Ahoj všichni,
v červenci 2008 jsem podstoupila bandáž žaludku, měla jsem při výšce 172 cm 127 kg... ze začátku jsem zhubla cca 20 kg, ale pak se mi začaly dělat záněty v místě portu, který mi potom museli vyndat. Rána po portu se nehojila, po několika vyřezáváních ložisek zánětu se to muselo hojit otevřeně - několikrát denně proplachování hluboké rány o průměru cca 5 cm. Váha se zastavila, po zahojení rány (což trvavlo snad 3 měs.) jsem začala cvičit, dostala jsem se na 95 kg. Pak mi doktor řekl, že vyrábějí porty z materiálu, který by mi nemusel vadit - nechala jsem si port vrátit a celá situace se opakovala... Aspoň jsem se nechala před vyndáním druhého portu víc "utáhnout"
. Chvíli to bylo OK, pak jsem mohla sníst čím dál tím míň jídla, pořád mi bylo špatně a zvracela jsem cca 2 x - 4 x týdně, myslela jsem si, že musím jen míň jíst, protože jsem holt víc "utažená"... Zhubla jsem na 78 kg. Když to došlo tak daleko, že jsem vyzvracela všechno kromě tekuté stravy, vydala jsem se k doktorovi a ejhle - vřed mezi bandáží a stěnou žaludku. Operace musela být otevřená, protože se zjistilo, že zbytek hadičky z portu zarostl do jater - jizva 22 stehů a zas už vážím 109 kg... Celý život s váhou bojuju, dokážu zhubnout, ale ne si váhu udržet, i když znám všechny "fígle" z dietní poradny teoreticky, praxe je u mě bohužel jiná ;-/
Dneska jsem se objednala na konzultaci kvůli tubu. Děkuji všem, kteří dočetli až sem
Chci se zeptat, jestli je někdo po této operaci už delší dobu a jestli zažil nějaké komplikace, které souvisejí s podstoupenou operací... Nerada bych znovu zažila to, co s bandáží. Vím, že spousta lidí s bandáží nemá problém celý život, mé tělo podle lékařů jen odmítalo cizí tělesa - proto jsem po konzultaci s dietologem zvolila právě tubu, kdy cizí předmět v těle nezůstává... Haló, tubu operanti, jak jste spokojení?
Předem děkuji všem za odpověď ;-*