BABIČČIN PEČENÝ ČAJ POTŘEBNÉ PŘÍSADY1 kg ovoce - já použila hrušky, jablka a švestky, může být cokoliv - já přidala i rozinky (předem namočené v horké vodě - jako do štrůdlu), 450g cukru krystalu, 2dcl rumu - nemusí být, šťáva z jednoho citronu, lžička skořice, 3 celé hřebíčky.
POSTUP PŘÍPRAVYOvoce nakrájíme na kousky - i se slupkou, ve větší misce smícháme ovoce, cukr, přidáme rum, citronovou šťávu, skořici a hřebíček. Vše důkladně promícháme a dáme do vyhřáté trouby v hlubším epkáči na 220 stupňů, na cca 45min.Pečte tak dlouho, aby ovoce pustilo šťávu. Podle toho se řiďte, čas pečení je pouze orientační, protože každý má jinou troubu. Během pečení občas promíchejte. Po upečení, ještě horké dáváme do skelniček, které zavíčkujeme a otočíme na 5 minut vzhůru na víčko.
Podáváme tak, že dohrnečku dáme 1-3 lžičky pečeného čaje a zalijeme horkou vodou. Necháme vyluhovat a pijeme. Čaj krásně provoní prostor a dýchá z něj atmosféra Vánoc.