Ahoj lidi,
je mi 27 let a letošní rok je pro mě rok plný změn. Když jsem v dubnu začala přemýšlet o operaci Bandáž žaludku, tak mě vůbec nenapadlo co všechno mě čeká. Již několik let jsem bojovala se svojí váhou, ale vždy s jojo efektem, nebo bez efektu. Jednou mi vnukla myšlenku žena, které si nesmírně vážím a ona v té době byla již rok a půl po operaci. Zkusila jsem tedy na internetu najít jak to celé probíhá a vypadá, zda je vůbec možné, že to tak skvěle funguje a je to opravdu účinné.
V květnu jsek se objednala na první konzultaci k MUDr. Hrubému do Turnovské nemocnice. Operace mi byla doporučen a vzhledem k tomu, že moje BMI bylo 54. Ten den jsem byla moc ráda, ale zároveň vystršená. Na operaci jsem šla 20.7.2012, jsem tedy po operaci necelé 3 měsíce. Zhubla jsem 20 kilo a z velikosti 56 mám nyní velikost 50.
První dny po operaci, byli dost náročné, hlídáte kdy můžete pít, kdy můžete jíst, ale dnes je to už pro mě automatické. Dokonce se dostavily i malé pochybnosti o tom zda to zvládnu, zda to všechno vydržím, brečela jsem několikrát, když jsem skočila na váhu a ono nic.... Ale pak se to rozjelo a já se nestačila divit!!!
Minulý týden jsem byla na kontrola a sešla jsem se tam s několika lidmi, kteří jsou po operaci již rok a déle. Vypadali opravdu fantasticky a hlavně spokojeně a šťastně.
Těším se na svá další schozená kila, na to jak se budu cítit čím dál lépe a hlavně budu i lépe vypadat. Víte od operace není problém jít na procháku za cvičit si, dokonce výjít schody bez funění.
Chtěla bych tou to cestou poděkovat panu doktorovi Hrubému za jeho báječný přístup a za přístup celého týmu zdravotníků v Turnovské nemocnici.
Vám nováčkům přeji, aby Váše rozhodnutí bylo to správné, hlavně, aby jste ať už se rozhodnete jak koli zvážili šechna pro a proti, protožebýt jak já říkám tlouštík znamená být omezovaný, kam si mohu sednout, kam se vejdu, kam se už nevejdu, jaké aktivity mohu nebo nemohu dělat.......
Ještě jedno velké poděkování patří i mému manželovi a celé rodině, která mě neustále psychicky podporuje držími palce.
Přeji všem krásné a úspěšné hubnutí, ale hlavně pevné zdraví