fórum.bandingklub.cz

operační možnosti léčby těžké obezity
Právě je 30 lis 2024 18:53

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina




Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 86 ]  Přejít na stránku Předchozí  1, 2, 3, 4, 5, 6  Další
Autor Zpráva
 Předmět příspěvku:
PříspěvekNapsal: 07 črc 2010 12:18 
Offline

Registrován: 31 led 2009 09:53
Příspěvky: 167
já teď totálně ujíždím na tzatziky, klidně by mi stačilo jen to 6x denně... přes noc nechám přecedit přes filtry ze starého kávovaru velký bílý selský jogurt, pak jen přidám nastrouhanou a vyždímanou okurku, osolím, opepřím, kopr nemusím a musím se sakra hlídat, abych nesnědla víc, než mám ... mňam

Olčo, já dělám hlívu hodně, dávám jí všude místo hub, které Dejňák neumí trávit ... včera jsem zrovna dělala těstoviny s hlívou a sýrovou omáčkou, mohla se utlouct i moje mamka, která se nejdřív frcala, že fleky bez masa nechce ...

_________________
Obrázek
-6kg před
41let/175cm, start 27/05/09, sleeve, metřík zdolán 20/12/09 = 85kg, 50% úbytek původní Dejny 30/06/10


Naposledy upravil Dejna dne 07 črc 2010 15:20, celkově upraveno 1

Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku:
PříspěvekNapsal: 30 srp 2010 07:58 
Offline

Registrován: 28 črc 2008 09:41
Příspěvky: 778
Bydliště: Ostrava
Jablečný ocet připravený doma
Kilo jablek nastrouháme i se slupkou a jádřincem, nasypeme do pětilitrové sklenice a zalijeme vodou, která je ještě o dlaň přesahuje. Vsypeme 10 dkg cukru na každý litr vody a kůrku chleba. Zavřené sklenice necháme kvasit v teple a dvakrát denně je promícháme dřevěnou násadou – po dobu 14 dní. Hmotu potom přecedíme přes plátýnko, vymačkáme a bez dalšího míchání necháme stát šest týdnů (poznamenejte si datum). Poté ještě několikrát přecedíme a přeléváme, až nám vznikne čirý ocet bez naplavenin

_________________
[url=http://www.TickerFactory.com/weight-loss/wr8fFV4/]
Obrázek

Tubu09/2008,po těhu spousty kil zpátky,takže díky zlatým ručkám docenta Holéczyho a diverzi 08/2012 jedu znova...

Od 25.11.2015 nové bříško :)


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku:
PříspěvekNapsal: 27 zář 2010 09:49 
Offline

Registrován: 27 zář 2010 09:45
Příspěvky: 5
Neznáte někdo nějaký dobrý recept na chřest? Byť není sezóna, tak jsem na něj dostal obrovskou chuť.


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku:
PříspěvekNapsal: 28 zář 2010 12:47 
Offline

Registrován: 10 pro 2006 18:50
Příspěvky: 2822
Bydliště: Olomouc
http://www.toprecepty.cz/recept/252-zapeceny-chrest/

http://www.gurmanka.cz/2010/04/chrest-g ... ni-tutovka

_________________
Obrázek
61 roků-bandáž 2007, 2008 reoperace-tubulizace-zhubnuto 20 kg opět přibírám,plánovaná reoperace Turnov 12.9.2012 nevyšla
hledám další možnosti !!!!!!!!!
10.10.2012 konzultace Ostrava Dr.Holeczy---váha 133 kg...... operace BPD byla 28.1.2013Obrázek


Naposledy upravil ALENA dne 28 zář 2010 22:56, celkově upraveno 1

Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku:
PříspěvekNapsal: 28 zář 2010 12:51 
Offline

Registrován: 10 pro 2006 18:50
Příspěvky: 2822
Bydliště: Olomouc
:wink: :wink:

_________________
Obrázek
61 roků-bandáž 2007, 2008 reoperace-tubulizace-zhubnuto 20 kg opět přibírám,plánovaná reoperace Turnov 12.9.2012 nevyšla
hledám další možnosti !!!!!!!!!
10.10.2012 konzultace Ostrava Dr.Holeczy---váha 133 kg...... operace BPD byla 28.1.2013Obrázek


Naposledy upravil ALENA dne 28 zář 2010 19:15, celkově upraveno 1

Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku:
PříspěvekNapsal: 28 zář 2010 13:59 
Offline

