Vepřové maso v cibulovomajonézovosýrovém kabátkuIngredience:
-vepřová plec plec nebo kýta 1,5kg
-majonézu Hellmans 400ml
- 4-5 cibulí (dle velikosti)
- sýr (stačí 30% eidam) 30-40dkg
-česnek
-grilovací koření
-sůl, pepř
Hodnoty jsem uvedla cca na to kilo a půl masa ...
Pekáš vymáznu asi jednou lžící majonézy ... maso nakrájím na silnější plátky, ale NEROZKLEPÁVÁM!!!
Položím je do pekáče a očesnekuju, osolím, opepřím, posypu grilovacím kořením ...
Potom na to maso "nakydám" zbytek majonézy a zasypu cibulí ... tu můžete nakrájet na kolečka já dělala půl kolečka ....
Nastrouhám nahrubo sýr a zasypu tak aby bylo vše pod tou vrstvou sýra ...
Zkoušela jsem podle originálního receptu krkovici a sýr gouda, ale je to zbytečně moc tučné ... na tenhle recept je lepší sušší maso jako je kýta nebo kotleta a ideál je i plecko.
Pekáč zakryjeme a pečeme na plnou troubu ... já mám na 250 stupňů ... jak to začne vonět tak stáhnu na 200 a dopíkám dokud sýr nezezlátne ... peču pořád přikryté...
Nemusíte se toho bát .... vůbec to není mastné a ta majonéze s tím sýrem a cibulí udělá divy ...
Je to hodně "hutné"
Podávám většinou s vařeným bramborem nebo bramborovou kaší ....
Snad vám bude chutnat
Tady fotky z originálu který mi došel na mail kde je maso vcelku, ale já dělám plátky ... sýr pak není tak zpečený a maso je víc chutí prostoupené a peče se i kratší dobu ...