Ahoj, kdo by mel zajem - zde je recept na zdrave, chutne a syte vegetarianske jidlo s cizrnou.
Potrebujeme:
cizrna
cas pro bobtnani cizrny
cibule
rajcata ku spareni a oloupani nebo prefabrikat v konzerve
kmin, pepr, oregano, majoranka, cesnek
sul na dochuceni
Cizrnu namocime na dva dny do vody bobtnat, pricemz 2x denne vymenime vodu. Pote varime (vice info o cizrne a praktickem vareni treba na
http://www.varimezdrave.cz/jak-uvarit-a ... vit-cizrnu ) - ja cizrnu varila fakt dlouho, asi 6 hodin. Uvidite, nekdo doporucuje sloupat slupky pro lepsi traveni, ja to nedelala
Na trose olivoveho oleje osmahneme cibulku s kminem (ja dala drceny), pridame sparena, oloupana a pokrajena rajcata (nebo totez z konzervy), primichame spolu s peprem, oreganem, majorankou a cesnekem (ja davam granulovany, jsem lina) a nechame chvilku podusit. Ochutname, dosolime, zereme - staci malo. Urcite jde udelat take "nevege" varianta, napr. s kurecimi kousky a tak... Teoreticky se to da dat take ke kuskusu, testovinam, ryzi - kdo ma jake chute
_________________
26.03.2007 bandáž Praha, 110 kg (-> poté 129 kg)
07.03.2012 - band ex + tubu Turnov (112 kg)
16.04.2012 po cca 7 letech docentkou
28.08.2012 pouhá nadváha, 27.02.2013 NORMA