Zdravím všechny! Jmenuji se Lenka, bydlím v Přerově, je mi 54 let, mám dvojčata, kluk a holka - 28 let, dcera je mentálně postižená, takže se o ni starám. Mám různé zdrav.potíže a k tomu ještě onehdá 134 kg. Proto jsem se v náhlém pohnutí mysli rozhodla pro bariatrickou operaci žaludku, to bylo v prosinci 2014 a moc jsem o tom nevěděla. Měla jsem ale tu výhodu, že kamarádka mi zprostředkovala v lednu setkání se známou, která už na té operaci (tubulizace) byla před půl rokem v Mostištích u Velkého Meziříčí. Vše tam chválila, vypadala dobře, žádné zdrav.komplikace, měla o 30 kg méně, zvýšené sebevědomí a narozdíl ode mě neutuchající energii, termíny prý rychlé. Objednala jsem se, v únoru pohovor, v březnu operace. Nebýt toho, že mi našli při předoperačním vyšetření krev ve stolici, mohla jsem to mít rychle za sebou. Takhle jsem nestihla termín opky, protože jsem čekala v Přerově na kolonoskopii, tam mi nakonec zjistili hemoroidy (ne rakovinu). Moje prakt.lékařka se netvářila moc nadšeně, že chci jít na tu opku, že na to nemám moc zdrav.stav, že ne na jaře, že po zimě je tělo víc vyčerpané, v létě jsem kvůli vedru nechtěla jít já, také už jsem sbírala znovu odvahu. Nakonec jsem se telefonicky s MUDr. Šimoníkem domluvila na září a modlila jsem se, ať mi to tentokrát vyjde. Potřetí bych odvahu asi nenašla. Šla jsem znovu na gastroskopii žaludku a reflux jícnu, který tam byl jen v náznaku, se po půl roce od min.vyš. hodně zhoršil. Prý patrně proto, že jsem přibrala!!!
Krve by se ve mně nedořezal.
Myslela jsem, že mám opět po opce. Naštěstí mě MUDr. Šimoník uklidnil, že to nevadí. Takže jsem byla na tubu 10.9.2015. Zatímco většina tady se bojí opce, já se bála, abych na ni vůbec mohla jít a tudíš jsem se nestačila jí bát. Až mě to samu udivovalo. Až 3 týdny po opce při popíjení vývarů jsem objevila tohle forum, takže měsíc jsem tu skoro každý večer a se zájmem čtu i hodně staré příspěvky. Moc mi to pomáhá. Díky vám tady se dovídám odpovědi na všechno, co potřebuji vědět, jsem tudíž klidnější. Třeba, že se váha týden nehne atd. Také se hodně nasměji některým vtipům. Jediné, co mě znepokojuje, že zhruba po dvou letech by mi mohla jít váha po zhubnutí znovu nahoru!!! Vím, jsem teprve na začátku dlouhé cesty, jsem smířená s tím, že budu navždy jíst jen trošku (zatím to udivuje spíš mé okolí, nechápou ty vychrtliny, že mi stačí tak málo)!!!
Kupodivu nemám žádné chutě(zatím
). Jen s tím pohybem je to u mě horší, mám chronickou únavu a revmatoidní artritidu. V současnosti mám jedinou závislost, na dobrou noc si počtu na tomhle foru a jdu spát. Za necelé 2 měsíce mám dole 17 kg. Chtěla bych povzbudit ty co váhají, ať se odváží jako já. Vůbec toho nelituji. Něco pro povzbuzení váhajících - ta známá už má po roce a čtvrt 45 kg dole, nové sebevědomí, nového chlapa a nový životní styl.
Mějte se.
10.10.2015 - -12 kg 10.3. 2016 - -28 kg
10.11.2015 - -17 kg 10.4. 2016 - -28 kg
10.12.2015 - -19 kg 10.5. 2016 - -29 kg
10. 1.2016 - - 22 kg 10.6.2016 - -33 kg
10. 2.2016 - -25 kg 10.9.2016- -35 kg