Ahojte všichni
Mám za sebou tyto operace v celk. narkóze:
APPE 1988, TE 1997, laparoskopickou operaci dermoidní cysty na pr. ovariu 1999, operaci Bartoliniho žl. na pr. labiu 2003, SC 2009 ( vyjímka - spinání anestezie), operace umbil kýly 2010 a po dalším přirozeném porodu znova operace HE umbil + plastika bř. stěny, včetně implantace síťky Ultrapro 15x10cm - rok 2014.
Po poslední operaci se přidala i komplikace v podobě ambul. léčené Hluboké žilní trombózy bérc. žíly.
Jde o to, že jsem morbidně obézní - BMI 49
Už tohle zní děsivě... Asi podobně jako velká část "tlouštínků" mám od puberty ze sebou už bezpočet pokusů, jak se změnit. Návštěvy Obezitologie, Endokrinologie, kurzy STOBu, centra Petra Havlíčka..... Můj poslední krok, ke snaze přijít na to, kde je zakopaný pes, vedl do brněnského centra Anabell, kde se řeší PPP. Tam mi doporučili vyzkoušet psychoterapii, příp. hypnoterapii.
Moje nadváha mě však stále drtí a přitom bych ji chtěla rozdrtit já. Nejen kvůli sobě, páč už teď mě trápí velká a stále narůstající řada zdravotních problémů a nejsem úplně hloupá, abych nevěděla, že pravděpodobně budou mít všechny souvislost právě s mojí obrovskou nadváhou. Hlavně tu chci ale být pro své děti, mého milujícího muže a rodinu... Chci být zdravá... To je nejdůležitější!
Proto, nebo přesto všechno, jsem se rozhodla, na doporučení kamarádky zvážit Tubulizaci.
Mám za sebou konzultaci v SurGalu (kde skrze síťku v břiše doporučili spíš Bohunice) a v Mostišti.
Jde mi o srovnání rizika po tolika operacích vs. riziko nadváhy... Všichni lékaři mi řekli, že by to neměl být problém operovat i se síťkou v bříšku.
Máte nějaké tipy, jak se po Tubu vyhnout dalším operacím vytahané kůže? Kolagen, opravdu funknčí masti pro zvýšení elasticity kůže, konkrétní posilování?
Šli byste do toho???
Předem děkuji
Krásný den všem
Kačka
3.2.2016 konzultace Mudr. Šimoník - Mostiště
14.4.2016 Tubulizace - Mudr. Šimoník - Mostiště