PUNČ NA ZAHŘÁTÍ:
1 dl červeného vína, 1 dl čaje, 4 lžíce rumu, 4 lžíce citronového sirupu, 1 lžíce citronové šťávy, kousek skořice. V hrnečku svaříme víno se skořicí, přidáme citronový sirup, uvařený čaj. Přivedeme do varu, pak odstavíme a vmícháme citronovou šťávu. Horkou tekutinu nalijeme do zahřátých sklenic, dolijeme rumem.
VÁNOČNÍ BOWLE: 3 pomeranče, 1 citron, 50 g rozinek, 200 g moučkového cukru, 1 litr bílého vína, 2 dl likéru Curacaa. Do velkého džbánu dáme na kolečka nakrájené oloupané pomeranče a citron. Přidáme rozinky, cukr, kůru z pomerančů a citronu. Zalijeme 1/2 litrem bílého vína a likérem. Přiklopíme a uložíme na 2 hodiny do chladna. Dolijeme zbytkem vína, poctivě rozmícháme, až se cukr rozpustí a necháme chladit. Těsně před podáváním zalijeme ještě 1 litrem bílého vína a láhví sodovky.
NOVOROČNÍ PUNČ: 3/4 litru slabého čaje, 3 pomeranče, 1 citron, 200 g pískového cukru, 2 hřebíčky, kousek celé skořice, 1/2 litru červeného přírodního vína, 2 dl rumu. Do hrnce nalijeme čaj, přidáme cukr, šťávu z citronu, z pomerančů a strouhanou kůru z 1/2 citronu, skořici, hřebíček a 5 minut povaříme. Přecedíme, přilijeme víno a zahřejeme až k varu, odstavíme. Dolijeme rumem a naléváme do nahřátých sklenic.
POMERANČOVÝ PUNČ: 5 dl pomerančové šťávy, 5 dl vody, 2 dl rumu (lepší je koňak), celá skořice, hřebíček. Do zahřátých sklenic nalijeme alkohol a zalijeme vodou svařenou s kořením. Dolijeme pomerančovou šťávou.
VÁNOČNÍ PUNČ Z BÍLÉHO VÍNA: Jeden litr bílého vína, 250 g cukru, šťáva z 1 citronu, kousek celé skořice, 3-4 hřebíčky, 1 dl šumivého vína. Do vína přidáme cukr a necháme svařit. Když se začne tvořit pěna, přidáme kousky umyté citronové kůry, skořici, hřebíčky a necháme vřít. Přecedíme, přilijeme šumivé víno.
SILVESTROVSKÉ CINZÁNO: 1 a 3/4 litru bílého vína, 2 dl vodky, 750 g krystalového cukru, 2 pomeranče, 2 citrony. Do vína nasypeme cukr, na kolečka nakrájené dobře omyté citrony a pomeranče a necháme 4 dny vyluhovat. Pak přecedíme přes plátýnko, dolijeme vodkou a necháme vychladit.
VAJEČNÝ KOŇAK Z LEDOVEK: 3 sáčky bonbonů „Ledovky“, 1 plechovka slazeného kondenzovaného mléka, rum podle chuti. V troše vody Ledovky rozvaříme, přidáme slazené kondenzované mléko a dobře rozmícháme. Přilijeme rum, společně prohřejeme. Dobře rozmíchaný koňak nalijeme do láhve a necháme vychladit.
SILVESTROVSKÝ KÁVOVÝ PUNČ: 1/4 litru silné černé kávy, 2 lžičky cukru, hvězdička badyánu, kousek celé skořice, pomerančová kůra, 1 dl brandy. Do uvařené kávy dáme cukr, koření a pomerančovou kůru. Zahřejeme k bodu varu a krátce povaříme. Vyjmeme koření, dolijeme alkoholema rozdělíme do sklenic.
VÁNOČNÍ PUNČ: 1/4 l silného čaje, 1/4 l červeného vína, 1 dl rumu, 50 g rozinek, plátky citronu, celá skořice, cukr. Rozinky zalijeme rumem, necháme několik hodin uležet. Čaj s vínem, plátky citronu a skořicí zahřejeme k bodu varu (nesmí vařit). Do sklenic rozdělíme rozinky s rumem, zalijeme punčem a osladíme podle chuti.
PUNČ: Svaříme 0,5 l červeného vína, 0,5 l pomer. džusu, 4 hvězdičky badyánu, 2-3 celé skořice, cukr. Doplníme 1 čerstvým, dobře omytým, na plátky nakrájeným pomerančem
PUNČ Z ČERVENÉHO VÍNA: Do sklenice dáme 1 lžičku medu. 2 dl červ. vína svaříme s hřebíčkem a celou skořicí a nalijeme do sklenice. Vložíme plátek citronu a přilijeme 2 dl rumu.
_________________ 34 let30/3/10 - TUBU - Turnov26/8/11 abdominoplastika TU15/11/11 stehna + žlučník = 2V1 TU18/11/13 paže + prsa BrnoKonec metříku 14/1/11 = 75kg a bojujem dál Život není o tom, kolikrát padneš na hubu, ale o tom kolikrát se dokážeš zvednout a jít dál...
|