Acrev
Jak tak čtu problémy "bandážnic", přidám i já svůj příběh. Byla jsem operována před 5 lety, měla jsem bandáž ještě starou, látkovou. Zpětně za ty roky to vidím, že už tehdy , když mne nechtěl pustit jeden z lékařů z nemocnice, bylo "něco" špatně. Po pasáži žaludku, kdy jsem vypila kontrastní látku ráno a ejhle, ona tam byla ještě večer ! Snad otok, snad malá průchodnost, nebo obojí.. To co popisují některé z Vás - dva doušky vody, pak zvracení, to si přesně pamatuji. Propuštění domů, tekutá strava, hlad žádný, kila letěla dolů. Kontrola - zápis - zvracení, pokud problémy budou trvat, další pasáž žaludku.. Hodně jsem si hlídala co jím, ale zvracení bylo na denním pořádku. Maso, ovoce, rýže, zelenina, meloun - moje droga ? Nemyslitelné !! Bolesti žaludku ? Prášek od bolesti to jistil.. Tak jak se člověk naučí žít s jednou nohou, tak se člověk naučí žít s těmito problémy.. a kdo říká, že ne... Váha šla stále dolů - ale také jsem chodila 3x týdně do fitka, spinning maratón 3 hodiny to jsem milovala.. Ale problémy se stupňovaly - ráno snídaně + káva s mlékem, přišla 10-11 hodina - zvracení, oběd, večeře - to samé, pálení žáhy, v noci plna pusa žalud. šťáv, no děs a hrůza !! Navíc, pokud jsem něco snědla a následovalo říhnutí, tak scéna z filmu Slunce, seno.. "táto, Ty jsi se zul.. jo, ale jenom trošku ".. to byl můj žaludek po řihnutí, sorry.. ( A co na to tělo ? Ty, které máte bandáž to moc dobře znáte !!! Kila letí nahoru - u mne 10 kg. Tak jsem si řekla a dost !!! Doporučení lékaře - tady musím na sebe "prásknout", že kontroly jsem podcenila a pořád jsem si říkala, bude - musí !!!! to být lepší, jedno vyšetření, druhé, pasáž žaludku, termín operace. Gastro - šla jsem na vyšetření v 11. hodin dopoledne, večer v devět jsem snědla jogurt + 4 Koka sušenky - výsledek ? Nestrávený obsah žaludku, gastroskopem se lékař dál nedostal, prý "asi je to moc utáhnuté", zpráva - zánět žaludku, netrávení- bylo mi vysvětelno, že ani hubnout nemůžu, když mi žaludek nepracuje !!!!!, léky, rentgen žaludku, kontrola a celkově - no, prý jsem ještě dost mladá na to, abych si tak zahrávala se svým zdravím. Rentgen žaludku - kontrastní látka, 15 minut nic, pak pravý bok - to jsem se dozvěděla, že žaludek začíná pracovat na pravém boku, 20 minut, konečně posun, zpráva - žaludek průchozí pouze na tekutou stravu, reflux, nějak zvláštně otočený žaludek - to jsem si nechala vysvětlit, vytvoření kapse - proto to zvracení, netrávení, průchod 5 mm !!!! 3. srpna - uvolnění bandáže a úleva !!!! Obrovská !!! Žádné říhání byť jenom po vodě, zvracení, prostě, je mi fajn!!! Omlouvám se za "román", těm, kteří mají bandáž přeju, ať nemají problémy !!! Věra
=============================================
Acrev
Svůj příběh o problémech s bandáží jsem psala a Boss příspěvek ještě tady zkopírovala, díky. Stejně jako většina i já jsem si nějaké problémy nepřipouštěla. Zpočátku jsem byla nadšena i když mne opravdu zvracení provázelo hned od začátku, takže jsem "vyčíhla" jídla, která jsem opravdu nemohla vůbec, ale postupně se přidávaly další a další, někdy mi i ta voda nesedla a blila jsem jako Amina. Poznámky v rodině - proč to jíš, když stejně za 5 minut jdeš zvracet ? jsem slyšela častěji a častěji.. Pořád jsem si říkala, že dělám někde chybu já, že bude chyba ve mně.. prostě jsem návštěvu lékaře odkládala a odkládala, teď vím, že jsem se opravdu ty roky trápila zbytečně...Navíc jak tady holky píšou - je to i o psychice a to se teprve zhoršuje, což mohu jenom a jenom potvrdit - během roku : manžel - operace ledviny, o kterou přišel, zhroucení dcery, která se přiznala, že ji vydírá její bývalý přítel, úmrtí mého otce a další "banality" - typu havárie atd.. prostě jsem si říkala, že musím vydržet, objednám se na kontrolu jindy.. a pro mne byl impuls ten, kdy jsem se v noci vzbudila s plnou pusou žaludečních šťáv a měla jsem pocit, že je to moje poslední minuta v životě !!! Na WC jsem strávila snad hodinu, slzy mi tekly proudem a já jsem si nadávala, proč jsem to nechala dojít tak daleko !! A pak objednání k doktorovi , gastro, rentgen žaludku .. a to co jem už psala. Od samého počátku operace jsem měla průchod jenom 5 mm, ale u mne to nešlo upravovat - měla jsem starou bandáž, látkovou, takže tekutou stravou ano, ale ke konci se mi vracela i voda - to byly také zážitky, kdy jsem hodinu šlapala na spinniningu, vypila jsem během hodiny vodu, přijela jsem domu a vše letělo ven.. O netrávení žaludku jsem se také zmínila - snídaně jogurt - říhání, bublání, netrávení - no prostě kanál hadra, zvracení.. Co jsem strávila, tak byla čokloláda - ale kvalitní, jak to byla nějaká láce, tak to bylo jak namydlený blesk.... No a od 3. srpna jsem bez bandáže. To je úleva !! Papriku si vychutnávám jako největší delikatesu !! Celé roky jsem si mohla jenom nechat zdát !! Měla jsem strach, že kila poletí nahoru, no, přiznám se 1kg nebo 2 kg mám nahoře - pořád cítím "nějaké" omezení, ale co můžu, tak to je pití !!! Takže piju, piju, piju.. vodu, čaje - ty jsem také nemohla, a jediné, čím jsem léčila celou dobu žaludek byla Coca-cola light !!! na tu nedám dopustit, ta mne vždy zachránila. Při operaci jsem chtěla udělat tubu - ale to mi rovnou doktor zamítl - podle výsledků a stavu žaludku, by to prý bylo velké riziko a mohla by vznikout píštěl, tak to mi rovnou řekl, že to opravdu za to nestojí. Jinak byla jsem na operaci v Ostravě-Porubě a podle slov lékaře už opravdu bandáže neoperují, protože se jim vrací lidí s komplikacemi.. Všem, které jdou na reoperaci, gratuluju !!! Třeba se také dočkám. Věra
_________________ 34 let30/3/10 - TUBU - Turnov26/8/11 abdominoplastika TU15/11/11 stehna + žlučník = 2V1 TU18/11/13 paže + prsa BrnoKonec metříku 14/1/11 = 75kg a bojujem dál Život není o tom, kolikrát padneš na hubu, ale o tom kolikrát se dokážeš zvednout a jít dál...
|