Já sama mám sice čerstvě tubu a tak se vyjádřím alespoň k diskusi, co tu začala:
Lidi, toto fórum pomohlo a pomůže hodně lidem a já jsem za něj moc vděčná, bez něj bych se nerozhoupala k opce a je úplně jedno k jaké! Za to všem tady ještě jednou děkuju
Není škoda se teď, v době adventu, hašteřit?
Všichni máme svůj názor na to, jaká operace je pro koho vhodnější a konečné rozhodnutí je stejně na daném člověku. Tak stačí názor říct jen jednou, vyjádřit se, zda s ním někdo souhlasí nebo nesouhlasí a můžeme jít dál, ne?
Vždyť jsme jen lidi a žaludek a nervy máme jen jeden
A taktéž i zodpovědnost za ně.
Mě se třeba "líbí", že tu na fóru máme mišmaš všech bariatrických operací. A co, že je nejčastější tubu nebo bypass? Když někdo chce plikaci nebo bandáž, ať na ni jde.
Holky vám poradí na základě zkušeností a na vás je to rozhodnutí, tak netřeba se čílit, ať jedna nebo druhá strana
Nováčci, berte to tak, že jsou jen rady a vy si to zvážíte sami a můžu vám říct, že holky tu jsou zlaté!!!
Možná se vám to nezdá, ale je to tak :-*
Já se třeba rozhodovala vylučovacím způsobem (a je to jen můj názor a nemám nic proti kterékoliv operaci, jen MĚ to takto přijde):
- bandáž = vadilo by mi cizí těleso v těle a taky dle čtení jsem viděla, že nemocnice od nich ustupují a přece JÁ nepůjdu do něčeho, co PODLE MNĚ upadá
- plikace = na jednu stranu se mi moc líbilo, že je plikace šetrnější než tubu a ze začátku jsem si myslela, že je i vratná (díky fórum!) a časem není. Ale mínus pro MĚ bylo, že by mi vadil pocit zamotaného žaludku v žaludku
A když teď postupem času slyším od holek, že musí na reoperaci skrz rozmotání, je mi jich moc líto!
- bypass = přišel mi od začátku drastický. Nevím, nedokážu to vysvětlit, ale "bojím" se ho. I mě některé super ženské radily, ať jdu do něj, že víc zhubnu. Vím, že to myslely dobře, ale jelikož se na tuto operaci necítím, nešla jsem. A vůbec jsem to od nich nebrala zle! Byla to jen rada a jejich snaha mi pomoct!
- tubu = mého srdce šampion
Jsem teprve týden po této operaci a tak nějak jsem si ji vybrala hned po přečtení všech typů operací. Jde o mě a já si vybrala a i mi tuto volbu potvrdili dva bariatrici-doktoři. Ano, uřízne se žaludek, ale má skvělé výsledky! A nikdo netvrdí, že třeba i já budu časem potřebovat reoperaci (určitě NEBUDU
), ale v tuto chvíli byla tuba jasná volba
A i když mám tubu, nedělá mi problém se bavit s někým jiným, kdo má jinou operaci. A že se tu nejvíc doporučuje tubu či bypass? že by to opravdu bylo tím, že jsou nejpoužívanější a zatím nejlíp dopadly, co se týče zkušeností?
Proč to nebrat tak, že ony vám chtějí jen pomoci? Proč by vás strašily a vymýšlely si nějaké "hrůzy", co by z toho měly? Vždyť většina těch ženských je tady ve svém volném čase, odpovídají na stejné otázky pořád dokola (pro nováčky jsou samozřejmé nové) a nevadí jim to! A já se těším, jak nováčkům budu moct časem pomoci i já, ptž vím, jak holky pomohly mě
Když to MOC zjednoduším a operaci přirovnám třeba ke koupi oblečení, tak přesně tak jak má každý materiál-látka svoje vlastnosti a i plusy/mínusy, tak přesně tak je to s opkou.
Nikdo vám nezakazuje bandáž nebo plikaci, tak jak vám nikdo nezakáže si ušít třeba šaty zároveň z bavlny a dederonu. Vždyť nakonec to rozhodnutí je na vás
Omlouvám se, ale musela jsem reagovat, ptž mě mrzí, když někdo haní to, co mě pomohlo