fórum.bandingklub.cz http://forum3.bandingklub.cz/ |
|
Slané pečení, slané štrůdly, langoše, pizza.... http://forum3.bandingklub.cz/viewtopic.php?f=31&t=1089 |
Stránka 1 z 3 |
Autor: | Vanda [ 28 bře 2010 20:59 ] |
Předmět příspěvku: | Slané pečení, slané štrůdly, langoše, pizza.... |
Tady je recept na dobrý chleba - je z celozrnné žitné mouky a moc dobrý. Nemám pekárnu, tak si ty ingredience do ní dávejte jak je třeba. Žitný chléb se semínky ------------------------------ 250 g celozrnné žitné mouky 200 g hladké pšeničné (případně špaldové nebo obě) sáček droždí na 450 g mouky nebo 1 kostička čerstvého 1 lžička cukru 1 - 2 lžičky soli (jak kdo solí) 1 lžíce octa 400 ml vody 1 lžička drceného kmínu hrstka dýňových semínek hrstka slunečnicových semínek hrstka lněného semínka hrstka sezamových semínek Zadělané těsto (není tak husté, že by se dalo zpracovat rukama) necháme vykynout asi 1 - 1 1/2 h, vložíme do vymazané formy na srnčí hřbet, znovu necháme asi 1/2 hod, potřeme vodou a pak pečeme prvních 5 min na 230 - 250 °C, snížíme na 150°C a po 35 - 40 min by mělo být hotovo. Nemusíte tam dávat všechna ta semínka, jen jak kdo rád, dělám jej takhle a vydrží dlouho vláčný , tak zkuste. Je to takový hutnější chleba, žádné nadýchané nic. |
Autor: | Milca-berca [ 14 kvě 2011 09:46 ] |
Předmět příspěvku: | |
děkuji holčiny... k večeru se do toho dám...snad se povede.... ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() A JEŠTĚ PROSÍM... POKUD DĚLÁTE LANGOŠE--- JAK??..... TĚHU CHUTĚ JSOU MRCHAAA |
Autor: | bestickova [ 14 kvě 2011 09:59 ] |
Předmět příspěvku: | |
Milčo,já je dělám takhle: 1kg hladké mouky 1 vejce 1/4l mléka 1lžička soli lžička cukru 7,5dkg droždí bílý jogurt 250g všechno zadělám dohromady v pekárně,můžeš ručně,bez kynutí kvásku,dám do lednice přikryté pokličkou,at těsto neosychá,vykynout do druhého dne a pak je smažím a dělám bud na sladko,nebo na slano |
Autor: | verca [ 14 kvě 2011 10:53 ] |
Předmět příspěvku: | |
Langoše, pizza 500g hl. mouky 10g soli (2 lžičky) 35g oleje (5lžic) 250g vody 1 lžička instantního droždí zadělávám také v dom. pekárně a hned po vykynutí dělám ![]() Anebo si kup už polotovar - jenom smícháš s vodou |
Autor: | Milca-berca [ 14 kvě 2011 13:07 ] |
Předmět příspěvku: | |
Jste zaltíčka..... díky..jenže... langoš chcu dělat za 1) k večeři.... tudíže nemohu nechat do zítra v lednici ![]() a za 2) jsem si koupila klasické droždí v kostičce,sušené nemám ehm. ![]() TOŽ TED BABY RADTE NOOOOOOOOOO - pomoooccc A PROPO BUDU JE DĚLAT SNAD PODRUHÉ V ŽIVOTĚ A KDYSI TO BYLO SNAD PŘED 15LETY...TY SE ASIK NEVÁLEJÍ, JENOM POVYTAHUJÍ,ŽE??? |
Autor: | Sibyla [ 14 kvě 2011 13:22 ] |
Předmět příspěvku: | |
Vyber si ![]() http://www.mimibazar.cz/recepty.php?user=0 |
Autor: | bobule [ 14 kvě 2011 13:37 ] |
Předmět příspěvku: | |
Milčo tady máš taky pár dobrejch receptů ![]() http://www.mamincinyrecepty.cz/najit_re ... =lango%9Ae mě dělá langoše maminka ![]() |
Autor: | verca [ 14 kvě 2011 14:32 ] |
Předmět příspěvku: | |
Milčo pokud máš normál droždí, tak udělej klasický kvásek a dej ho místo instantního, není nic jednodušší ![]() Jinak já je nevytahuji, ale válím, pak potřu olejem s česnekem a sypu sýrem + klukům kečup ![]() |
Autor: | Milca-berca [ 14 kvě 2011 15:35 ] |
Předmět příspěvku: | |
OOOOOOOOOOOOO Díky kuchařinky moje.....huš abych je měla v puse..mňam ![]() ![]() ![]() ![]() A hrk hrk už je v lednici..jen v tom mám takové maličkaté hrudky mne přijde....ale to na chuti nic neměni..vypadá to dobře..huš se těším na tu chut.... ![]() ![]() ![]() Ještě jednou dík holčinyyyyyyyyy ![]() ![]() ![]() P.S. bych chtěla takovou maminku půjčit na udělání langošu Bobul ![]() ![]() |
Autor: | bobule [ 14 kvě 2011 17:04 ] |
Předmět příspěvku: | |
Milčo jí to vyřídím ![]() ![]() |
Autor: | jane-jane [ 19 srp 2011 07:55 ] |
Předmět příspěvku: | Re: RECEPTÁŘ |
Scalla....ahojky...jj - listové je vděčné!! Já často dělávám právě z listového slaný štrůdl, aneb boj za lednici prostou od zbytků zeleniny, sýrů a uzeniny ![]() ![]() ![]() |
Autor: | qwys [ 19 srp 2011 08:01 ] |
Předmět příspěvku: | Re: RECEPTÁŘ |
Listove testo teda taky muzu ![]() Ale strudl doma delam z testa z 1 tvarohu, Hery a 300 g mouky (ma byt hladka, ja do vseho ale cpu polohrubou). Uz jsem na to nejak zvykla, je to pro mne jednodussi ![]() |
Autor: | bestickova [ 19 srp 2011 08:22 ] |
Předmět příspěvku: | Re: RECEPTÁŘ |
Já si kupuju listové těsto ve velkém v makru,takže ho doma mám vždycky..Když přijde nečekaná návštěva je za pár minut vždycky něco napečeno,stačí těsto potřít rozpuštěným máslem,posypat cukrem se skořicí,zamotat,nakrálet na plátky a jsou skořicové šneky hned hotové.. |
Autor: | Scalla [ 19 srp 2011 08:27 ] |
Předmět příspěvku: | Re: RECEPTÁŘ |
j-j ano, v boj za čistší lednici je dobré začít pořízením listového těsta ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() qwys já si nevzpomenu koupit prakticky nic. Občas si napíšu lístek, ale pak ho zapomenu doma nebo ztratím. Proto nakupuju zásadně tím stylem, že procházím všechny regály v naději, že si vzpomenu, že právě to, na co mi padl zrak, mi doma chybí.... No a občas při tom trefím na listové těsto ![]() ![]() |
Autor: | martina [ 19 srp 2011 08:37 ] |
Předmět příspěvku: | Re: RECEPTÁŘ |
i já přidám typ na využití listového těsta - na slano: šneci listové těsto rozválím, potřu kečupem, posypu oregánem, a (jak vyklízí jj lednici od zbytků, tak to je přesně ono ![]() závin se zelím na pánvičce si rozpustím trošku slaniny, na to cibulku a zelí, kmín atd., jak má kdo rád, nechám vychladnout, mezitím si rozválím listové těsto, dám na něj ještě pár plátku slaniny, na to směs zelí, zavinu jako klasický štrúdl, potřu vejcem a peču - výborné jak teplé, tak i studené...................... |
Stránka 1 z 3 | Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina |
Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group http://www.phpbb.com/ |