fórum.bandingklub.cz http://forum3.bandingklub.cz/ |
|
Polévky http://forum3.bandingklub.cz/viewtopic.php?f=31&t=1093 |
Stránka 1 z 3 |
Autor: | Ituna [ 21 bře 2010 21:17 ] |
Předmět příspěvku: | polévky? |
Ahoj. Třeba vývary- co to je? Masox, polévky z pytlíků, nebo dáte vyvařit kus hovězího a zeleninu ? Polévky už dlouho /mimo bramboračky/ nevařím, tak nevím. ![]() |
Autor: | Majdalenka [ 21 bře 2010 22:02 ] |
Předmět příspěvku: | |
![]() Taky jsem si dávala banánový koktejl... každý donesl banány a já se bála je hned papkat, takže jen jsem rozmixovala banán s mlíčkem bez cukru a bylo to fajn, celá rodina mi to upíjela....taky jsem si udělala takový řídký špenátek s bramborkem a vajíčko, vše jsem rozmixovala, taky dušenou mrkvičku a později jsem si udělala takový řídký guláš s vepřového maska a moc rozmixovala a byla jsem naprosto v extázi... nemohla jsem už jogurtové mlíčka a kefírky ani vidět, když to člověk má papkat nepřetržitě, tak se to hold přejí....Takže toto jsem papkala já ![]() ![]() ![]() |
Autor: | Majdalenka [ 21 bře 2010 22:07 ] |
Předmět příspěvku: | |
![]() Ale vlastně i doteď dělám to, že uvařím nějakou polévku a je jí více a zamrazím si do přesnídavkových sklenic pár kusů a pak jak jdu do práce jen vytáhnu z mražáku a mám každý den jinou polévku.... jím ji na ranní, odpolední i noční, no jak jsem řekla jsem na nich teĎ závislá.... ještě mě napadla rajská, bramboračka a teď si dopřávám i zelňačku, hrachovku i čočkovku... ![]() |
Autor: | Vanda [ 21 bře 2010 23:15 ] |
Předmět příspěvku: | |
Ituna - vývary dělám z masa, kostí, zeleniny a pak dám zavářku (nudle, nočky, vajíčko, játrové knedlíčky), podle chuti. |
Autor: | janaaa [ 22 bře 2010 06:59 ] |
Předmět příspěvku: | |
TAKY JSEM DĚLALA VÝVARY ZE VŠECH MOŽNÝ MAS, DOKONCE I Z RYBY, MĚLA JSEM STRACH, AT MI NĚCO NECHYBÍ. CHTĚLA JSEM ZHUBNOUT, ALE NE SE ZHUNTOVAT. A NA TO MYSLETE, I KDYŽ JÍTE MÁLO, NESMÍTE ZAPOMÍNAT NA ŽÁDNÉ DŮLEŽITÉ LÁTKY. |
Autor: | severka [ 05 dub 2010 21:43 ] |
Předmět příspěvku: | Doporučuji |
Výborné jsou polévky od firmi NIKAL jsou netučné a pro nás super,já je používám,stačí mi opravdu malá porce ![]() ![]() |
Autor: | verca [ 06 dub 2010 07:31 ] |
Předmět příspěvku: | |
no jooo, Severka má pravdu, koukněte ![]() |
Autor: | Katarína [ 08 čer 2010 13:45 ] |
Předmět příspěvku: | |
![]() Veľmi jednoduchý a dobrý recept. Do vody 1/2 l dám variť 2 na drobno nakrájané zemiaky a brokolicové hlavičky (cca 1/2 brokolice). Pridám nové korenie 5 ks, 2 bobkové listy a trošku soli. Keď sú zemiaky uvarené, vyberiem bobkový list a nové korenie (pamätám si počet vložených kusov). Vypnem varič, alebo odstavím zo šporáku. Nie do vriacej polievky pomaly vlejem cca 2 dcl nízkotužného mlieka a pridám 4 trojuholníčky nízkotučného taveného syra - miešam, aby sa mi to nezrazilo a roztopilo do hladka. Všetko spolu rozmixujem, pridám vegetu a jeden strúčik cesnaku. Dám na 1minútu prejsť varom. Odstavím a dochutím podľa vlastnej chuti petržlenovou vňaťou alebo pažitkou, prípadne pórom. Je to fajn polievka, ak ostane a nezjedia mi ju moji spoluobčania dám si aj do mrazáku. ![]() DOBRÚ CHUŤ ![]() |
Autor: | Dejna [ 08 čer 2010 20:54 ] |
Předmět příspěvku: | ... |
