fórum.bandingklub.cz
http://forum3.bandingklub.cz/

Ovoce, zelenina, semínka
http://forum3.bandingklub.cz/viewtopic.php?f=31&t=1095
Stránka 1 z 6

Autor:  Mona [ 22 bře 2010 16:15 ]
Předmět příspěvku:  Ovoce, zelenina, semínka

Právě jsem se přecpala :-)

Udělala jsem si brambor dle Jany, jen jsem to obohatila o sýr a kukuřici. Vše rozmixovala. Mňamka! Po pár lžičkách jsem přecpaná.

Janin recept:

Ingredience: 1 brambor, 1 lžička másla a asi 4 dcl mléka. Brambory rozvaříme s trochou soli a rozředíme mlékem. Je to hlavní chod na tři dny.

Autor:  bobule [ 22 bře 2010 19:05 ]
Předmět příspěvku: 

Tsatsiki

1 okurka
1 bílý jogurt
1/2 balíčku koření od Kotányi
sůl

Okurku nastrouhat, lehce osolit a nechat stát cca 15minut a pak vymačkat vodu.
Jogurt smíchat s kořením a nakonec smíchat s okurkou.

Baštíme jen tak nebo s celozrnnou bagetou.
Pro obměnu občas přidám olivy nebo řajče :P

Autor:  bossice [ 22 bře 2010 20:30 ]
Předmět příspěvku: 

Holky, syrová okurka krátce po operaci není vhodná, je těžká. Ale jinak jsou "cacíky" výtečný. Píšu cacíky, je tam "a" a ne "e" :wink: .

Autor:  Bohuslava Geržová [ 23 bře 2010 09:31 ]
Předmět příspěvku: 

CELEROVY SALAT
čtvrt celeru nastrouhat na jemno
1 malá plechovka kukuřice
1 malý bílý jogurt
1 lžíce odlehčené majonéze
dle chuti mírně osolit a opepřit

Tento recept mám od přítelkyně kuchařky.Místo jogurtu tam dává majonézu.Tento salát je dobrý hlavně pro nás ženy.Co trpí s inf.dole!

Autor:  bossice [ 23 bře 2010 15:21 ]
Předmět příspěvku: 

Holky, kukuřice je "jádro" a tudíž výkrmná. Já ji zbožňuju taky, nesmí se jí dát moc...a já bych plechovku sežrala na posezení, jen tak, bez úpravy, manželovi do ní dám jen lžičku tatarky s jogurtem či kysankou a jak baští. Stejně to dělám s fazolemi (taky výkrmna, ale hodně bílkovin), čockou, hráškem boby a i s celerem, červenou řepou, klíčky... na hubnutí jsou nejlepší fazolový lusky. Po těch bych se utloukla.

Nějaký čas po operaci je na zaplácnutí žaludku, odvodnění, detoxikaci a přísun zdravých látek dobrý a jednoduchý salát, když ho dáte do sklenic a do lednice, vydrží opravdu hodně dlouho, i týdny.

Nadrobno nastrouháme 1 hlavičku bílého zelí a 1 bulvu červené řepy. Přidáme pár lžic oleje, já dávám slunečnicový, ocet a citronovou šťávu, trochu soli (sůl=jed, to už víme) a mletý kmín, toho se nebojte. Každý si to dochutí podle sebe, kdo může, přidá si cukr, kdo ne, rozpustí si vedle v trošce horký vody umělý sladidlo a přileje.
Pak zamíchat a nechat v chladné místnosti asi 12 hodin a průběžně jít občas zamíchat. Musím podotknout, že i bez cukru či sladidla za těch pár hodin salát zesládne sám, sice ne tak výrazně, ale držíme přece dietku. No a pak tu sytě růžovou krásu nandáme do sklenic a uložíme v lednici.
Pozor, ta řepa, protože je syrová, hrozně barví.
Je možný přidat i strouhaný křen. Když přidáte cibulku, musíte salát brzo zkonzumovat. Ale řešením je přidat si čerstvě nakrájenou cibulku až do porce těsně před jídlem.

Píšu to jak pro blby, ale někdo tu psal, že všichni nejsou zdatní ve vaření, tak odbornice prominou.

Májo, to se pusinkuješ s Vilíkem? :lol:

Autor:  bestickova [ 23 bře 2010 22:01 ]
Předmět příspěvku: 

1 vařené vejce natvrdo, 1/2 červené papriky, 1/2 plechovky kukuřice, 1 kelímek cottage, sůl, pepř

Postup:

Uvaříme vejce, nakrájíme na kostičky a smícháme se všemi surovinami. Podáváme s pečivem. a pro ty,co ještě pečivo nemůžou,tak třeba jen tak...

Autor:  Lenka631 [ 24 bře 2010 17:27 ]
Předmět příspěvku: 

K bramborám, které se dají vařit jako na bramborovou kaši, přidat kousek brokolice, potom vyšlehat jako normální kaši. Je trošku zelenější, ale brokolice tomu dodá jinou chuť.

Autor:  bossice [ 24 bře 2010 19:00 ]
Předmět příspěvku: 

Jojo, do bramborové kaše jde přimíchat i jiná zelenina, třeba vařená mrkev. K brokolici je možný přidat i květák.

A je to výborný, dobrý by bylo si namíchat na talíř půlku zelené a půlku oranžové kaše. :wink:

Autor:  bobule [ 30 bře 2010 11:24 ]
Předmět příspěvku: 

Co nemá rád můj manža aneb pomsta paní domácí

Do pařáku: brokolici, mrkev, kukuřici, fazolové lusky, hrášek

Osolím vodu a vařím v páře dokud není vše měkké, brokolici dodávám později.
K tomu vařené brambory a pak vše lehce omaštěné máslem nebo zakápnuté olivovým olejem.

A pomsta je sladká!!! :lol: :lol: :lol: :oops:

Autor:  bestickova [ 01 dub 2010 10:21 ]
Předmět příspěvku: 

BRAMBOROVÝ SALÁT PRO DIETÁŘE

brambory si uvaříme ve slupce den předem,množství neuvádim,to je podle toho,kolik lidi to zblajzne,vajička uvaříme natvrdo,nakrájíme cibulku, 2 minutky ji povařime ve vroucí vodě,slejem a prudce zchladíme pod studenou vodou,nakrájíme papriky,ja dávám různě barevné,at to vynikne,přidám jednu sklenici sterilovane zeleninky,hradištanku,kunovjanku,proste co je,kdyz je potřeba,zeleninku překrájíme,všechno smicháme dohromady,včetně nálevu,případně osladíme,zamýcháme,případně osolíme,já třeba dávám sůl už při vaření brambor,opepříme,necháme den odležet a papkáme..

Autor:  lolinka [ 01 dub 2010 11:47 ]
Předmět příspěvku: 

Kyselé brambory - anglický salát:

(já to miluji, klasický brsal nejím):

Uvařené brambory nakrájíme na kostičky. Přidáme na drobno nakrájené kyselé okurčičky a cibulku, osolíme, zakapeme trochou olivového oleje a přidáme trochu nahřátého octa (stačí nalít do hrnku a dát na chvilku do mikrovlnné trouby). Vše dobře promícháme a podáváme s řízkem nebo i jen samotné.

Je to strašně moc dobré. a dietnější než klasický salát. :wink:

Autor:  Vanda [ 12 dub 2010 20:48 ]
Předmět příspěvku: 

Asi "pure-hubnuti" shání klienty, kteří by si platili ty jejich poradce. Ale já se chci podělit o receptík, lilek je prý hodně zdravý (i pro diabetiky), a tohle je rychlé a lehké.

Lilková pomazánka

200 g lilku oloupat a uvařit v páře (asi 5 min)
50 - 70 g plísňového sýra (Niva ap.)
1 lžíce mletých ořechů (dala jsem vlašské)
Vařený lilek jsem horký rozmačkala vidličkou, přidala jsem rozdrobenou nivu a ořechy, rozmíchala, jedla jsem teplé, druhý den studené na topince s česnekem a bylo dobré obojí.

Autor:  Nimoe [ 12 dub 2010 21:31 ]
Předmět příspěvku: 

jééé... Lilek je super, ten já moc ráda.

Autor:  bossice [ 12 dub 2010 22:26 ]
Předmět příspěvku: 

Bezva, lilek zbožňuju ve všech možných úpravách, hlavně grilovaný, zahušťuju s ním i omáčky či zeleninu, protože se báječně rozpadne a pomazánka musí být dobrá. Jen co koupím lilek, tak ji zkusím ukuchtit. Jen tam asi nedám vlašstké ořechy, aspoň sobě ne, jsem na ně totiž alergická. Ale jak je něco s nivou, tak to nemá nikdy chybu. Díky za inspiraci![/b]

Autor:  Zelenoočko [ 12 dub 2010 22:28 ]
Předmět příspěvku: 

No vidíte, a já lilek ještě nikdy v životě nejedla.. tak šup sem s více receptama.. :wink: :wink:

Stránka 1 z 6 Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina
Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group
http://www.phpbb.com/