haney1Jak píše Annax, určitě si téma pročti, je tam i několik popisů z Mostišť.
Za mě asi toto. Vše bylo takové rychlé, že jsem se nestihla ani ničeho bát. Ráno kolem páté budíček, obvázání nohou, injekce na zklidnění. Ač jsem šla na řadu jako 2., přišli pro mě už po sedmé. Kanylu napíchla sestřička napoprvé, což je u mě úspěch. Ze sálu si nic nepamatuju…
Když jsem se probrala, překvapilo mě, že mě vůbec nic nebolí. To pak přišlo později.. Nejhorší byl pobyt do druhého dne na JIPce. Bolela mě šíleně záda a nevěděla jsem, jak si lehnout, jsem zvyklá spát na boku, navíc postel byla uzoučká, měla jsem strach, že spadnu, když se víc pohnu. Podivilo mě, že už tam mně sestry radily, abych si lehla na bok. Měla jsem tam ukrutnou žízeň a dostala jen tyčinky na otírání, sladkokyselé, hrozná úleva, zkusila jsem nasáknout tu vlhkost, ale v momentě se mi udělalo táák špatně… no měla jsem to taktak. Taky se mi často chtělo na toaletu (malou), možná tak 7x, sama sobě jsem musela blahořečit za to, že to dokážu a nepotřebuji cévku
Nic jiného si vlastně ani nepamatuji, naštěstí jsem hodně času prospala.
2. den mě odvezli na pokoj, kde mi bylo o mnoho líp a pořád jsem pospávala. Trochu mi bolelo rameno, asi po narkoze. Pak se mi na něj stále při vizitě ptali, ale cítila jsem ho jen 2 dny.
Od 3. dne to bylo lepší a lepší. Hodně jsem chodila na radu doktorů a pak zase spala. 4. den mi vyndali kanylu a drén.
5. den plná energie, šťastná, že už to mám za sebou a s pocitem, že můžu snad všechno, jsem odjížděla domů.
Strava – čaj, 2. den ½ hrnku, 3. den celý, 4. den neomezeně.
Takže shrnuto podtrženo: čas před operací/operace = mžik, bolesti kromě zad u mě minimální, kdyžtak kdykoliv je třeba, sestřička dá injekci. 4 malé jizvičky. Za nejnepříjemnější považuji pobyt na JIPce a postele (matrace), ale nakonec jsem si vždycky nějakou polohu našla. Na pokoji paráda, velká okna, krásný výhled, wi-fi, velká TV – LCD, luxusní toalety a koupelny na pokoji… Za celou dobu v nemocnici jsem nezvracela, ani mi nebylo špatně. To až pak doma, při experimentování a vychytávání toho, co - kdy - kolik mohu pozřít…