Přeji krásný den všem na fóru.
Jak jsem slíbila, tak dnes napíšu vše o operaci v Surgal Clinic. V úterý jsem se dostavila na příjem kolem 7 hodiny ráno. Sestřička na příjmu vyřídila formality a na nedlouho mě do ambulance volala jiná sestřička ke vstupní prohlídce …myslím , že tomu tak říkají. Pan doktor se mě zeptal kolik vážím nyní, zda beru nějaké nové léky a jestli jsem zdravá. Sestřička mi změřila tlak a bylo to.
Další sestra si mě vyzvedla a ubytovala mě na pokoji. WOU…krááásný. Moc pěkný pokoj . Měla jsem dost času zjistit ,že mám k dispozici 20 programů , minibar a připojení k internetu , a svoji krááásnou koupelnu . Pak přišla sestřička ( je tam jedna hodnější než druhá) a vše mi vysvětlila, dala mi košilku tabletky atd. A frčela jsem na sál. Všichni byli moc milí a než jsem se nadála už jsem spala.
Probudila jsem se na jipce. Divné bylo, že mě nic nebolelo, sestřičky kolem mě lítaly , měřily tlak, teplotu, měnily kapačky a stále se mě ptaly zda mi je dobře a nic mě nebolí. Bylo mi strašně divné, že mi není zle a neškrábe mě v krku a nemám vůbec žádné bolesti. Večer jsem prospala jako miminko. Druhý den jsem vstala a chodila jsem se sestřičkou, trochu se mi motala hlava, ale fakt jen trochu. Rozhodli, že můžu jet na svůj pokoj. Jen co mě dovezli, dostala jsem další kapačku a tak když jsem chtěla jít na záchod musela jsem zvonit ,aby mě sestřička odpojila, a to i 5 x denně…no víte dostala jsem moc dobrý čaj , který jsem brčkem pila. Co je dobrý je prostě dobrý…..Pokaždé přišly s úsměvem ve tváři odpojili mě a zase připojili kapačku. Musím opravdu PODTRHNOUT , že mají ty nejlepší sestřičky které jsem do teď poznala.
Ve čtvrtek už jsem dostala i jídlo. Ráno bylo myslím : přesnídávka , miska s piškoty a pitíčko- ochucené mléko.Na oběd mi donesli dvě větší misky a v každé bylo něco jiného, k tomu pitíčko…koukala jsem na to a říkala jsem si to nesním ani za celý den. Když přišla sestřička tak mi řekla ,že mám jíst jen to co mi chutná a jen do utišení hladu . Ostatní si můžu ponechat na později ( ohřejí mi to) nebo to nechat odnést. A pak jsem měla vzácnou návštěvu za kterou moc děkuju ,,Scallo“ A večer jsem dostala třeba krupicovou kaši s kakaem a pitíčko. Dělali nám tam i ani nevím jak se to jmenuje jakoby mléčná káva..nebo káva pro děti, ale né kakao.Pila jsem to ve školce
moc dobré.Když mě bolel zadek z ležení i když musím pochválit polohované krásné měkoučké postele, šla jsem na chodbu a procházela se tam. Zjistila jsem , že čím častěji se procházím , tím je mi lépe. Tak jsem hodila poloviční sprchu ( s tím drenem a kanylou v ruce to ještě nebylo dokonalý).
V pátek už mi vyndali drenáž a myslím ,že už jsem ani kapačku nedostávala , vyndali mi i kanylu. Hurááá do sprchy umýt hlavu.Opět jsem dostala něco dobrého a koukala na telku, šla se projít a už tu byl oběd. Výběr ze dvou misek a něco k tomu….mňam. Přišel pan doktor a vysvětlil mi vše co mě čeká doma, kdy mám přijít , jak si píchat injekce atd.
V sobotu ráno nastal den D . Jdu domů, sestřička mi donesla propouštěcí zprávu, injekce a léky já jsem ještě dostala injekci a snídani.
Ještě jsem zapomněla napsat, že nic nedělání a přes den polehávání způsobilo, že jsem večer nemohla usnout, ale sestřička mi dala ( po poradě s lékařem) prášek na spaní. Je mi úžasně, jako bych vyhrála první cenu ve sportce. Tímto bych chtěla vám všem mě povzbuzujícím moc poděkovat , za všechny rady i povzbuzení.
Termín reoperace 27.5.2013 při váze 108 kg tubu/ tubu Ostrava MUDR HOLECZY
"Co si myslíš o sobě, je mnohem důležitější, než to, co si o tobě myslí druzí."