fórum.bandingklub.cz

operační možnosti léčby těžké obezity
Právě je 05 pro 2024 02:58

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina

Pravidla fóra

Popis a základní informace o plikaci najdete na bandingklub.cz/plikace-zaludku.phtml.

Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 1411 ]  Přejít na stránku Předchozí  1 ... 49, 50, 51, 52, 53, 54, 55 ... 95  Další
Autor Zpráva
PříspěvekNapsal: 11 bře 2013 20:08 

Faktem je, že známe jen minimum lidí (já asi dva? ;-), přitom celkově znám plikačáků určitě desítky), kteří s plikací shodili více než 30 kilo . Tedy se to týká i těch, kteří mají plikaci v pořádku a kteří opravdu režim dodržují. Ale samozřejmě existují i výjimky.... Z hlediska pravděpodobnosti a statistiky zhubnutí ze 140 na 80 kilo prostě moc šancí nedávám, byť zcela nulová ta šance není.
Plikace se zároveň možná jeví jako nejšetrnější, ale je ze všech typů operací nejméně prozkoumaná, provádí se nejkratší dobu, dlouhodobé studie neexistují.

11.11.11 - OLGB, MUDr. Čierny, Břeclav, při 112 kg
Obrázek
27.3.2013 reoperace pro přehubnutí při 51 kg
Obrázek
CARPE DIEM!

PříspěvekNapsal: 11 bře 2013 20:20 

dejna69

Ahojky dejno,
neboj, chápu, že sis vybrala právě plikaci. I přes to, že je na prd. :lol: Já si jí vybrala proto, že tubulizace jsem se opravdu bála. A i přes to všechno, co jsem se tu dočetla, a to že jsem nad tím přemýšlela hooodně dlouho, tak vyhrála plikace. Tak buď nezhubnu tolik co budu chtít, nebo se mi možná rozmotá. Ale na druhou stranu si říkám, že když je to nová metoda, neprozkoumaná, tak alespoň můžu svýma (i když možná špatnýma) výsledkama zařadit do studie a časem se třeba od této operace ustoupí, ale bez nás by na to nepřišli. :lol: :lol: :lol:

5.5.2013 - 2 měsíce a 13 dní po plikaci -20kg juchuuuuu :)
22.8.2013 - 6 měsíců a 3 dny po plikaci -30kg juchuchuuuuu..... ale dalo to práci....

PříspěvekNapsal: 11 bře 2013 22:04 

no vidím, že toho víte víc, než my, co známe plikace (lidi s plikacemi) od samých začátků.......v tom případě přeji mnoho úspěchů v hubnutí a zároveň přeji, ať si nikdy nevzpomenete na naše slova :wink:

26/8/11 abdominoplastika TU
15/11/11 stehna + žlučník = 2V1 TU
18/11/13 paže + prsa Brno
Konec metříku 14/1/11 = 75kg a bojujem dál :wink:
Život není o tom, kolikrát padneš na hubu, ale o tom kolikrát se dokážeš zvednout a jít dál...

PříspěvekNapsal: 12 bře 2013 05:24 

souhlasím s příspěvkem verči

dejno69
nám to můžeš říkat jakkkoliv, my s tím žít nebudem :wink: my ti daly jen rady, které jsme sezbíraly za naše několikaleté působení tady na foru a víme, jak asi dopadneš...

a koukám, že jdeš na plikaci na OBK, tak je jasný, proč nedáš na rady fora... tam to umí a umí to tak dobře, že člověku namluví že při 150kg je pro něj nejlepší bandáž či plikace a on bohužel uvěří... pak při neúspěchu a nezhubnutí hodí vinu na něj a šup jídelníček místo reoperace a tak se to opakuje a opakuje a lidi utíkají a utíkají... tak ti přeji, ať nejsi mezi nima :wink:

Obrázek

PříspěvekNapsal: 12 bře 2013 10:07 

Jsem zdravotní sestra, a umím zhodnotit pro a proti. Nelíbí se mi, jak se zde vyjadřujete o místech a způsobech, která si dotyčný klient zvolí. Kroky mne sem vedly především proto, abych se něco dověděla. Ale přiznám se, že jsem zklamaná, jakým způsobem se tu prezentujete. Nehledám rozhřešení, ani radu kam a co si nechat odříznout. Hledám radu, jak se chovat před a po výkonu. Pro tyto informace bylo fórum založeno. Nehodnoťte, nekritizujte, snižujete tak hodnotu toho, co ste vybudovaly. A je to fajn, protože tyto informace jsou opravdu důležité, nikde jinde je nezískáte. Nepřísluší mi, abych Vás usměrňovala, jen bych ráda na těchto stránkách četla věci zajímavé a ne drby ( i když pro ně máte statistické údaje). V čekárnách u ordinací sedí vyděšení pacienti, kteří hltají vše, co se uvnitř ordinace šustne, pak tomu nasadí psí hlavu a už to jede...jako lavina

[color=#008040]44 let, dospělá dcera, fajn muž, dva psi a kočka[/color]

25.2.před opkou 143 kg

termín plikace
14.3.13
138,8 kg
26.2.14 operace žlučníku
7.3.: 114 kg ( - 29 ) jde to ztuha, ale jde to

PříspěvekNapsal: 12 bře 2013 10:24 

tak v tom případě musíš jít na jinou adresu, kde si mažou med kolem pusy, na rozdíl tady a proto je jim tam fajn, jen nezapomeň pečlivě koukat na metříky a počítat za jak dlouho kdo kolik zhubl nebo také nezhubl..... :arrow: http://drobci.xforum.cz/ přeji hezký den :wink:

Život není o tom, kolikrát padneš na hubu, ale o tom kolikrát se dokážeš zvednout a jít dál...

PříspěvekNapsal: 12 bře 2013 11:44 

Milá dejna69 zřejmě si nepochopila, že tady neplácáme jen tak do větru a nevymýšlíme si nějaké pohádky či horory - prostě my tady popisujeme svoje vlastní zkušenosti, a že jich za ty roky je opravdu hodně a hodně.

Nevím, proč bych měla vychvalovat něco co mě zklamalo a dost nepříjemně zkomplikovalo život?

Opravdu se jen a jen dělíme o to, co jsme zažily a prožily, takže pokud se ti to nelíbí, je mě to líto, ale nikdo tě nenutí, abys to četla :roll: :roll: :roll:

13. 11. 2006 - bandáž při 115 kg - pro obtíže odstraněna
5. 12. 2008 - tubulizace Turnov a je to úžasný
12. 10. 2010 - abdominoplastika s vymodelováním pupíka
15. 11. 2011 - redukce nohou

PříspěvekNapsal: 12 bře 2013 12:47 

Zdravím all !

Škoda, že se tu nedá dávat "like"...můj souhlas se vším, co píše Verca, Mattonka, Scalla a Martina. Ještě dodávám, že i u plikace můžou nastat takový komplikace, který málokdo čeká. Moje známá po plikaci jde tak rapidně s váhou dolů, že už neví, jak to zastavit...vyzvrací téměř vše, co pozře je pár dětských piškotů denně. Plikaci má zoperovanou správně a dobře, ale "díky" tomu, že se žaludek narve sám do sebe a uvnitř zbude zpotvořený prostor tvaru hubeného měsíčku, tak žaludek nepouští nic z horního cípu do dolního a téměř vše vrací do jícnu. Problém je taky v tom, že žaludek je s tou smotanou hmotou těžký a nedokáže dobře pracovat. Další riziko, nově zjištěné, je, že žaludek se svou tíhou může až "rotovat", tzn. že se otočí a zaskřípne přechod z jícnu do žaludku a ze žaludku do dvanáctníku či níže pod ním do střev. Tohle jsou zatím ojedinělé komplikace, ale je dobré o nich věděti.

Tak myslím, že výše uvedené případy se DAJÍ považovat za ZMRZAČENÍ žaludku. Sice se plikace považuje za šetrnější a "bezkrevný" zásah, ale ty konce, ty výsledky po čase...přesto přeju všem, kteří se pro tuhle operaci rozhodnou, hodně zdaru a štěstí, bude jen dobře, když výjimky potvrdí pravidlo.

60 let,skvělý manžel,2 synátoři,v klimakteriu + 66 kg,bandáž 7/2008 při 107 MUDr. Hrubý,Panochova nemocnice Turnov, úbytek na 81,problémy s prstýnkem, fik band ex + tubu 1.11. při 91...
6.11.2013 abdominoplastika Brno, oprava abda MUDr. Hrubý 22.10.2014

Naposledy upravil bossice dne 13 bře 2013 11:13, celkově upraveno 1

PříspěvekNapsal: 12 bře 2013 13:34 

dejna69

:D no, co k tomu dodat... ty chceš číst jen samá pozitiva, aby si věděla, že ses rozhodla "jako zdravotní sestra" správně ale čteš tady ke svému rozhodnutí samá negativa... pro mě.... by to byl důvod k zamyšlení :idea: :idea: :idea: nikoliv k obviňování něčeho, o čem sama nic nevíš (jsi tady proto, aby ses dozvěděla??) a nemáš zkušenost s operací, následnou péčí a postupem, v případě problémů na klinice, na kterou se chystáš...

dostala si rady a přečetla názory spousty z nás a většina ti potvrdila, že s takovou vysokou startovací váhou je plikace nevhodná... a s reoperací jsou problémy (jasně že nejsou ti řekli ale to ostatním před operací taky a nakonec museli jinde) a pokud chceš číst opak, musíš na jiné forum, tady se píšou skutečnosti a pravdivé zkušenosti operovaných...

.... kdyby si člověk měl za tuto operaci zaplatit, přestal by se tu rozkřikovat a ohánět a hltal by informace, co se ve kterém tématu "šustne" a na rady ostatních by začal přemýšlet a pátrat po tom, proč to napsaly... :?:

proto pokud to bereš jako že ti chceme ublížit, následuj odkaz, který ti poslala verca protože tady se vždycky dočteš pravdu... tady si nelžem a neříkáme... joooo, na to klidně jdi to ti pomůže... když víme že to tak není a nebude :roll:

Obrázek

PříspěvekNapsal: 12 bře 2013 14:34 

boss díky za Tvůj příspěvek, musím říct, že něco jsem věděla a něco bylo i pro mě překvapení, každopádně, ať se to někomu líbí nebo ne, je dobře, že to tu je napsáno !! :wink:

PříspěvekNapsal: 12 bře 2013 21:54 

Citace:
dejna69
Dobrý den. Jsem tu dnes "fyzicky"poprvé. Předcházelo několika denní hltání všeho, co je zde napsáno. Před dvěma týdny jsem byla doporučena k bariatrické operaci vzhledem k váze, BMI a mému rozhodnutí něco změnit. Minulý týden jsem zvládla kolečko na OB a příští týden se těším na plikaci. Setkala jsem se zde se spoustou názorů a jsem překvapená, jak moc se liší jednotlivé druhy operací a následně ztracená kila.
Takže, s váhou 143 kg, BMI 46,5 a odhodláním, jdu do toho. Slibuju, že i metr udělám. Až zjistím, jak na to. A budu se sem vracet, abych sdělila své zkušenosti a pochlubila se s úbytkem kilíček. Držte mi palečky.

milá dejno 69
nevím, z jakého důvodu si sem přišla, ale psát, že máš váhu 143kg a teď máš na metříku aktuální váhu 90kg a cílovou 75kg a přitom jsi tam měla ještě dnes aktuální 143kg.....tak to jsi změnila proč? protože nechceš číst že s tak vysokou startovací váhou do cíle 143-75kg nedojdeš a aby jsi nám zavřela pusu, posuneš si metřík? tak to plikaci vlastně ani nepotřebuješ, když si dokázala sama zhubnout - 53kg BEZ OPKY ...tohle je opravdu už k zamyšlení!!
a klidně si změň metřík třeba 10x :roll:

Obrázek

PříspěvekNapsal: 12 bře 2013 22:25 

dejna69 nechci vyznít až příliš rýpavě ,ale právě jako zdravotní sestra bys měla dát přednost Tubu před plikací , výsledek je lepší a rizika po letech jsou oproti plikaci mnohem menší a veř ,že to nejmenší zlo které tě může potkat je rozmotání a nárust váhy

žaludek po resekci pro vředy 16.7.2013 , velikost cca 300ml

Obrázek

Obrázek

PříspěvekNapsal: 13 bře 2013 09:54 

Jen tak pro upřesnění. Já osobně bych nerada někomu nějaký typ operace vnucovala a nikoho za jeho výběr neodsuzuju. Jen nemám ráda, když se tady překrucují nebo zamlčují fakta apod . ;-) Jakou si ve finále kdo vybere operaci, to je jen a jen na něm a sám si ponese následky ;-). Já jsem se třeba rozhodla pro bypass kvůli zaručenému účinku na metabolické potíže a teď si musím nést následky poměrně vzácné komplikace, kterou je přehubnutí. Ale věděla jsem to dopředu a bylo to moje rozhodnutí. Pokud se kdokoliv s vysokou vahou rozhodne pro plikaci, budu mu přát jen a jen úspěch. Nejsme tu od toho, abychom určovali, která operace je ta "správná" nebo někoho kamenovali za jeho výběr, se kterým se neztotožňujeme. Ale každý by měl vzít na vědomí fakta, proto je sem píšeme, ať to rozhodnutí má na čem stát. Jen jsem chtěla říct, že lhát sám sobě může být trošku ošemetné a tvrdit nepravdy veřejně škodlivé pro nováčky ;-).

11.11.11 - OLGB, MUDr. Čierny, Břeclav, při 112 kg
Obrázek
27.3.2013 reoperace pro přehubnutí při 51 kg
Obrázek
CARPE DIEM!

PříspěvekNapsal: 13 bře 2013 12:48 

Matoni, Scala a ty ostatní
Kriste pane, co jste tu vlastně zač? Nenapadlo Vás, že se může člověk splést? Angličtinu neovládám...ale co, pro Vás je jak koukám povl každý, kdo nekope za Váš tým, že ? Za normálních okolností bych nereagovala, ale pokud se chytáte omylů a chyb druhých, nezbývá než se zasmát. Fakt ste mě pobavily. Paní dokonalé. Děkuji za počin, i negativa jsou ponaučením do budoucna.
Hodnotíte-li takovým způsobem, že se domníváte, že záměrně posunuji mětřík, abych z toho profitovala, pak jste hloupé. Promiňte mi ten výraz, ale je to tak. Změním metr a nechám nick? Za koho mne máte? Měla jsem za to, že jsou zde odbornice a velmi velmi jsem kvitovala informace, které jsou zde dostupné. Jsem zklamaná. Zlo se tu šíří jako lavina. Jsem moc ráda, že s žádnou z Vás nemám co dočinění, že Vás neznám a snad nikdy nepoznám.

[color=#008040]44 let, dospělá dcera, fajn muž, dva psi a kočka[/color]

25.2.před opkou 143 kg

termín plikace
14.3.13
138,8 kg
26.2.14 operace žlučníku
7.3.: 114 kg ( - 29 ) jde to ztuha, ale jde to

PříspěvekNapsal: 13 bře 2013 13:14 

dejno69
:arrow: http://drobci.xforum.cz/index.php?sid=0 ... dd54d80dc0 :idea: :D

Obrázek

Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 1411 ]  Přejít na stránku Předchozí  1 ... 49, 50, 51, 52, 53, 54, 55 ... 95  Další

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina