ScallaRIZIKA BARIATRICKÉ OPERACE JSOU NIŽŠÍ NEŽ RIZIKA OBEZITY!Proč jsem šla na operaci? - protože jsem měla metabolický syndrom - vysoký tlak, cukr, cholesterol a další hodnoty, varovný prst lékařů, astma, alergie. Dnes: všechny hodnoty v pořádku, tlak v pořádku, astma pryč dokonce i alergie pryč.
Vzhled nebyl u mě na prvním místě, ale teď si samozřejmě připadám mnohem atraktivnější, nakupovat oblečení je opravdová radost
.
Rozdíl mezi hubnutím při dietě a po operaci: Několikrát jsem shodila dietou, ale vždycky jsem zase nabrala víc.... Při dietě jsem měla stále hlad, byla nervózní, odpírala si, stále jsem měla strach ze svého selhání (které nakonec taky vždycky přišlo). Po operaci jsem nemusela trpět hlady, mám psychickou pohodu, můžu jíst všechno, na co mám chuť, žaludek mi nedovolí sníst toho hodně.
Závist některých lidí je daň. Je potřeba s ní počítat. Proto každému radím, ať si předem rozmyslí, jestli bude operaci tajit nebo ne. Když ji tajit nebudete, můžete mít čisté svědomí a nemusíte se bát, že se podřeknete, ale očekávejte i negativní, závistivé a odsuzující reakce a pošklebování v případě neúspěchu nebo zádrhele. Pokud tajit budete. musíte si už pak vždycky hlídat, abyste se nepodřekli.
OPERACI ROZHODNĚ DOPORUČUJI, STOJÍ TO ZA TO!!!Přidávám ještě pár skvělých momentů:
- když jsem si zas mohla dát nohu přes nohu a ne jen kotník na koleno
- když mi začla být velká židlička u kadeřnice
- když jsem přestala dělat přehrady ve vaně
- když jsem se podívala do zrcadla a tam jsem byla já a ne nějaká cizí bába
A ještě k
rizikům operace zajímavý článek:
http://www.tribune.cz/clanek/22582-bari ... iho-rizika cituji poslední odstavec:
Vysokou bezpečnost bariatrické chirurgie tak nejlépe dokládá porovnání jejích rizik s komplikacemi jiných, srovnatelných zákroků u méně rizikové, stejně staré neobézní populace. Z˙velkých metaanalýz tak můžeme zjistit, že bariatrická chirurgie vykazuje počet komplikací téměř zcela shodný s výskytem komplikací u neobézních pacientů, například po naprosto běžných operacích, jakými jsou laparoskopické operace žlučníku nebo náhrady kyčelního kloubu. Z˙tohoto pohledu je bariatrická chirurgie vlastně mimořádně bezpečnou metodou léčby.
Prof. MUDr. Martin Fried, CSc.
Ještě doplňuji jedno negativum operace u mě: tím, jak se mi snížil tlak, vysadila jsem prášky na tlak, které blokovaly migrény, takže teď mám častější migrény.
27.3.2013 reoperace pro přehubnutí při 51 kg
CARPE DIEM!