fórum.bandingklub.cz http://forum3.bandingklub.cz/ |
|
Maso, ryby, omáčky, guláše, konzervy http://forum3.bandingklub.cz/viewtopic.php?f=31&t=1096 |
Stránka 1 z 10 |
Autor: | marica [ 21 bře 2010 19:33 ] |
Předmět příspěvku: | Maso, ryby, omáčky, guláše, konzervy |
Jeste jsem se nerozhoupala k vareni tak teda pridam jeste jeden receptik ten taky miluji Kureci Kari 2 kureci prsa nakrajet na nudlicky 3 pulky paprik davam ruzne barevne take na nudlicky 1 cibule kari prasek nebo kari omacka ve sklenicce ne moc kaloricka sojova omacka kdo ma rad palive sladkou chilli omacku olej Opeceme kureci maso na trose oleje, kdyz je opecene pridat nadrobno nakrajenou cibulku nechat trochu opect, pak prilit asi lzici sojove omacky a pridat asi lzicku ne vrchovatou kari prasku a pridat papriky vse chvilku podusitna 4 lzicich vody, kdo ma rad prida sladkou chili omacku, asi lzici a pokud mame zalijeme kari omackou a chvilku varit ca 5 min nebo nechat jen tak a podavam s ryzi basmati To same se da udelat jako sweet and sour,pokud vynechame kari Dobrou chut |
Autor: | ALENA [ 21 bře 2010 19:55 ] |
Předmět příspěvku: | |
Kuře na citronech kuře směs bylinek (oregano, tymián, bazalka) 4 citrony 6 stroužků česneku salát nebo pečené brambory k podávání sůl a pepř Kuře omyjte, osušte, ze všech stran osolte a opepřete, napěchujte směs sekaných bylinek (oregano, tymián, bazalka). Okolo rozložte 4 citrony nakrájené na kolečka, 6 neloupaných stroužků česneku, bylinky dle chuti a dejte péct na 35–40 minut do trouby předehřáté na 200 °C. Podávejte se salátem nebo pečenými bramborami |
Autor: | ALENA [ 21 bře 2010 20:12 ] |
Předmět příspěvku: | |
Jogurtové řízky Ingredience: 8 prsních kuřecích řízků, 1 velký hustý bílý jogurt, vejce, 4 stroužky česneku, sůl, pepř, další koření dle chuti Postup přípravy: Kuřecí řízky naklepeme, osolíme a opepříme a namáčíme do jogurtové marinády. Tu připravíme smícháním jogurtu, vajec, česneku, opět soli a pepře. Pak maso přendáme do uzavíratelné nádoby a uložíme v lednici. Nejdříve druhý den vyndáváme řízky z marinády, obalujeme ve strouhance a opatrně smažíme. Řízky jsou hodně křehké, chuť úžasná, kdo zažil, nechce jinak |
Autor: | bestickova [ 22 bře 2010 11:04 ] |
Předmět příspěvku: | |
zmrazene filé máslo,sůl,pepř Zmrazené filé osolimé,opepříme,do pánve dáme rozehřít kousek másla,na to dáme filé a pomalu dusíme zhruba 15 min,obačas otočíme..tím,že má v sobě vodu,se udělá taková doooobrá majda,kterou pak polévám brambůrky a nebo kaši..Zkoušela jsem i z pangase,ale není to ono..recept je můj,sama jsem se takhle krmila při kašičkové dietce,masíčko jsem rozmačklala vidličkou do kaše a bylo.. |
Autor: | bestickova [ 22 bře 2010 11:08 ] |
Předmět příspěvku: | |
rybička jakou kdo má rád,koření taky podle chuti,voda.. Do hrnce dáme vodu,do ní koření,na to postavíme pařáček na knedlíčky,když voda vře,dame rybičku a vaříme v páře zhruba 10 minutek,pěkně pomalu,at je rybička hotová,já do vody přidávám i sůl,takže už potom není potřeba solit..ikdyž,můj manžel solí dost..Ale on může |
Autor: | Majdalenka [ 23 bře 2010 12:30 ] |
Předmět příspěvku: | |
Já přidávám tedy tuňákový salát, milujeme ho celá rodinka a je dobrý za tepla i za studena.... Uvařím klasicky jakékoli těstoviny např.vrtulky Udělám šopský salátek: 2 rajčata 1/2 okurky 1 paprika (žlutá, červená, zelená nebo od každé kousek) přidám balkánský sýr podle chuti a to zamíchám dohromady potom přidám 1 velkou konzervu tuňáka(je lepší do toho salátu v olivovém nebo nějakém oleji) já používám RIO MARE (dají se někdy koupit ve slevě, tak jich mám vždycky v zásobě moc... a to zamíchám se salátem a s těstovinami.... jak už jsem psala může se podávat teplý a když mi něco zbyde, papkáme i na druhý den a je stále fajn.... dělám ho, když spěchám, je to rychlá varianta.... |
Autor: | suelin2 [ 30 bře 2010 11:33 ] |
Předmět příspěvku: | |
Tak vážení i já vám pisnu takovou rychlovku co máme doma rádi.Ikdyž to vypadá jako pořádný blivajz je to moc dobré. Na oleji usmažíme do růžova cibulku,do toho nakrájenou vepř. konzervu light ,pikslu kukuřice a hrášku,trochu mleté papriky a vegety,necháme chviličku projít varem.Z brambor vymixuji klasicky kaši a směs blivajzu smícháme s kaší.Manža to nemusí,tak že já mu uvařím sáček rýže a mu to promíchám jako rizoto(i když to není jako klasika,on to zblajzne).Podáváme s okurkou,tak 1za 2 měsíce,když se mi nechce kuchtit |
Autor: | bobule [ 30 bře 2010 11:34 ] |
Předmět příspěvku: | |
suelin to prubnu někdy |
Autor: | lolinka [ 01 dub 2010 20:30 ] |
Předmět příspěvku: | |
Jirinova večeře (jen pro otrlé, kteří mají ještě před operací): 1 chléb kus špeku dle libosti Becher Chléb nakrájíme na krajíce. Špek nakrájíme na plátky. Zazdíme becherem. |
Autor: | suelin2 [ 01 dub 2010 20:33 ] |
Předmět příspěvku: | |
BOMBÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁ |
Autor: | Petra Hellingerová [ 05 dub 2010 19:32 ] |
Předmět příspěvku: | |
Kuřecí kari bulgur Ingredience: 10 g másla, 150g kuřecích prsíček nakrájených na nudličky, sůl, mletý pepř, 1 malá nakrájená cibule, 1/2stroužku česneku, kari koření (šafrán), 75 g špaldového bulguru, 75 ml vody (bujonu), 150 g čerstvých oloupaných (nebo konzervovaných) nakrájených rajčat, 30 g rozinek, 50 g mraženého hrášku a karotky. Postup přípravy: Kuřecí maso opékáme na másle asi 5 minut na slabém ohni až do mírného zhnědnutí. Vytáhneme jej na talíř, dochutíme solí a pepřem. Na zbylém másle osmahneme cibuli, česnek, přidáme kari (i šafrán), bulgur, vývar, rajčata, rozinky a pomalu přivedeme do varu. Pod pokličkou dusíme 15 minut, občas zamícháme. Přidáme kuřecí maso, hrášek a opět přivedeme k varu. Pod pokličkou pak dusíme všechno ještě kolem 10 minut. Je to výborný!!!!!! Dnes jsem to měla na obídek i přítelovi to moc chutnalo, což jsem se divila, pořád ochutnával, musela jsem mu to vzít, abych měla i na zítra |
Autor: | bestickova [ 14 dub 2010 09:54 ] |
Předmět příspěvku: | |
Jarní játra 500 g kuřecích jater, olej, uzený bůček, cibule, kečup, sojová omáčka, pepř, sůl, rozmarýn Postup: Na oleji zpěníme drobně nakrájený bůček a hned zarestujeme na kolečka nakrájenou cibuli. Do tohoto základu vložíme pokrájená játra a krátce opečeme. Přidáme kečup, sojovou omáčku, pepř a rozemnuté rozmarýnové koření. Po odstavení mírně dosolíme (jde dělat i z vepřových,my ale raději kuřecí) |
Autor: | Milca-berca [ 14 dub 2010 10:28 ] |
Předmět příspěvku: | |
Taky písnu jeden receptím ..ale není až tak dietní ale po tom se mohu umlátit... Kuřecí na nivně ,mandlích ,porku. Kuřecí vykoštěná stehna 4-5 řízku,na kousky/mám je nejraději,nejsou suché) ,posypané a promnuté škrobem. Opečeme,zastrouháme nivou 20dkg,zalijeme smetanou 12% či půl smetany a půl mléka,pro odlehčení,pokrájíme porek na půlkolečka přihodíme,dle chuti osolíme,opepříme,trocha magi..pozor soli moc né Niva je sama osobě dosti slaná...a před koncem přihodíme půl sáčku až 3/4 madlích na plátky....prohřejeme mandle...a podáváme... Já k tomu osobně nemusím nic jen takto...manžel má rád hranolky či rýži... Dobrou chut.... ..mňam to jsem si udělala chutě |
Autor: | Vanda [ 14 dub 2010 22:09 ] |
Předmět příspěvku: | |
Toto jsou zapékané plátky pro Pett i ostatní, jsou moc dobré, já je dělám na různé naše oslavy ráda. Žádná dieta, ale tu si dáme potom. Všem to vždycky moc chutnalo. Lze i předpřipravit, už jsem dělala i tak, že večer jsem je připravila na pekáč komplet a druhý den jen zapekla. Vřele doporučuji. X krát vyzkoušené a ověřené. Plátky se zeleným pepřem maso podle potřeby(kotleta, kuřecí prsa, krůtí, jelení, kančí, srnčí, co máte nebo chcete) sůl, pepř, zelený pepř v nálevu 1 panák sojové omáčky 1 panák rumu (tuzemák) 1/4 l smetany na šlehání (případně 12%, ale ta 33% je lepší) poličan nebo anglická slanina v plátcích (na plátek masa 1 pl. nebo 2 - 3 kolečka salámu) sýr eidam a hermelín nebo niva (stačí i jen eidam) Plátky masa naklepu, lehce osolím, opepřím a opeču na pánvi, nijak dlouho, jen aby mělo pěknou barvu a zatáhlo se, pak rovnou dávám do pekáče nebo na plech s vysokými okraji, podle množství, jeden plátek vedle druhého. Plátky pokladu buď poličanem nebo anglickou, pak nivu nebo plátky hermelínu a na to eidam v plátcích nebo nahrubo strouhaný, co máte. Výpečky z pánve trošku podleju vodou, nechám odvařit a dám na pekáč s masem, ale nesmí toho být moc, aby to nebylo potopené. Do smetany dáme velký panák rumu a sojovky, přimícháme 1 - 2 lžičky zeleného pepře v nálevu a celé to tím zalijeme. Pečeme zvolna na střední teplotu asi 3/4 h, aby se to nevysmahlo a zůstala tam šťáva na polití. |
Autor: | bobule [ 15 dub 2010 18:09 ] |
Předmět příspěvku: | |
Vando zní to zajímavě ... co ten rum tam udělá? |
Stránka 1 z 10 | Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina |
Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group http://www.phpbb.com/ |