Registrován: 05 říj 2009 21:18
Příspěvky: 3531
Bydliště: Kósek vod Brna
hnizdojan odtud občas čerpám inspiraci já:

http://nadoma.cz/recipe/search/result?s ... _level%5D=

_________________
Obrázek
40let*2děti*16a19 let*1manža*Tubu 14.6.2011-Turnov Obrázek Obrázek
Motto: Život je příliš krátký na to, abych přemýšlela nad tím, co jsem udělala špatně... Obrázek


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku:
PříspěvekNapsal: 29 zář 2010 16:15 
Offline

Registrován: 28 dub 2010 07:57
Příspěvky: 117
Bydliště: Praha 3 Žižkov
Brambory zapečené s hermelínem


Suroviny
brambory
3 cibule
masox
hermelín
sůl
mletý pepř
máslo


Postup přípravy
Syrové oloupané brambory a hermelín nakrájíme na plátky, cibuli nadrobno. Brambory a cibuli smícháme v míse s pepřem a solí, vymažeme si pekáček máslem a klademe vrstvy brambor a hermelínu - začínají a končí brambory, nejvhodnější jsou 3 vrstvy brambor. Zalijeme rozpuštěným masoxem tak, aby poslední vrstva nebyla ponořena a poklademe slabými plátky másla. Zapékáme, dokud se tekutina nevypeče, trvá to asi 1 hodinu. Podle vlastní fantazie lze měnit vývary, přidat zeleninu atd.


Mexické brambory

Ingredience:
4 středně velké brambory, jemný kečup, sterilovaná kukuřice, pálivá chilli omáčka, pepř, sůl, koření steak chilli a šípek, střední cibule, dva stroužky česneku, olej, strouhaný sýr eidamského typu

Postup přípravy:
Brambory očistíme a dáme vařit v osolené vodě v celku a ve slupce. Cibuli nakrajíme na kolečka a osmažíme spolu s česnekem, který nakrájime na drobné plátky. Po mírném osmahnutí (nečekejte, než cibulka zhnědne) přidáme kukuřici a zalejeme kečupem. Dochutíme trochou soli, několika kapkami chilli omáčky, kořením steak a pepřem, kterým nemusíte šetřit, protože utlumí výraznou nasládlou chuť celé omáčky a po dovaření nebude tolik výrazný na chuti. Uvařené brambory překrojíme na půl a přes půlky přelijeme omáčku. Navrch ozdobíme troškou sýru (doporučuji přes brambory) a petrželkou, kterou můžeme nadrobno nakrájenou přidat i po dovaření do celé omáčky.


Dietní zapékané brambory

Ingredience:
4 větší brambory, 2 vajíčka, 6 lžic acidofilního mléka, sůl, pepř, petrželka, olej na vymazání formy

Postup přípravy:
Brambory omyjeme a nakrájíme na plátky. Do vymazané pečící formy naskládáme brambory, osolíme, pokapeme olejem. V míse rozmícháme vejce s acidofilním mlékem, petrželkou, dokořeníme podle chuti a nalijeme na brambory. Pečeme dozlatova v předehřáté troubě.


Brambory zapečené s mletým masem

Ingredience:
1/2 kg mletého masa, koření na mletá masa, majoránka, sůl, pepř, grilovací koření, kečup, 4 velké brambory, 1 cibule, 2 malé stroužky česneku, olej

Postup přípravy:
Mleté maso v míse okořeníme kořením na mletá masa, majoránkou, solí, pepřem, přidáme cibulku pokrájenou na kostičky a utřený česnek. Na pánvi si rozehřejeme olej a přidáme již ochucené maso, které opékáme dokud není rozpadlé na drobné kousky. Nakonec přidáme 5 lžic kečupu a necháme směs prohřát na mírném plameni. Na pekáček vymazaný olejem poklademe na kolečka pokrájené brambory, které mírně posypeme solí, pepřem, grilovacím kořením a prokládáme masovou směsí. Poté dáme zapéct do trouby dokud brambory nezměknou.


Bramborový tatarák I.

Ingredience:
0,5 dcl oleje, 1/2 lžičky pálivé papriky, 1/2 lčičky sladké papriky, 1 na jemno nakrájená cibule, 4 stroužky rozetřeného česneku, 3-4 lžíce kečupu, sůl, 3 větší vařené brambory

Postup přípravy:
Ingredience promícháme a necháme v lednici 30 minut odležet, pak přidáme najemno nastrouhané vařené brambory a vše promícháme. Můžeme dochutit sojovou omáčkou nebo worchesterem.


Bramborák s cuketou

Ingredience:
750 g brambor, 750 g cukety, 200 g uzené slaniny, 4 lžíce ovesných vloček, polohrubá mouka podle potřeby, 4 stroužky česneku, 1 velká cibule, 2 celá vajíčka, sůl, mleté černé koření, mletý kmín a majoránka, jedna vrchovatá lžíce tuku nebo přiměřené množství oleje, petrželová nať a půl prášku do pečiva

Postup přípravy:
Brambory a cuketu nastrouháme na jenom struhadle. (Cuketu zvlášť do misky, kde ji osolíme a po puštění šťávy vymačkáme a přidáme k bramborám.) Na rozpáleném tuku vypečeme na kostičky nakrájenou slaninu, přidáme a osmažíme cibuli a petrželovou nať. Do směsi brambor a cukety dáme ovesné vločky, vajíčka, česnek, sůl (podle potřeby) a půl prášku do pečiva. Promícháme a přidáme osmaženou cibulku se slaninou a petrželkou. Zamícháme a vylejeme na dobře vymazaný a vysypaný plech (36 x 26). Zarovnáme a dáme péct na 220°C. Bramborák je hotový , když se kraje oddělují od plechu a kůrka má pěknou, do hněda barvu. Podává se mírně vychlazená nebo i za studena ke kyselým polévkám (bramborová, fazolová, čočková)...nebo i k čaji.


Bramborová kaše jinak

Ingredience:
brambory, pohanka, sůl, kmín, mléko, máslo, eidam, cibulka, paprika

Postup přípravy:
Dáme vařit brambory, přidáme sůl, kmín. Do druhého rendlíku dáme vařit pohanku. Brambory scedíme, rozmačkáme s mlékem a máslem, přidáme pohanku, vše smícháme. Na talíř servírujeme kaši přelitou osmaženou cibulkou, posypanou vrstvou nastrouhaného sýru, paprikou a já ještě přidávám vařenou brokolici.
Vřele doporučuji jako lehkou večeři, nebo rychlý a lehký oběd. Ač nevypadá recept nijak extra zajímavě, stojí za to.


Pangasius na zelenině (dietní)

Ingredience:
ryba - Pangasius (sladkovodní žralok, není nejlevnější, ale je skoro bez kostí, a velmi dietní), kečup, česnek, cibule, mražená zeleina, podravka, sladká paprika a mleté koření (dá se použít i grilovací)

Postup přípravy:
Asi 2 hodiny předtím, než má být jídlo hotové, vytáhneme pangásia z lednice, abychom si ho nakořenili. Připravíme pekáček, ve kterém rybu budeme dělat a cibuli nakrájenou na kolečka rozmístíme po dně pekáče, stejně to uděláme i s česnekem. Zalijeme to po celé ploše vodou (vody mnoho nedáme, protože pangásius při rozmrznutí vodu pustí) a posypeme paprikou, podravkou a mletým kořením. Na to poskládáme kousky pangásia (které už jen okřeníme podravkou, paprikou a kořením) a nechámeho tak přímo na pekáčku rozmrznout, po dvou hodinách přidáme do mezer, mezi plátky pangásia po polévkové lžíči kečupu (nešetříme!). A celé to posypeme zeleninou a můžeme ještě jednou přesypat podravkou (množství přidávaného koření dáváme jen podle svého vkusu). Dáme do touby a pečeme 15-20 min. při teplotě 180 °C.
Jak poznáme, že je hotový? Kousky masa se nám musí pod nože rozpadat.

_________________
Obrázek
14/9/10 TUBU Turnov,zlaté ruce MUDr.Hrubého a začátek nového, šťastného života :-)


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku:
PříspěvekNapsal: 29 zář 2010 16:34 
Offline

Registrován: 26 srp 2010 18:20
Příspěvky: 1164
Bydliště: Krakonošovo
mattonko..... beztak jsi ty recepty okopčila kvůli tomu s Pepikem, co? :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

_________________
Obrázek
JE TO TAM - 11/12/2011 - dokončen metřík -váha ukázala 79,8 kg
TUBU-Turnov 10/11/2010
47 let*20letá dcera*chápající přítel bez chapadel


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku:
PříspěvekNapsal: 29 zář 2010 16:38 
Offline

Registrován: 28 dub 2010 07:57
Příspěvky: 117
Bydliště: Praha 3 Žižkov
jane-jane
no, ten zkusím z těch receptů jako první až budu moct.... :oops: :lol: :lol: :lol:

_________________
Obrázek
14/9/10 TUBU Turnov,zlaté ruce MUDr.Hrubého a začátek nového, šťastného života :-)


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku:
PříspěvekNapsal: 07 říj 2010 08:18 
Offline

Registrován: 09 úno 2010 10:41
Příspěvky: 369
Bydliště: okr.Zlín
To jsou dobroty.Děláte mě hrozné chutě.Asi to budu muset vyskoušet.A kde se dá ten listo.špenat sehnat.Nikde jsem ho neviděla.Díky

_________________
Obrázek
36 let,3 děti/12,9,6/hodný manžel . TUBU 13.4.2010 v Břeclavi Mudr.Čierný
11.11.2011 odstranění přeb.kůže rukou-Zlín
3.10.2012 plastika bříška- Val.Mez.


