc a jsem v pohodě!! Jizvy po laparo jsou asi taky indivuální,jak se kdo hojí,ale já mám 2 laparo opky za sebou a po té první jsem 3,5 roku a mám viditelnou jen jednu pod prsem a ted po plikaci jsem po měsíci zahojená!!!4 tečky podél žeber jsou fakt titěrné a u pupíku takový delší řez,který mizí den ode dne,takže super!! A i kdyby zůstali,tak za to hubnutí to přeci stojí... :wink: Jinak v Břec.je oper.spousta holek (jak psala Mattony),a věřím že jsou všechny spokojené!

Jinak Tě vítám mezi námi a a když budeš tady v řádcích někdy i mezi řádky číst a to hodně,tak informací budeš mít opravdu dost. hodně štěstí.

36 let
opka plikace- OB 21.5.2012
Termín reopky: 27.5.2014 bypass SADI-P JBC p.prim. Vraný
před opkou 121 kg nyní 78 kg (02/2016)
Abdominoplastika 8.2.2016 JBC p.prim.Vraný

"život je nádherná kniha,ale nemá cenu pro toho kdo ji neumí číst"Obrázek

PříspěvekNapsal: 22 čer 2012 21:09 

Ahoj onoika, dakujem za odpoved...tych jaziev sa fakt bojim, dost ma to odradza :( ale asi inu moznost nemam, len sa no to vykaslat a ist do toho...a ako zvladas stravovaci rezim? ja sa bojim aj toho, ze ma bude bolievat hlava, to ja ked sa nenajem a mam pocit hladu, tak to mam strasne bolesti hlavy a riesim to tabletkami, preto diety neviem dlhodobo drzat...ako je to s pocitom hladu po operacii?

PříspěvekNapsal: 22 čer 2012 23:18 

Baculko ..jizvy vůbec neřeš!!Fakt jsou maličké a za pár týdnů nejsou vidět,na tech 4 dírkách nahoře jsem měla na každou dírku jeden maličkatý stížek a dole na tom větším řezu 3 plastické stehy a fakticky se to měsíc po opce strácí!!! Kdybych měla foták klidně bych Ti to vyfotila,ale nemám možnost.Jinak co se stravování týče u mě po plikaci..nemám problém,ta tekutá (14 dní po opce)mi velmi rychle utekla,ten první týden je na sebe člověk takový dost opatrný a pak už se ten druhý t.těšíš na kašovitou..no a tu jsem si poctivě mixovala týden,pak mi ale s pohledu na kašičky nebo na mixer samotný nebylo dobro a tak jsem vše jen pořádně kousala a jedla pomali a opatrně (radši jsem si z jídla udělala kaši v puse než předem na talíři). Vyloženě hlad jsem neměla,vše bylo ok,ale můj dojem je ten že pokud bych si ty porce nevážila asi bych snědla víc a hlad mi ted přicházel tak po těch 2,5 hodkách,takže více piju,abych ty 3 hodky vydržela! Ale je fakt,že dnes jsem si dávala přesné porce a byla i chut na pití (nemusela jsem se nutit,šlo to samo),a hlad nebyl-naopak a je mi zase o den lépe.. :wink: .......Našli se dny no spíš hodiny unavy nebo nějakého splínu z něpříjemných pocitů,ale nic takového co by se muselo tlumit lékama a všechno to vlastně netrvalo ani dlouho,spíš si myslím,že je to ten vnitřní lidský strach po opce než nějaký skutečný problém.(ale nechci samozřejmě nic zlehčovat,každý jsme jiný a pokud nějaký problém je a přetrvává je potřeba ho samoz.řešit!!)toto píšu já za sebe a z mé zkušenosti!!Já převážně překypovala energii,chodila jsem už 3 dny po opce na kratoučké vycházky (no ta první byla nutná,nebot nějak jsem se domů dostat musela.. :D ), a ty jsem pak prodlužovala a v pohodě!! Takže určitě neměj strach,pročítej- ptej se a hlavně mysli pozitivně...:-) :-)

36 let
opka plikace- OB 21.5.2012
Termín reopky: 27.5.2014 bypass SADI-P JBC p.prim. Vraný
před opkou 121 kg nyní 78 kg (02/2016)
Abdominoplastika 8.2.2016 JBC p.prim.Vraný