pro Dádu: není to ale žádný spešl recept, normální rybí polévka, ale je pravda, že už pár přátel, kteří tvrdili, že rybí polévku nejí, tak už začali ![]() ![]() dle malé Dejny - Kaprová polévka rybí hlavy - na osobu u stolu 1ks - dělám ze 4 hlav, žábry nechávám, oči mi Dejňák vyndavá, vadí mi, když na mě ta ryba čučí z hrnce... rybí ocasy nebo polovina menšího kapra střední celer, 4 mrkve, 3 petržele - množství zeleniny rozdělím na 2 poloviny hojně celerové natě vnitřnosti, jíška, máslo, petrželka, mušk.oříšek 1.polovinu zeleniny očistím a dám vcelku vařit s hlavami a ocasy, přidám hojně celerové natě, súl, nové koření a pepř - pár kuliček. Vařím na mírném ohni cca 3/4 hod, pak přecedím, celer a koření vyhodím, maso oberu - nezapomenout na maso z líček - nejlepší maso na kaprovi - a posekám. Ve vývaru rozmixuji uvařenou zeleninu, přidám světlou jíšku a provařím. Pak přidám zvlášť povařené vnitřnosti a obrané maso. 2.polovinu zeleniny očistím a nahrubo nastrouhám a osmahnu na másle a ještě horké a voňavé naliju do vývaru. Dochutím mušt.oříškem, solí a čerstvou petrželkou, osmažím kostičky z housky. nic dietního ![]() recept mám od vodňanských rybářů, dělám jí takhle už 15let, dokonce jsem i opustila tradiční rodinný recept |
Autor: | Katarína [ 11 čer 2010 10:08 ] |
Předmět příspěvku: | |
![]() ![]() ![]() ![]() 1 paradajkový džús 100% - dám variť s 5 guličiekami nového kerenia + 5 gul. čierneho kor. + 2 bob.listy, lyžička vegety a 1 cibuľa Nechám pár minút variť . Odstavím, chvíľočku pomiešam, aby nemala 100 stupňou a pridám tavený syr- nízkotučný, ja dávam tri obdĺžničky, miešam, aby sa rozpustil do hladka a nezrazil. Polievku syr zahustí aj dochutí, osladím sladidlom, soľou alebo vegetou ešte dochutím. Podávam s nastrúhaným tvrdým syrom (nízkotučným) ![]() My ju doma milujeme a vždy varím z 2 litrov džusu. ![]() |
Autor: | rosemagic [ 12 čer 2010 10:38 ] |
Předmět příspěvku: | |
Kataríno, uvařila jsem si tvou brokolicovou polévku a nemá chybu ten sýr tomu dal pořádný šmrnc. Dřív jsem zkoušela sýr dát i do rajčatové polévky ale zdrcl se mi. Já dělám rajčatovou polévku z rajčat z plechovky(bez slupky). Celou plechovku dám do hrnce doliju vodou osolím a nechám povařit. Potom rozmixuju a ještě to scedím přes jemný cedník. Dám zpět do hrnce chvilku povařím, dochutím solí nebo kdo má raději sladší cukrem a dávám si do nosu. ![]() |
Autor: | Iriska [ 12 čer 2010 15:38 ] |
Předmět příspěvku: | |
Teda holky brokolicovou aji rajčátkovou já velice rád..mmmmm,tak až dojím ten kotel česnečky co jsem si uvařila tak dám jednu stěchto lahůdek,,,, ![]() ![]() ![]() ![]() |
Autor: | Iriska [ 07 črc 2010 11:29 ] |
Předmět příspěvku: | |
Jeden sladkej a jeden slanej ![]() Sladkej:jablkové želé,v těchto vedrech chlazené -mňamký:1kg jablíček ,2x puding(dle chutě,jakákoliv příchuť ![]() ![]() Slané:,,,Džťková polévka z hlívy ústřičtné:500g hlívy,500g brambor,1cibule,1masox,1mrkev-strouhaná na jemno,ml.sl.paprika,majoranka,sul pepř kmín,olej,....Na oleji orestujeme jen lehce cibulku,přidáme sul a kmín,promícháme,dáme hlívu nasekanou na 1cm proužky ,zaprášíme paprikou a orestujeme (jak maso na guláš,malinkou chvilku)a zalijeme vodou ,dodáme koření,masox ,brambory na kostičky,mrkev a vaříme do změknutí brambor.dle potřeby dochutíme a prostě baštíme ![]() ![]() ![]() ![]() |
Autor: | Olča [ 07 črc 2010 12:04 ] |
Předmět příspěvku: | |
Irisko děkuji tu hlívu určitě vyzkouším. Manžel po ní stále pokukuje v krámu a říká ať to zkusím a já nevěděla co z ní udělat tak teď mám inspiraci |
Autor: | Iriska [ 07 črc 2010 12:48 ] |
Předmět příspěvku: | |
Olí:to jsem ráda že jsem tě potěšila,chlapovi jí můžeš i normálně zahustít jíškou,tohle je zdravá verze pro nás ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Stránka 1 z 3 | Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina |
Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group http://www.phpbb.com/ |