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku:
PříspěvekNapsal: 07 říj 2010 08:36 
Offline

Registrován: 18 dub 2010 21:30
Příspěvky: 658
Bohunko, u nás ho mají v každém marketu, třeba od Bonduelle, 400g http://www.bonduelle.cz/vyrobek.php?id=1080 nebo http://www.bonduelle.cz/vyrobek.php?id=1085


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku:
PříspěvekNapsal: 07 říj 2010 16:12 
Offline

Registrován: 10 pro 2006 18:50
Příspěvky: 2822
Bydliště: Olomouc
Bohunko listový špenát prodávají v Albertu celý rok balenej vakuovanej :wink: :wink: :wink:

_________________
Obrázek
61 roků-bandáž 2007, 2008 reoperace-tubulizace-zhubnuto 20 kg opět přibírám,plánovaná reoperace Turnov 12.9.2012 nevyšla
hledám další možnosti !!!!!!!!!
10.10.2012 konzultace Ostrava Dr.Holeczy---váha 133 kg...... operace BPD byla 28.1.2013Obrázek


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku:
PříspěvekNapsal: 08 říj 2010 07:48 
Offline

Registrován: 09 úno 2010 10:41
Příspěvky: 369
Bydliště: okr.Zlín
Sibylo a Aleno moc děkuji za radu.Hnes si ho koupím a vyskouším.Mňamiky.

_________________
Obrázek
36 let,3 děti/12,9,6/hodný manžel . TUBU 13.4.2010 v Břeclavi Mudr.Čierný
11.11.2011 odstranění přeb.kůže rukou-Zlín
3.10.2012 plastika bříška- Val.Mez.


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku:
PříspěvekNapsal: 21 lis 2010 16:22 
Offline

Registrován: 30 led 2010 19:14
Příspěvky: 67
Bydliště: Olomouc
Kusku já taky miluju, ale moji chlapi tomu říkají ZKUSHNUS. Takže tento receptík asi nepoužiju. Lžíci kuskusu si vařim jenom, když jsem sama doma.

_________________
44 let, 4 děti, plikace v OB 14. 4. 2010,reoperace plikace + bypass 26. 3. 2013 v Jablonci
Obrázek


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku:
PříspěvekNapsal: 13 led 2011 12:17 
Offline

Registrován: 22 pro 2010 18:26
Příspěvky: 20
Bydliště: Bartošovice
DOMÁCÍ BRAMBŮRKY
Větší brambory nakrájím na kolečka osolím a obaluju v trojobalu jako řízky tzn.(mouka vejce strouhanka)smažím na pánvi a odkládám na ubrousek ať se trošku odmastí...Je to dobré a hlavně zajímavé jen tak,ale já to dělávám jako přílohu ke špenátu(místo brambor).

_________________
Obrázek
OPKA 2.11.2010 TURNOV
2DCERY(5,1)
1MANŽEL JEMĚ ŠESTADVACET LET


Nahoru
 Profil  
 
Zobrazit příspěvky za předchozí:  Seřadit podle  
Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 86 ]  Přejít na stránku Předchozí  1, 2, 3, 4, 5, 6  Další

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina


Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 8 návštevníků


Nemůžete zakládat nová témata v tomto fóru
Nemůžete odpovídat v tomto fóru
Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete přikládat soubory v tomto fóru

Hledat:
Přejít na:  
Bandáž žaludku | Chirurgická léčba obezity | Léčba obezity | Bariatrická chirurgie | choob.cz
Banding klub je občanské sdružení lidí, kteří mají zájem o chirurgickou léčbu těžké obezity nebo jim byla provedena bandáž žaludku. Cílem klubu je pomáhat pacientům po operaci a poskytovat informace o bariatrické chirurgii a výsledcích této léčby.

PhpBB.com base modified by internetove-stranky.kvalitne.cz | © Banding klub ČR, občanské sdružení