"život je nádherná kniha,ale nemá cenu pro toho kdo ji neumí číst"Obrázek

PříspěvekNapsal: 23 čer 2012 05:35 

baculko
jizvy jsem vůbec neřešila ani se nijak netrápím, že mi jdou vidět... pro mě byla důležitá samotná operace a zmenšení žaludku a můžu říct, že ikdyž ty jizvy jsou malinké tak ikdybych měla mít jizvu přes půl břicha, půjdu do operace i tak... já operaci strašně moc chtěla a taky jsem do té operace šla za každou cenu...

těhotenství nevím, jak po plikaci ale po tubu myslím po roce, takže u plikace by to mohlo být dříve, ale tím si nejsem opravdu jistá ...
my se snažily dříve (asi po půl roce) ale nešlo to tak jsem po roce od tubu šla na laparoskopii průchodnosti vejcovodů a po této operaci můžem-nemůžem jsme do toho šly hezky za čerstva a teď čekáme Vojtíška :oops: :twisted: :D

Obrázek

PříspěvekNapsal: 23 čer 2012 08:05 

baculko vítám Tě mezi námi.... :wink:

V první řadě se musíš rozhodnout, jestli Ti jde o hubnutí nebo o vzhled - věř, že já mám tělo rozřezáno snad už všude a nějaké jizvy vůbec neřeším, časem vyblednou a nebudou téměř vůbec vidět (pokud si, třeba jako já, nebudeš vymýšlet stále další a další operace) :oops: :lol: :lol: :lol:

26/8/11 abdominoplastika TU
15/11/11 stehna + žlučník = 2V1 TU
18/11/13 paže + prsa Brno
Konec metříku 14/1/11 = 75kg a bojujem dál :wink:
Život není o tom, kolikrát padneš na hubu, ale o tom kolikrát se dokážeš zvednout a jít dál...

PříspěvekNapsal: 23 čer 2012 11:01 

Ďakujem holky, moc si to vážim, že mi píšete rady a pocity, mám z toho strach, ani nie tak z tej operácie, ale z toho čo bude po :(
Keď tak roymýšlam nad tou stravou, tak možno to skúsim najprv bez tej operácie, tak na skúšku :D nech viem do čoho pojdem...ja by som to chcela tak na zimu november-december a kebz som za pol roka schudla tých 30kíl - či to je nereálne? tak by som mala 85Kg a s tou váhou by som chcela začať pracovať na baby, ale tak to je sen a aká bude realita???
Mám ešte otázočku, ako to zobrala vaša rodina, no hlavne manžel?ten môj to ešte nevie, neviem ako mu to povedať :(
Pekný dník :)

PříspěvekNapsal: 23 čer 2012 12:15 

baculka
co tě čeká po operaci si pročti toto :arrow: viewtopic.php?f=17&t=1459 myslím, že k tomu není co dodat :D

bez operace na zkoušku to nedáš, zhubneš nějaké kilo ale stále víš, že máš prostor pro dalších 5 knedlíků nebo 2 řízky... musíš mít pevnou vůli a to do konce života si odříkat si a to nedokáže snad nikdo s normálním žaludkem.... zůstává ti stále ten velký, nenasytný žaludek co pořád bude mít hlad a pořád bude křičet, že chce místo 2 knedlíků 7 :lol:
.... po operaci už tomu tak nebude, bude mít malý obsah tudíž nebude mít potřebu tolik jíst... a bude mu to stačit protože nebude mít tolik místa :wink:

manžel mě v operaci podpořil stejně tak, jako okolí až na vyjímky, odrazovaly mě, strašily, záviděly a pomlouvaly, ale bylo mi to fuk.... prostě jsem byla rozhodnutá na 1000% že operaci chci a nezastaví mě nikdo a nic... a nebyl ani strach, těšila jsem se :!: :wink:

Obrázek

PříspěvekNapsal: 24 čer 2012 08:58 

Baculko
Vítej mezi námi!

Každý je svého štěstí strůjcem

PříspěvekNapsal: 24 čer 2012 10:08 

ahojky,

poslední dny mě lehce pobolívá mezi prsama, ale včera v noci už mě ta bolest probudila...měla jsem panickou hrůzu, co to může být, protože to opravdu bolelo...
nemohla jsem udělat něco špatně s jídlem? s pitím? nevíte, co to může být?

samozřejmě půjdu k lékaři, nechci žít v nejistotě...jen mám strach, že je to něco od žaludku..

díky a užívejte hezkou neděli

plikace OB klinika 10.4.2012, replikace 29.6.2013, zatím se váha zastavila, protože příští rok nás bude víc:)
vdaná vodnářka

Neboj se poznávat nepoznané...možná se Ti to bude líbit :)

PříspěvekNapsal: 24 čer 2012 11:22 

Karolina
já jsem sice po tubu ale nemůže ta bolest být po jídle po něčem těžkém nebo ostrém jídle? mě se to nestalo teda, ale pokud tě to trápí delší dobu, asi bych volala lékaře a poradila se, pro klid... :wink:

Obrázek

PříspěvekNapsal: 24 čer 2012 11:28 

Karoli
To by mohl být podrážděný žlučník. Udělej si mátový čaj nebo nějaký žlučníkový (napr. Salvát).

PříspěvekNapsal: 24 čer 2012 18:45 

Ďakujem aj tebe za privítanie ANNAX, vidím, že ty si podstúpila plikáciu v Břeclavi, môžem sa ťa opýtať, prečo si si vybrala tú kliniku, bola si spokojná? Aké vyšetrenia si podstúpila pred operáciou a koľko si bola po operácii v nemocninci? Ako dopredu sa treba objednať?
Ďakujem :)

PříspěvekNapsal: 24 čer 2012 19:29 

Ahoj Baculko
Do Břeclavi jsem šla proto, že tam operuje vynikající Dr. Čierny, který v tomto oboru skutečná kapacita :wink:
Byla jsem spokojena moc moc, péče vynikající, prostředí nemocnice velmi příjemné, říkáme tomu wellnes Břeclav.
Je potřeba se objednat na konzultaci, zavolej si v pondělí nebo ve čtvrtek na tel. číslo 519 315 609, prvních 14 dní v červenci má pan doktor dovolenou. Jako samoplátci Ti nejspíš bude stačit gastro. Nebo máš české zdravotní pojištění?
Pobyt v nemocnici celkem 5 dnů ( 4 noci).

PříspěvekNapsal: 27 čer 2012 22:35 

Zdravím Vás všechny po delší odmlce :wink:
missybara: mrzí mě, že máš takové komplikace, když jsem četla Tvůj příběh, připomněl mi mé strasti a trápení. Já jsem byla 14 dní po opce v nemocnici, protože jsem zvracela a nedokázala přijmat jídlo a tekutiny, pak mě pustili, ale po pěti dnech neustálého zvracení a bez přijmu tekutin mě odvezli zpět do nemocnice totálně dehydrovanou. Taky jsem chtěla aby mi odstranili plikaci, jenomže z hlediska opky žaludku bylo vše v pořádku, plikace byla provedena dobře, pouze žaludek reagoval zvracením a z toho vzniknul zánět jícnu. Byla jsem unavená, malátná, bez života. Strávila jsem v nemocnici dalších 14 dní. Po propuštění jsem asi 14 ještě zvracela, málo jsem pila, ale aspoň něco jsem dokázala udržet v žaludku. Jím teď Omeprazol a postupně se to zlepšuje a dostávám se do kondice jak fyzicky, tak i psychicky. Od července nastupuji po dvou měsících nemocenské do práce a doufám, že už to bude čím dál lepší a zánět jícnu, který pořád mám, brzy odezní.
Taky jsem litovala, že jsem na tu operaci šla, ale všechny problémy pomíjí a já si začínám užívat života, jezdím na bruslích, na kole, plavu (koupila jsem si po asi dvaceti letech dvojdílné plavky) a lidi mě nepřestávají chválit, jak dobře vypadám. Říkám si, že mi ten měsíc v nemocnici na kapačkách za to přecejen asi stál.
Vím naprosto přesně, co prožíváš, ale třeba se Ti žaludek uklidní ne po dvou, jako mi, ale po třech měsících. Moc Ti přeji, aby Tvé rozhodnutí bylo správné a Ty sis užívala zdravého hubeného života.

37 let, mám jednoho syna a jsem vdaná
věřím v nový, šťastnější život

Plikace 30.4.2012 FNsP Ostrava-Poruba

Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 1411 ]  Přejít na stránku Předchozí  1 ... 23, 24, 25, 26, 27, 28, 29 ... 95  Další

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina