fórum.bandingklub.cz

operační možnosti léčby těžké obezity
Právě je 29 lis 2024 16:56

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina

Pravidla fóra

Popis a základní informace o plikaci najdete na bandingklub.cz/plikace-zaludku.phtml.

Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 1411 ]  Přejít na stránku Předchozí  1 ... 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14 ... 95  Další
Autor Zpráva
PříspěvekNapsal: 03 dub 2012 18:07 

Mrazilko
Hlavní důvod je ten, že na OB nic jiného nedělají. Plikace je vratná tak asi měsíc po operaci, pak to všechno sroste.
Pravda ovšem je, že bypass by byl pro tebe kvůli cukrovce vhodnější. Raději si ještě nastuduj informace, je to rozhodnutí na celý život http://www.bandingklub.cz/

Každý je svého štěstí strůjcem

PříspěvekNapsal: 03 dub 2012 18:18 

Annax má pravdu :wink:

26/8/11 abdominoplastika TU
15/11/11 stehna + žlučník = 2V1 TU
18/11/13 paže + prsa Brno
Konec metříku 14/1/11 = 75kg a bojujem dál :wink:
Život není o tom, kolikrát padneš na hubu, ale o tom kolikrát se dokážeš zvednout a jít dál...

PříspěvekNapsal: 03 dub 2012 18:22 

já jsem si poté co mi řekli o té plikaci,začala vše pročítat a rozhodla jsem se pro tu plikaci

PříspěvekNapsal: 03 dub 2012 18:23 

mrazilko holky mě předběhly, je to přesně tak jak jsem si myslela, že jediný důvod je, že prostě za plikace jako výzkum dostávaj větší peníze. Prosím neuraž se, ale vzhledem k tomu, že máš v podpisu, že máš dospělé děti, tak ti zřejmě nebude 20 a míň, takže v tom ten důvod skutečně nebude. Bypass mají mnohem mladší holky (i kluci samozřejmě) a tvoje váha je skutečně poměrně dost vysoká. Proto to raději ještě zvaž, protože pokud si chtěla bypass, tak si za ním stůj a chtěj ho i za cenu, že půjdeš jinam a operace se ti o něco málo posune. Protože nemá smysl jít do něčeho, co si ani nechtěla. A ty doživotní vitamíny? To je to nejmenší......... :lol: :lol: :lol:

13. 11. 2006 - bandáž při 115 kg - pro obtíže odstraněna
5. 12. 2008 - tubulizace Turnov a je to úžasný
12. 10. 2010 - abdominoplastika s vymodelováním pupíka
15. 11. 2011 - redukce nohou

PříspěvekNapsal: 03 dub 2012 18:25 

já už vlastně od prosince loňského roku nedělám nic jiného než si sháním informace,mám obavy abych se v tom za chvíli neztratila

PříspěvekNapsal: 03 dub 2012 18:30 

teď jste mě teda všechny zase rozhodili,já si to původně vyjednávala v tom Valmezu u prim.Bařinky,zkusím tedy ještě poslat poslat ty výsledky tam znovu,akorát že mi nedali do ruky psychologické vyšetření,jen gatro.

PříspěvekNapsal: 03 dub 2012 19:26 

Missybara:Ahoj, jestli dobře počítám , tak bys měla být na prvním týdnu kašovité stravy. Já jsem byla na opce 5.3.2012, vůbec jsem dosud nezvracela. Ale skutečně jsem dodržovala tekutou stravu 14 dní a pak kašovitou. Teď jsem ve 3. týdnu a od pondělí mohu začít jíst "normálně". Pečivo jsem ještě vůbec nevzala. Nakoupila jsem si velké dětské masové konzervy/vyjde mi na 2x, ty jsem si akorát přisolila a fajn. Nebo uvařila brambory, spíš rozvařila a rozmačkala vidličkou s trochou másla/ jelikož bydlím sama, tak bych těžko dělala kaši/ a k tomu obrané uvařené kuřecí maso, šunku, rostbíf, vinná klobása, sekačka apod. Dokonce jsem měla i svíčkovou/trocha Halali s mléčkem do kávy, rostbíf a knedlík/kupovaný/ cca 0,8 cm tlustý, rozkrojený ještě na půl/tak 0,4cm/, zalila lžící omáčky a mikrovlnka zařídila, že to bylo nacucané a v puse se to rozplývalo samo. Vše rozmixované a max. 150ml nebo do 100 gr, spíše tak 80gr.komplet. A k večeři pytlíkačky Mammitta/Kaufland/. Uvařím 2ks do 3 dl a mám to na 2x . Kupuji kuřecí, slepičí, hovězí. K snídani ovoce, zase rozmixované nebo banány rozmačkané. No a k svačinám jogurty, mléka, kefíry zase jen do 150ml. Také Gervais a podobné sýry do 80gr. No a snažím se i zeleninu třeba ugrilovanou cuketu, mrkev, papriku, rajčata- vše následně rozmixované, ale zase do těch 80-100gr. Také si třeba zamíchám trochu té rozmixované zeleniny do těch sýrů. Lehce usmažené vejce jsem zkusila, ale bylo mi trochu těžko. Tak počkám. Držím palce, ať ti už není špatně. Hanka :roll:

První návštěva na klinice 16.5.2011,váha 117.6, pak vyšetření nadledvinky. Přestala jsem na radu MUDr. Owen kouřit a do září přibrala na 124kg.
Opka/plikace/ 5.3.2012 na OB klinice- MUDr. Doležalová, těsně před opkou váha 116,9.
[/b] Žiji sama, ale mám 2 dospělé děti a 6 vnoučat
Obrázek

PříspěvekNapsal: 03 dub 2012 19:55 

Missybara: Nějak jsem se spletla- ty už asi jsi 2 týden na kašovité, a ty polévky Mammita zalévám 4dl a mám to na 3x. Tak se omlouvám. Pa :(

První návštěva na klinice 16.5.2011,váha 117.6, pak vyšetření nadledvinky. Přestala jsem na radu MUDr. Owen kouřit a do září přibrala na 124kg.
Opka/plikace/ 5.3.2012 na OB klinice- MUDr. Doležalová, těsně před opkou váha 116,9.
Obrázek

PříspěvekNapsal: 03 dub 2012 20:13 

Mrazilka: Ahojky, docela tě chápu, že to rozhodnutí, kterou opku podstoupit, je těžké. V jednom s tebou souhlasím, já jsem říkala, že bych na bandáž nešla,kdybych měla mít třeba 150kg. Mám docela negativní poznatky z okolí. I když si to zase jiný nemůže vynachválit. Já se pro plikaci rozhodla sama/po reportáži na Primě loni někdy v únoru/. Spojila jsem s klinikou a rozjelo se to. :lol: NELITUJI!!!!!!!!!!!!!!! Ale každý má jiný názor. Ležela jsem v září/říjnu ve VFN. Bylo tam za ty 3 týdny asi 10 pacošů. Mimo jiných jedna paní, která byla po baypassu/měla 130kg a tak 162cm. Ta si ho nemohla vynachválit, zhubla za rok na 90 kg a zbavila se inzulínu , teď pouze prášky. Byla na opce ve VFN. Já se na plikaci dala kvůli tomu, že při plikaci je šance 80%, že se zbavím cukrovky navždy a té se bojím víc jak obezity. Ale ta možnost je jen, když máš cukrovku tak do 2 let. Při zhubnutí se samozřejmě hladina cukru v každém případě sníží. Navíc ti nic neřežou a podle netu či brožury to jde vrátit zpět. V úterý jedu na KO, tak se chci zeptat, jestli je to pravda nebo mají pravdu ty, které tvrdí, že to jde jen do měsíce. Tak se rozhodni, jak chceš, já bych do toho šla určitě znova. Teď jsem šťastná. A hlad tedy vůbec nemám. Já jsem psala o mé opce někdy před 14 dny, tak si to zkus najít a přečíst. Držím palce, ať se dobře rozhodneš a máš to brzy za sebou. Pa Hanka :roll:

Obrázek

Předmět příspěvku: xxx
PříspěvekNapsal: 03 dub 2012 20:35 

xxx

Naposledy upravil Jeník dne 20 pro 2012 20:53, celkově upraveno 1

PříspěvekNapsal: 03 dub 2012 20:50 

moc Vám děkuji za názory,já mám cukrovku teď od prosince 2011,v krvi mi jí naměřili 7 po glykémii 12,když jsem si naposled doma dělala test na glukometru měla jsem 6,2.brala jsem donedávna siofor500,teď na ob klinice mi napsali metformin-teva 1000mg.

PříspěvekNapsal: 03 dub 2012 21:59 

Ahojte... :) :) Jen k té plikaci,já chodímm na OB klin.a řekla jsem si k opce svý a tak nějak nikdo mi nic nerozmlouval,tak jsem to citila,jako že dobře ....jen to mi řekli,že když jsem řekla,že chci plikaci právě kvůly té návratnosti,tak je to opravdu návratné +- tak do měsíce po opce,pak to nejde vrátit!! To že to stále ještě někde píší,není úplně tak správné,mě to nezávisle na sobě odkývali dva Mudři,že ta návratnost není i u této operace! Ale to mě neodradilo a stále si za plikací stojím,ale jak už se tady psalo..každý si musí rozmyslet sám,co by chtěl a sčím bude žít!! Držím palce všem co se rozhodují... :wink:

36 let
opka plikace- OB 21.5.2012
Termín reopky: 27.5.2014 bypass SADI-P JBC p.prim. Vraný
před opkou 121 kg nyní 78 kg (02/2016)
Abdominoplastika 8.2.2016 JBC p.prim.Vraný

"život je nádherná kniha,ale nemá cenu pro toho kdo ji neumí číst"Obrázek

PříspěvekNapsal: 04 dub 2012 08:45 

Annax: Já jím malé porce. Víc se toho ani do mě nedostane. Jogurt 150 g sním na 3x. Jen mě zaskočila ta Lučina, že mi to nesedlo.

babihanka: děkuji za radu. Neustále přemýšlím, co bych mohla sníst, abych se z toho nepozvracela nebo mi nebylo těžko. Nad těma polévkama jsem taky přemýšlela, ale mám strach z těch surovin, co se do nich dávají.

Je vážně pravda, že plikace jde vrátit jen do 1 měsíce od operace? Mě docent říkal při první schůzce, že to jde kdykoliv vrátit. :shock:

13.3.2012 plikace žaludku při 115 kg v OV-Vítkovicích doc.MUDr.Holéczy,CSc.
Pořád si říkám, jestli jsem udělala dobře, ale pohled na váhu mě uklidňuje

PříspěvekNapsal: 04 dub 2012 10:05 

Ahoj vespolek!
Já, jako tubulistka, sice nemám s plikací zkušenosti...ale nyní přemýšlím jako laik.
Kdo z lidí, kteří uvažují o opce, jako o poslední záchraně v boji s obezitou, chce dobrovolně vrátit vše do původního stavu?
Vždyť tady všichni máme opku vysněnou...a i toto byl jeden z důvodů, proč jsem šla do tubu. Razantní ŠMIK, protože už NIKDY bych nechtěla žaludek vrátit do těch rozměrů, jaký byl...i kdyby to šlo.
Přeji vám-co máte plikaci...abyste s ní byli spokojeni, krásně hubli, uzdravovali se na těle i na duši...a nikdy, aby vás nepřepadly myšlenky, že to bylo špatné rozhodnutí a chtěli byste to vrátit zpět.

Obrázek

Motto: kdo nechce, hledá důvody... kdo chce, hledá způsoby...

termín tubu: 26.1.2012, MUDr. Šimoník-Mostiště při 125,6kg
18.9.2013, abdominoplastika + paže, MUDr. Jelínková-FN Bohunice Brno
4.12.2013, převisy stehen-ex, MUDr. Jelínková-FN Bohunice Brno
Obrázek

PříspěvekNapsal: 04 dub 2012 12:43 

ahoj,já samozřejmě také nechci nikdy vrátit nic zpět, to byla také okamžitá odpověď kterou jsem lékaři dala

Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 1411 ]  Přejít na stránku Předchozí  1 ... 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14 ... 95  Další

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina