fórum.bandingklub.cz

operační možnosti léčby těžké obezity
Právě je 03 pro 2024 13:32

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina

Pravidla fóra

Popis a základní informace o plikaci najdete na bandingklub.cz/plikace-zaludku.phtml.

Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 1411 ]  Přejít na stránku Předchozí  1 ... 30, 31, 32, 33, 34, 35, 36 ... 95  Další
Autor Zpráva
PříspěvekNapsal: 04 srp 2012 14:43 

Liduško
Operace stojí kolem 100 tisíc. Běž někam, s kým má Tvoje pojišťovna smlouvu.
Ano, stojí to za to, ale pokud budeš jíst i po operaci 2x denně, tak to moc velký efekt mít nebude.
Operace je pouze pomůcka k tomu, abys jedla 6 - 8x denně mini pidi porce.

Každý je svého štěstí strůjcem

PříspěvekNapsal: 04 srp 2012 16:09 

hlasím propustění z nem, vše je OK-čajíčky, mličko, ředěný džusik a polívky.Diky všem za podporu.

PříspěvekNapsal: 04 srp 2012 16:22 

Miana
gratuluji ke zvládnuté operaci a přeji brzskou rekonvalescenci :wink:

Obrázek

PříspěvekNapsal: 04 srp 2012 17:41 

Annax píše:
Liduško
Operace stojí kolem 100 tisíc. Běž někam, s kým má Tvoje pojišťovna smlouvu.
Ano, stojí to za to, ale pokud budeš jíst i po operaci 2x denně, tak to moc velký efekt mít nebude.
Operace je pouze pomůcka k tomu, abys jedla 6 - 8x denně mini pidi porce.

Já vím to mi je jasné ale když už podstoupím toto tak to pak jen tak už nezahodím. Jinak moc děkuji za radu važím si toho :-)

PříspěvekNapsal: 04 srp 2012 18:53 

Liduško, ale jak ti už psala Annax tak pokud nebudeš ani po operaci dodržovat stravovací režim - pravidelnost a malé porce, tak ti žádná operace nepomůže, protože pokud nejíš, tvé tělo hladoví a ty přibíráš, takže to, že budeš jíst jen 2x denně či ani to ne, je špatné. Na druhou stranu seš ještě hodně mladá, takže asi u tebe není řeč o tom, že bys celý život měla problémy s obezitou a tvé tělo ještě není tolik zhuntované různými dietami jako u nás starších. V každém případě na konzultaci jdi, a uvidíš na čem se dohodnete, ale operace za tebe nikdy NEZHUBNE. :roll:

13. 11. 2006 - bandáž při 115 kg - pro obtíže odstraněna
5. 12. 2008 - tubulizace Turnov a je to úžasný
12. 10. 2010 - abdominoplastika s vymodelováním pupíka
15. 11. 2011 - redukce nohou

PříspěvekNapsal: 04 srp 2012 19:47 

Martinko , to já vím že za mě operace nezhubne s tím počítám . Pokud tak můj první příspěvek působí že to tak myslím tak ne. Přesně jak říkáte jsem mladá a mám na svůj věk extrémní váhu a kdyby to takle šlo dál nedožiju se ani 30 a toho se bojím. Ano zajdu tam a uvidím kdyby mi nevyhověli tak zkusím jít ještě na iscare tam mojí pojištovnu už mají . Moc děkuji za rady beru si je k srdci a vím že to budu muset dodržovat a držet řád už to musím zvládnout. Nechci mít za pul roku 130kg

PříspěvekNapsal: 04 srp 2012 19:57 

Liduško, mě se to nějak nezdá. Nemůžeš mít spíš nějakou poruchu metabolizmu?
Jíst jen 2x denně je sice špatné, ale že by jsi kvůli tomu měla nabrat tak moc??? Mám s tím vlastní zkušenost a nejvíc jsem nabrala až co jsem doma s dětmi a "žeru" třeba 10x denně...tak jsem zvládla přibrat 35kg za 2roky. Dokud jsem chodila do práce, tak jsem jedla většinou tak 2x denně (z časových důvodů i že mi to vyhovovalo) a sice jsem nehubla, ale nijak zvlášť jsem ani nepřibírala. A to podotýkám, že moje tělo je huntováno dietami už od 11let. Nejlepší je samozřejmě jíst pravidelně 5x denně atd., ale nabrat 20kg za 2 měsíce kvůli tomu, že jíš 2x denně !!!! :o
Nechápu, že se k tobě ti doktoři takto chovali, vždyť to přece není v pořádku nabrat tak moc za tak krátkou dobu .... a ještě jsi tak mladá - o to víc by se ti měli věnovat!
Určitě bych to řešila i z jiného úhlu - určitě jsi už byla na endokrinologii, obezitologii....atd. Nechala bych se proměřit rychlost spalování atd.
Jinak přeji hodně štěstí a doufám, že vše vyřeším ke své spokojnosti

Obrázek

30 let, na mat. dovolené, 2 děti, manžel
17. 9. - nástup Turnov - váha 103
18. 9. 2012 - TUBU

PříspěvekNapsal: 04 srp 2012 19:59 

Oprava: Vyřešíš ke své spokojenosti :-)

Obrázek

18. 9. 2012 - TUBU

PříspěvekNapsal: 04 srp 2012 20:09 

něco podobného jako píše Liduška mám taky ... moje normální a optimální váha byla 70 kilo ... když to bylo méně, už to bylo moc a lezly mi lícní kosti ... po té nehodě, kde mi dávali 5% šancí na přežití jsem během měsíce zhubla na 52 kg !!! Bylo to naprosto katastrofální ... tak do mě ládovali různý rozežírací věci, protože sem si ukousla špičku banánu a pomalu ani to nespolkla ... po třech měsících sem šla domů s váhou 62 kilo a za další dva měsíce sem měla už 90 kilo a chtěla to řešit a doktoři mávali rukama ... paníííí na to všechno co jste měla buďte ráda, že tu jste ... to je reakce těla na prožitej šok a to se samo upraví ... za další tři měsíce, aniž bych byla rozežraná sem měla 110 kilo .... pak konečně se začala řešit štítná žláza tedy ... ale už se nekoukalo na to že se to stalo takhle, ale koukali na mě, že sem si holt sedla na vozejk, přestala se hejbat a kynu a kynu a kynu .... po osmi letech sem jednou taková ... jak před nehodou a řekla sem dost ... Asi sem k tomu musela dozrát :))) Tak hurá 12.9 na konzultaci a snad klapne tubu ...

PříspěvekNapsal: 04 srp 2012 21:06 

Krásný večer dámy a pánové,

jako první bych chtěla strašně moc pogratulovat všem kteří jsou po opce a podařilo nebo daří se jim dojít k vysněnému cíly.
Je mi 25 let, měřím 178 cm a vážím 103 kg - BMI 33. Mám za sebou nespočetný počet pokusů zhubnout, ale nadří se... zavolala jsem si na OB kliniku a objednala se na konzultaci. Bylo mi sděleno, že plikace se provádí vyjímečně už od BMI 28. Nevíte něco o tom, zda je reálné aby mi tu operaci udělali popř. na které klinice by mi mohli pomoci?

Byla jsem v programu STOB, Kilo za kilo, v Iscaru...všude mi řekli držte dietu a cvičte. Pracovala jsem 2 roky ve fitness a opravdu vím co jíst, problém začne vždy cca po 14 dnech kdy absolutně přestanu vylučovat stravu. Loni jsem zhubla cca 10 kg ale jen díky Gutalaxu a to si myslím, že hraničí už i s bulimií.

Můžete mi někdo říct, jestli je reálné operaci podstoupit a s takto "nízkým" BMI?

Děkuji Terka

Předmět příspěvku: xxx
PříspěvekNapsal: 04 srp 2012 21:58 

xxx

Naposledy upravil Jeník dne 20 pro 2012 22:31, celkově upraveno 1

PříspěvekNapsal: 05 srp 2012 06:45 

Liduško,taky si myslím,že by to chtělo další vyšetření,hlavně endokrinologii.
Terezko,požadavek BMI nestanovují pracoviště, ale pojišťovny.Nicméně,BMI min.40 nebo 35
komorbidity má být buď aktuální,nebo v krátké minulosti -takže to mohou obcházet tím, že napíšou, že jsi ho měla,ale zhubla dietou...můj názor.

11.11.11 - OLGB, MUDr. Čierny, Břeclav, při 112 kg
Obrázek
27.3.2013 reoperace pro přehubnutí při 51 kg
Obrázek
CARPE DIEM!

PříspěvekNapsal: 05 srp 2012 11:36 

matoni,dekuju za přáni.

PříspěvekNapsal: 05 srp 2012 12:32 

Scalla

Děkuji za názory, budu zítra do OB kliniky posílat všechny dotazníky, takže myslíš že bych tam měla napsat třeba před měsícem, dvěma že jsem měla třeba ještě o 5 kg víc? Asi jo, to mě nenapadlo.. :)

No uvidíme, doufám, že to vyjde...mám ze sebe občas i deprese...
třeba když přítel pouští slečnu na přechodu tak ho seřvu s tím, že je fakt nenápadnej, že jí pouští aby si mohl prohlédnout jak je hubená...atd. Občas ani nechci chodit mezi lidi, nechodím na třídní srazy... nikam! Bojím se těch výrazů a toho pomlouvání... :(

PříspěvekNapsal: 05 srp 2012 17:38 

Terezka
Jo to znám :-) manžela sice neseřvu, ale v duchu se tím užírám....letos jsme měli sraz po 10letech od matury a nešla jsem...dost mě to mrzelo, ale stud byl silnější :oops:

Obrázek

18. 9. 2012 - TUBU

Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 1411 ]  Přejít na stránku Předchozí  1 ... 30, 31, 32, 33, 34, 35, 36 ... 95  Další

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina